fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Suport tehnic

Salutare! Ai nevoie de suport tehnic? Dacă ai nevoie de cineva care să te ajute pe partea tehnică, fie la instalarea unor programe, fie ca asistent tehnic, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

Știu că problemele tehnice apar când ți-e lumea mai dragă și când nu te aștepți, astfel că mă poți contacta chiar și în afara programului de lucru. În mod normal, lucrez de luni până vineri de la 09:00 la la 18:00 (exclus sâmbăta și duminica).

Ai nevoie de ajutor? Spune-mi!

Un om înțelept a spus odată că scuzele îți fac ziua mai ușoară, dar mai grea ziua de mâine, iar disciplina îți face ziua de azi mai grea, dar mai ușoară pe cea de mâine.

Totul se rezumă la alegeri. Tu alegi, eu te-ajut! 

Cuprins

Ce înseamnă suportul tehnic?

Ce înseamnă suportul tehnic - Suport tehnic

Suportul tehnic sau asistența tehnică reprezintă partea în care soliciți ajutor pentru rezolvarea unor probleme ce țin de tehnic, adică probleme ce apar pe calculator, laptop, la imprimantă sau în cazuri speciale la telefon.

Să nu te deranjeze faptul că cel care îți oferă suport tehnic îți pune o serie de întrebări. Suportă-l!

La urma urmei, partea de suport tehnic este asemănătoare cu partea de consultanță sau consultație la medic. De ce îți adresează domnul doctor atâtea întrebări? Pentru a-și face o idee despre istoricul tău.

Tot așa și cel care îți oferă asistență tehnică are nevoie să știe ce ai făcut înainte de a apărea problema, de când persistă problema și alte detalii relevante.

Tehnologia este frumoasă. E drept că uneori pare grea, dar acest lucru nu reprezintă un impediment pentru a nu mai fi utilizată.

Faptul că tehnologia ne ajută să rezolvăm multe lucruri mai rapid decât de obicei, reprezintă un atu. 

Apropo, eu sunt din orașul Lipova, județul Arad. Cum te pot ajuta dacă tu ești din Constanța, Bacău, Satu Mare, Viena, Praga sau New York? Prin intermediul tehnologiei online. Îți ofer suport tehnic online!

Suport tehnic online

Suport tehnic online - Suport tehnic

Te pot ajuta de la distanță, prin intermediul tehnologiei online, astfel că nu contează de unde ești, important este să ai o conexiune (bună) la internet.

Prin ce programe vom comunica? Dacă este vorba de asistență pentru rezolvarea unor probleme de pe desktop (calculator) sau laptop, atunci va fi nevoie să instalezi programul TeamViewer.

Ai mai folosit TeamViewer? Dacă da, atunci îți va fi ușor. Trebuie doar să-mi dai ID-ul și parola, apoi eu voi intra pe laptopul sau desktopul tău. Fii fără teamă! Interesul meu este să te ajut, nu să-ți fur anumite fișiere din calculator.

E bine să fii precaut, dar din moment ce intru în laptopul sau calculatorul tău, vei vedea absolut tot ce fac, deci n-am ce să ascund.

Bineînțeles că există tot felul de hackeri care mai de care mai experimentați, dar ăia n-au nevoie de accesul tău, ci intră (și ies) când vor ei… 

O altă modalitate prin care pot să-ți ofer asistență 1 la 1 este cu ajutorul programului Anydesk. Și TeamViewer, și Anydesk sunt programe ușor de instalat.

La Anydesk voi avea nevoie doar de cod și apoi de acceptul tău. Sunt cazuri în care nu pot prelua controlul laptopului sau desktopului tău, dar te voi îndruma și-ți voi spune ce să faci dacă se-ntâmplă astfel.

Ai auzit de Zoom? Cu siguranță. Putem să avem o ședință pe Zoom. Numa’ bine poți să îmi dai share la ecran și de-acolo pornim în linie dreaptă cu suportul tehnic.

Să-ți mai las o opțiune? Hai să-ți mai zic de una… Google Meet este asemănător cu Zoom. Ambele platforme au plusuri și minusuri, dar sunt utile și eficiente când vine vorba de asistență online. 

Cred că ne vom descurca cu una dintre cele patru modalități. Dacă nu, găsim altă variantă, nu asta trebuie să fie problema… 

Deja te confrunți cu o problemă, nu vreau să te încarc cu altele.

Instalare Microsoft Office

Instalare Microsoft Office - Suport tehnic

Ai nevoie de programele din suita Office, cum ar fi Microsoft Word, Microsoft PowerPoint și Microsoft Excel? Te pot ajuta cu partea de instalare.

Programele pe care ți le instalez sunt cu licență, dar nu sunt ale mele, astfel că trebuie mai întâi se le achiziționez (fie eu, fie tu), iar mai apoi să ți le instalez (configurez).

Nu-ți recomand să-ți faci abonament la Office 365. Există versiuni de Microsoft Office mai vechi care funcționează foarte bine. 

Este mai eficient din toate punctele de vedere să achiziționezi o versiune veche de Microsoft Office, versiune a cărei licență va fi disponibilă pe viață (lifetime) pentru un singur dispozitiv. 

În caz că vrei neapărat un abonament la Office 365, e alegerea ta.

Dacă ai o muncă de birou, atunci cu siguranță vei avea nevoie de pachetul Microsoft Office. 

În caz că vrei o versiune gratuită a suitei Office (să nu plătești și pentru suport tehnic, și pentru Office), îți recomand suita LibreOffice.

Sunt anumite diferența cu privire la interfață între programele de la Microsoft Office și LibreOffice, dar te poți obișnui rapid cu oricare. Important este să-ți fie utile.

Crezi că te descurci la partea de instalare și configurare a suitei Microsoft Office? Dacă da, te felicit! Dacă nu, te ajut!

Instalare imprimantă

Instalare imprimantă - Suport tehnic

Ai probleme la instalarea imprimantei? Ai reușit să instalezi imprimanta, dar nu poți scana sau nu ai instalate driverele potrivite? 

Te pot ajuta de la distanță (#online) cu instalarea imprimantei sau configurarea ei în funcție de nevoile tale.

E drept că fiecare imprimantă este pretențioasă și poate să aibă diferite erori, dar cu puțină perseverență, orice problemă se poate rezolva.

O imprimantă este foarte utilă la casa omului. Aș putea spune că este la fel de utilă precum un laptop sau un desktop, dar pentru asta trebuie să fie funcțională la parametri optimi.

Ce zici? Încercăm să-i dăm de capăt cu imprimanta? 

Dacă ai pus corect cablurile și observi că se aprind beculețele și face „zum-zum” la început (semn că este pregătită să printeze), dar nu funcționează, atunci e nevoie de câteva setări.

Instalare antivirus

Instalare antivirus - Suport tehnic

Îți recomand să ai un antivirus atât pe telefon, cât și pe laptop sau desktop. 

Virușii informatici se extind foarte ușor și rapid prin intermediul internetului, astfel că un antivirus te poate scăpa de multe necazuri (tehnice).

Ai un antivirus? Nu-ți recomand antivirusuri de la Avira, McAfee, Norton sau cel de la Windows sau mai rău, cele care apar să fie instalate atunci când instalezi diferite programe de pe internet (cum ar fi browserele).

În schimb, îți recomand să-ți alegi unul din următoarele antivirusuri: Bitdefender, Kaspersky, ESET.

Eu prefer Bitdefender. Susțin românii. 

Bitdefender și Kaspersky mi se par cele mai bune sisteme de antivirus. Orice antivirus ai alege dintre cele două (sau trei, dacă vrei ESET), îți va asigura securitate maximă.

Te pot ajuta cu instalarea și configurarea programului de antivirus. De obicei, acesta este pe bază de abonament anual. Pot să îl achiziționez eu, iar tu să îl decontezi (pot să-l includ în factura finală) sau îl cumperi direct tu. 

Configurare adresă de e-mail

Configurare adresă de e-mail - Suport tehnic

Ai nevoie de ajutor la adresa (sau adresele) de e-mail? Vrei să adaugi o adresă de Gmail în interiorul altei adrese de Gmail sau o adresă cu domeniu personalizat într-o adresă de Gmail? Te pot ajuta!

Știu că este foarte necesar să ai mai multe adrese de e-mail adunate în același loc. E mult mai practic.

De exemplu, dacă ai un site web și ți-ai făcut câteva adrese de e-mail, atunci îți va fi foarte dificil să urmărești e-mailurile primite pentru că ai puține alternative la clientul de e-mail.

Eu folosesc Mozilla Thunderbird pentru adresele de e-mail personalizate (cu domeniul site-urilor). Numai că mi-e mai simplu să adaug adresele de e-mail importante pe un cont de Gmail și astfel totdeauna voi fi la curent cu e-mailurile pe care le primesc.

Totul trebuie să fie eficient, corect?

Legat de site-urile web, pot să-ți ofer suport tehnic și în acest sens!

Suport tehnic site web

Suport tehnic site web - Suport tehnic

Ce fel de site ai? Site de prezentare, magazin online sau platformă? Îți pot oferi asistență tehnică dacă ai un site în WordPress, Magento sau un alt CMS cunoscut.

Dacă ai nevoie de consultanță pe partea de marketing, în mod special SEO pentru indexarea site-ului în Google, atunci îți ofer serviciile mele. Pe pagina „Consultant SEO” găsești mai multe informații.

Ai nevoie de modificări la site? Atunci îți ofer alte servicii, și anume servicii de programare. Suportul tehnic e una, consultanța e alta, iar programarea total altceva. E bine să ne definim serviciile, nu-i așa?

Asistență generală

Asistență generală - Suport tehnic

Consideri că ai nevoie de serviciile mele în ceea ce privește o altă latură ce ține de zona tehnică? Te rog să-mi spui și încerc să te-ajut.

Dacă se întâmplă să-ți „crape” Windowsul, atunci nu știu ce să zic… Dacă e pe laptop, trimite-l la mine prin curier (dacă ești din România). 

Partea interesantă în domeniul tehnologiei este aceea că problemele apar când nu te aștepți deloc. Poate ai auzit și tu că IT-ul este o știință exactă. Ei bine, îți spun eu că nu este întotdeauna chiar așa… Practica demonstrează exact contrariul. 

Bineînțeles, chestiile evidente sunt clare și nu trebuie interpretate, dar apar anumite probleme la care nu găsești soluții nici după 2 zile de lucru…

Sloganul meu este „Binele-i bun atunci când e bine făcut”, deci treaba mea este să te-ajut până la capăt cu ceea ce ai nevoie.

Care e costul pentru suportul tehnic? 

Tarif suport tehnic

Tarif suport tehnic - Suport tehnic

Tariful pe care-l percep în calitate de tehnician IT este de 50 RON per intervenție sub 30 de minute și 100 RON pentru o oră.

Nu pot garanta că odată ce mă apuc de rezolvarea unei probleme, voi reuși să o finalizez cu succes. Sunt mai mulți factori la mijloc, de aceea voi avea nevoie și de ajutorul tău.

Tariful îl percep mai mult pentru timpul meu. Nu vreau să mă „joc” cu prețurile și să adaug ca bonus un anumit procent pentru fiecare sarcină rezolvată cu succes. 

Fie că rezolv problema într-o oră, fie că nu, tariful va fi același. FIi pe pace! Fac tot ce ține de mine, nu te las cu ochii-n soare, chiar dacă dispozitivul sau un anumit program este compromis.

Rolul meu este să ofer soluții.

Apropo, ai nevoie de servicii pentru digitalizarea afacerii? Am soluții! 

Servicii digitalizare

Servicii digitalizare - Suport tehnic

Dacă vrei un site web pentru businessul tău sau chiar o aplicație de mobil (#Android), te rog să-mi spui.

Ai nevoie de cineva care să se ocupe de administrarea conturilor tale de Social Media? Cauți pe cineva care să se ocupe cu partea de creare de conținut digital? 

Pe pagina „Creare conținut Social Media” găsești pachetele lunare pentru crearea de conținut digital. Alege pachetul potrivit pentru tine!

Mai multe detalii cu privire la serviciile pe care le ofer clienților mei, găsești pe pagina „Servicii”.

S-auzim numai de bine!

Contact

Ai nevoie de un tehnician IT care să-ți ofere asistență tehnică online? Scrie-mi te rog pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

În plus, dacă ai nevoie de mine și pentru alte sarcini ce țin de zona tehnică, nu ezita să-mi spui. Mulțumesc!

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”