„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

SEO
Cum verifici dacă un site este indexat în Google?

Știi cum să verifici dacă un site web este indexat în Google? Ai un site web pentru afacerea ta? Știi cumva dacă este indexat?

E limpede că un site neindexat reprezintă o pagubă, nu-i așa? Ei bine, n-ar trebui să fie așa. N-ar trebui ca un site web să fie neindexat!

Cel mai popular motor de căutare este Google. Bineînțeles, dacă ai o afacere internațională, atunci îți recomand să „ataci” indexarea și pe alte motoare de căutare, dar dacă ești român și afacerea este orientată mai mult spre români, atunci indexarea pe Google este suficientă.

Să verifici dacă un site este indexat nu e deloc complicat. Deschide un browser (vezi articolul „Ce este un browser?”) și scrie cuvântul „site”, urmat de simbolul două puncte (:), apoi de domeniul site-ului tău și apasă pe „Caută”. Exemplu: site:horjarobert.ro

Ce îți apare? Uite aici ce îmi apare mie:

site horjarobert
site:horjarobert.ro

Îmi apar 627 de rezultate, deci site-ul este indexat. Dacă nu apărea niciun rezultat, site-ul nu era indexat. Ce se întâmplă dacă pun tot URL-ul site-ului? Hai să vedem!

site https horjarobert
site:https://horjarobert.ro

Am mai primit câteva rezultate, iar acum s-au găsit 648. Totuși, cei de la Google recomandă verificarea domeniului fără „schema” https. Știi ce este un URL? Citește articolul „Ce este un URL?”.

Acum știi cum să verifici indexarea unui site web? Pur și simplu scrii „site:” și adaugi domeniul și TLD-ul site-ului. Exemplu: site:siteweb.com

Dar oare cum verifici dacă o pagină anume este indexată în Google? Hai să verific o pagină de pe blogul meu de business, consultant.horjarobert.ro. Să aleg un articol preferat? Bun, aleg verificarea articolului „Site-ul web nu este un breloc!”.

Cum verific dacă este indexat? Scriu cuvântul „site”, pun cele două puncte (:), iar apoi adaug URL-ul paginii respective:

site:https://consultant.horjarobert.ro/site-ul-web-nu-este-un-breloc/
site:https://consultant.horjarobert.ro/site-ul-web-nu-este-un-breloc/

Trebuie să apară un singur rezultat. URL-ul fiind unic pentru fiecare pagină web, rezultatul trebuie să fie și el unic (adică unul singur). Așa poți verifica dacă este indexată orice pagină a site-ului tău.

Bun, acum știi cum să verifici dacă site-ul tău este indexat sau nu în Google. Dar oare cum faci să fie indexat în Google? Astfel de informații costă… Pentru consultanță, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794. Te ajut fie cu sfaturi, fie cu partea de implementare.

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile