„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Social Media
Noi opțiuni pentru formatarea textului pe WhatsApp

Ai observat că se poate formata textul pe WhatsApp, în varianta desktop (web)? Ei bine, cât de curând vei putea formata textul pe WhatsApp și pe aplicația de mobil.

Momentan, pentru Android, pe Google Play este disponibilă versiunea 2.23.25.83 (azi, 15 ianuarie, 2024). Conform celor de la wabetainfo.com, în versiunea beta pentru Android, 2.24.2.9, WhatsApp a inclus 5 opțiuni pentru formatarea textului.

Trebuie să mai precizez încă o dată că aceste opțiuni se pot vedea pe WhatsApp în browser, pe dekstop, de aproximativ 1 lună.

Care sunt noile opțiuni pentru formatarea textului?


Bloc de cod

Ce trebuie să scrii pentru a încadra un text într-un format tip bloc de cod, specific textului pentru programatori?

Începe cu simbolul ` (backtick), apoi scrie imediat fără să lași niciun spațiu, iar la final trebuie să închizi rândul cu un nou backtick. Simbolul backtick se introduce de la tastatură apăsând pe tasta tilda (prima din stânga-sus, dinaintea cifrei 1).

Partea mai puțin bună este aceea că trebuie să folosești simbolul backtick pentru fiecare rând formatat, deci nu poți pune simbolul la început de rând și să scrii 10 rânduri, apoi să închizi totul cu același simbol… Din această cauză, programatorii nu vor folosi această opțiune. De ce? Pentru că nu este utilă.

Un programator n-are timp (sau chef) să tot pună backtick-uri la fiecare rând. Dacă are treabă cu tine, zi-i „Mersi!” că-ți trimite codul direct cu copy-paste. Eventual îți spune să nu-l deranjezi că revine el… Glumesc… Nu mai revine… Glumesc, hai că nu-s chiar atât de răi programtorii.

Apropo, dacă ai nevoie de un site web sau de o aplicație de mobil (Android), scrie-mi te rog pe WhatsApp (+40 748 779 701) și voi încerca să te ajut.

Este foarte important să pui simbolul ` (backtick) atât la început de rând, cât și la final de rând, dar nu oricum, ci înainte de primul și după ultimul caracter.

Bloc de cod

Citat

Cu siguranță ai văzut acea bară verticală când răspunzi specific la un mesaj. Ei bine, la un citat se va pune o bară verticală (mai mică).

Cum scrii un text tip citat? Folosind simbolul > (mai mare), apoi lăsând un spațiu liber și poți să scrii orice vrei.

Atenție: dacă vrei să ai un citat pe al doilea rând, trebuie să începi rândul din nou cu simbolul > și cu un spațiu. Dacă lași mai multe spații după simbolul >, nu se va formata textul, ci va rămâne normal.

citat

Simbolurile – și * pentru listă

Pentru a scrie o listă (neordonată), cu afișaj tip cerculeț (bullet point), avem două opțiuni: fie folosim simbolul – (dash), fie folosim simbolul * (asterisk). După aceste simboluri trebuie să lăsăm un spațiu, apoi putem să scriem ce dorim.

Până apare versiunea pe mobil (cel puțin la telefoanele cu Android), pe desktop (web) se poate apăsa deodată pe tastele Shift + Enter, astfel că poți trece pe rândul următor și să scrii în continuare mesajul dorit, fără a afișa mesajul. La fel, se pot apăsa pe tastele Ctrl + Enter, pentru același efect…

Liste

Listă ordonată

Dacă vrei să faci o listă ordonată (numeric), atunci te poți folosi de numere. Scrii numărul, apoi pui simbolul punct, lași un spațiu și începi să scrii. Dacă ai o listă de cumpărături, îți va fi de folos…

La fel ca în cazul listelor neordonate, poți apăsa pe tastele Ctrl + Enter sau Shift + Enter pentru a continua să scrii în listă fără să trimiți mesajul la afișare.

Listă ordonată

Opțiuni vechi

Cunoști câteva opțiuni vechi de formatare a textului pe WhatsApp? De exemplu, cum faci ca un text să fie înclinat sau îngroșat?

Pentru a face un text înclinat, trebuie să-l încadrezi între simbolul _. Exemplu: _înclinat_.

Pentru a face un text îngroșat, trebuie să-l încadrezi între simbolul *. Exemplu: *îngroșat*.

La ambele opțiuni poți introduce mai multe cuvinte cu spațiu între ele. Important este ca la final să ai simbolul respectiv lipit de ultimul caracter.

Opțiuni vechi

WhatsApp are planuri mari

E normal ca fiecare aplicație să aibă tot felul de îmbunătățiri, nu-i așa? Ei bine, WhatsApp este una din acele aplicații care aduce îmbunătățiri. Cei de la WhatsApp au planuri mari!

Știai că poți să-ți creezi un sticker dacă ai iPhone? Poți chiar să-l personalizezi cu text… Cei cu iPhone sunt un pic mai privilegiați.

WhatsApp a devenit un motor destul de important pentru socializare.

Apropo de socializare, dacă ai nevoie de conținut digital pe rețelele de Social Media (Facebook & Instagram), te rog să vizitezi pagina „Creare conținut Social Media” și să vezi pachetele pe care le ofer clienților mei (acolo vezi și prețurile). Pentru mai multe detalii, te rog să-mi scrii pe WhatsApp.

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile