Ce noutăți din lumea digitală au apărut în luna august? Nu pot să zic că a fost o lună WOW, cu „nșpe” noutăți, mai ales că luna august este o lună „mai pe relax”, dar au fost câteva noutăți care merită amintite în acest articol.
Google a lansat noile telefoane Pixel (Pixel 9)
Cei de la Google au lansat telefoanele Pixel 9/Pro/XL/Fold la cea de-a 9-a ediție „Made by Google”.
Îmi place mai mult designul de pe spate de la Pixel 8, care seamănă cu Robocop. Versiunea 9 nu mă încântă cu nimic, nici măcar cu noile funcții AI, cum ar fi opțiunea „Add me” la poze sau amprenta ultrasonică care scanează degetul 3D.
Pot să zic doar că îmi place faptul că a apărut procesorul Google Tensor G4, un procesor construit împreună cu cei de la Samsung.
Pe lângă cele 4 telefoane noi, au prezentat și ceasul Pixel Watch 3 și căștile Pixel Buds Pro 2.
Îți las un clip de prezentare cu Google Pixel 9:
Microsoft renunță la Control Panel sau nu?
S-a tot zvonit că cei de la Microsoft vor să renunțe la Control Panel și va muta o parte din funcțiile respective în aplicația Settings.
De ce o mutare de tipul ăsta? Pentru că încet-încet vor să ia din puteri utilizatorului. Scopul? Vor să-și impună propriile programe. Un exemplu este Microsoft Edge.
Dacă ai Windows 11, să-mi spui și mie te rog cum setez deschiderea unui document PDF cu Adobe Reader? De ce nu se poate deschide implicit cu Adobe Reader, ci doar cu Microsoft Edge?
Cred că revin la dragostea dintâi, și anume la Linux. Cei de la Microsoft o dau din bară-n bară.
Totuși, chiar dacă zvonul s-a dus lung și bine („lungă și pe-a doua”), cică nu se va mai renunța la Control Panel. Motivul? Reacția neplăcută a utilizatorilor.
În fine, e ca la „Fereastra Overton”. Vor renunța la Control Panel după ce vor adăuga treptat funcțiile respective la Settings.
Până la urmă, vor face tot cum vor ei.
Cei de la Microsoft sunt foarte buni pe partea de produse, dar la capitolul marketing și comunicare cu oamenii sunt foarte, foarte, foarte slabi.
Încărcare supersonică de la Realme
Cei de la Realme au reușit să dezvolte o tehnologie de încărcare la 320 W.
Îmi place cum au evoluat, de la 65 W în 2021 pentru Realme X7 Pro, 150 W în 2022 pentru GT Neo 3 și 240 W în 2023 pentru Realme GT 3 la 320 W în 2024. Bravo!
Teoria e destul de simplă la încărcarea rapidă. Mai exact, cu cât se încarcă mai multe celule simultan, cu atât mai repede este și încărcarea per ansamblu a bateriei. Este logic, nu?
Ei bine, cei de la Realme au inventat bateria pliabilă după conceptul panourilor solare ale sateliților (nu neapărat după conceptul telefoanelor pliabile).
Încărcarea unei baterii de la un telefon Realme ajunge la 26% într-un minut, la 50% într-un minut și 55 de secunde și la 100% în aproximativ 4 minute și 30 de secunde. Tare, nu?
Îți las aici un clip de prezentare în care vei vedea mai multe inovații ale celor de la Realme:
Carduri SD de 8TB și microSD de 4TB
Parcă ieri mă duceam la școală cu un proiect (ori în Paint, ori în Word, ori în PowerPoint) pe dischetă…
Ce face tehnologia? Exact ce face și omul: progres!
Cei de la SanDisk au lansat un card SD de 8TB. Atenție: 8TB! E mult? Este foarte mult.
Nu s-au oprit doar la cardul SD, ci au mers mai departe, la carduri microSD de 4TB. Spune tu ce telefon poate duce 4TB ca memorie internă? Dar ca memorie externă?
Din nefericire, multe telefoane ce apar (ca pâinea caldă) nu mai oferă posibilitatea de a adăuga memorie externă. Poate că fac un ban în plus cu soluțiile oferite prin cloud. Poate că…
Oricum, cei care merg la nunți și alte evenimente, vor aprecia mai mult faptul că vor avea acces la mai multă memorie și va dura mai mult până vor umple spațiul de stocare cu fotografii sau clipuri.
Un minus la aceste tipuri de carduri va fi viteza de transfer, dar n-ar trebui să fie o problemă prea mare. Mulțumește-te cu spațiul de stocare enorm de mare!
Vezi partea plină a paharului dacă tot vrei să bei apă, nu te plânge că e puțină apă!
„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”
✍ Horja Robert Emanuel
CEO & Director HRE CONSULTANT S.R.L.
WhatsApp 075 041 7794