„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

SEO
Ce vrea domnul Google de la site-ul tău?

Ți-ai pus vreodată întrebarea oare ce vrea domnul Google de la site-ul tău pentru a-l pune în topul căutărilor?

Înainte de a-ți face o mică prezentare cu doleanțe, dă-mi voie să-ți scriu că domnul Google nu e pretențios deloc… Vei observa că cerințele sunt absolut normale și ușor de atins.


Conținut de calitate

În primul și-n primul rând, site-ul tău trebuie să aibă neapărat conținut de calitate! Asta e clar pentru toată lumea…

Din moment ce ai un vizitator pe site, acesta trebuie să sară din pagină-n pagină, să „consume” (citească) liniștit ceea ce-i oferi și în final să acționeze.

E bine să ai conținut unic, iar informațiile prezentate să fie utile în mod special pentru domeniul de activitate pe care-l desfășori.

Nu uita de strategia de linkuri!


Strategia de linkuri

Ce este strategia de linkuri? O practică SEO folosită îndeosebi pentru strategia de conținut cu scopul de a avea o continuitate la subiectele abordate.

De exemplu, pe blogul meu, www.horjarobert.ro, am o serie de articole cu și despre orgoliu. Apoi, abordez orgoliul din alte perspective, în alte pagini.

În felul acesta, domnul Google știe că am un subiect pe care îl abordez în mod general, iar mai apoi în profunzime. Toate paginile sunt legate între ele prin linkuri, astfel că fiecare pagină vizitată îmi aduce un punctaj strategic bun.

Dacă ai un subiect anume, cel mai bine este să-l prezinți mai întâi la modul general și ulterior să-l ramifici.

Nu uita de optimizări!


Optimizare SEO

Neapărat trebuie să ai un plugin de SEO dacă folosești WordPress!

(Îți configurez gratuit un plugin de SEO dacă alegi serviciile mele de optimizare WEB!)

Metadatele sunt foarte importante pentru domnul Google în vederea acordării unui punctaj SEO relevant.

Ce este o metadată? O dată care descrie o altă dată sau o informație care prezintă o altă informație. Simplu, nu-i așa?

Cele mai importante metadate pentru SEO sunt următoarele:

  • cuvintele cheie;
  • fraza cheie;
  • meta descrierea;
  • titlul;
  • etichetele de titlu (<h1>…<h6>);
  • linkurile (cu trimitere internă și externă);
  • atributul alt de la imagini.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru optimizarea SEO a tuturor paginilor (și articolelor) de pe site-ul tău, te ajut cu plăcere!


Indexare

Dacă ai bifat informațiile anterioare, dar nu ai site-ul indexat, atunci totul e-n zadar… Cum vrei să știe domnul Google de site-ul tău dacă nu-l vede?

Indexarea este o procedură specifică pentru SEO.

Dacă site-ul tău este în WordPress, neapărat trebuie să ai instalat pluginul Site Kit by Google și să fie configurat corespunzător.

(Îți configurez gratuit acest plugin dacă alegi serviciile mele de optimizare WEB!)

În momentul în care site-ul este indexat, domnul Google trece la treabă.

Cum știi dacă ai site-ul indexat? Te rog să scrii pe Google următorul text: site:nume_site și vei primi instant un număr cu rezultatele afișate în Google pentru site-ul tău. Poți să verifici indexarea oricărui site. Exemple: site:google.ro; site:horjarobert.ro; site:projava.ro.


SEO (Search Engine Optimization)

După cum bine ai observat, toate drumurile duc la Roma, corect? Nu. Toate drumurile duc la SEO! Domnul Google este extrem de interesat și de curios dacă site-ul tău este optimizat din punct de vedere SEO.

Până la urmă, de ce ți-ar pune site-ul în topul căutărilor dacă nu este optimizat? Domnul Google e atent și la nevoile utilizatorilor, nu doar la mofturile noastre în calitate de administratori de site…

Meritocrația își spune cuvântul și la căutările prezentate de Google. Dacă site-ul tău nu este bogat cu pagini, articole și conținut calitativ (optimizat SEO), atunci n-are nicio șansă să fie văzut în căutări.

Ți se pare greu? Nimic nu este imposibil!

Dacă dorești ca site-ul tău să fie vizibil, chiar în topul căutărilor pe Google după cuvintele cheie specifice domeniului tău de activitate, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul +40 748 779 701. Mulțumesc!

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile