„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

HRE
Creativitate

Cine are nevoie de creativitate, mâna sus! E plin de mâini ridicate, nu-i așa? Creativitatea este cea mai mare abilitate oferită de Dumnezeu, omului!

Cine este Creatorul Suprem? Dumnezeu! Cum a fost creat omul? După chipul și asemănarea Lui.

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ.” Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut.

(Geneza 1:26-27)

Știai că cel mai mare minus al tehnologiei este „uciderea” creativității? Bineînțeles, lipsa de creativitate aduce elementul repetitiv, care este bun, dar nu întotdeauna.

Pentru a trăi cu o oarecare adrenalină a cunoașterii, îmi place să creez, dar nu oricum, ci neapărat să pun punctul pe „i”. Cum?

IDEE + INVENȚIE + INOVAȚIE

Idei are aproape oricine, corect? Și dacă n-ai, te poți inspira de la alții…

Pentru a inventa ceva, ai nevoie de curaj. Câte idei ai implementat? Probabil că n-ai avut curaj sau te-ai folosit de veșnica scuză: „N-am timp”.

În câte domenii ai inovat? Inovația este un rezultat al implementării ideii, adică a invenției. Dacă produsul final aduce valoare societății într-un anumit domeniu, atunci s-a produs deja inovația.

Ce faci dacă eșuezi și toate ideile „cad în cap”?

Nu te descuraja! Câți oameni doresc o schimbare? Destui… Câți oameni sunt de-acord să se schimbe? Foarte puțini… Câți oameni vor să înceapă schimbarea începând de-acum? Nimeni nimic?!

Așa este și cu ideea, invenția și inovația. Ideile sunt multe, fiecare om are idei, chiar dacă unele sunt bune, iar altele mai puțin bune.

În schimb, invențiile sunt mult mai puține, poate chiar 10% din idei. Întotdeauna e mai greu să pui în practică o idee și să o faci bine („Binele-i bun atunci când e bine făcut”).

Inovațiile sunt rare și parcă tot mai rare. De ce? Din lipsa curajului, nu din lipsa ideii. Curajul te îndeamnă la acțiune, adică la implementarea ideii (la invenție).

Îmi place enorm ideea de creativitate, chiar dacă de cele mai multe ori este foarte greu spre imposibil. Cel mai mic rezultat îmi dă aripi să merg înainte.


P.S. Dacă ai nevoie de servicii pentru digitalizarea afacerii (aplicații WEB & Android, creare de conținut pe Social Media, articole de blog, optimizare WEB) sau consultanță business, IT, Social Media, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul +40 748 779 701.

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile