„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

SEO
Folosește diacriticele!

De ce nu vrei să folosești diacriticele? Te deranjează formatul tastaturii? E chiar atât de greu să pui o pălărie la „a”-uri și sedila acolo unde este nevoie?

Ce încredere inspiri în calitate de creator de conținut dacă nu folosești diacritice? Consideri că diacriticele sunt dăunătoare pentru SEO? Într-adevăr, majoritatea oamenilor caută pe Google fără diacritice, dar domnul Google este suficient de isteț să recunoască cuvintele fără nicio problemă…

Nu e chiar atât de greu să folosești diacritice! Nu fi leneș! Nu fi ignorant! Nu fi din categoria celor mulți care scriu fără diacritice! Respectă-te și oferă respect cititorilor! Dacă ești om de marketing și nu folosești diacritice, atunci să-ți fie rușine

Învață-te să scrii cu diacritice în conversațiile zilnice de pe WhatsApp, Skype, Telegram, Messenger, e-mail etc., chiar și în căutările de pe Google. Oamenii care folosesc diacriticele sunt oameni nobili (cu sânge albastru).

Dacă tot ești român, de ce să-ți bați joc de limba română? Îți recomand articolul „De ce să scrii corect în limba română?” și rubrica „Limba română la-ndemână” pentru a te motiva să folosești limba română într-un mod corect și elegant.

Nu este o rușine să nu știi, dar este o rușine să nu vrei…

Prima impresie spune multe, nu-i așa? Atunci de ce să nu investești și în imaginea ta ortografică? Nu mă simt superior doar pentru că sunt scriitor, dar unul dintre principiile mele întipărite după vârsta de 20 de ani este acesta de a scrie bine în limba română (și de a face binele bine…).

Vei avea numai de câștigat dacă folosești diacriticele! Crezi că pierzi timp? Te vei obișnui să scrii corect, dar trebuie să vrei, să acționezi și să perseverezi. Degeaba vrei dacă nu faci, degeaba faci dacă nu perseverezi.

E penibil să vezi cursuri cu greșeli gramaticale și fără diacritice… Mi-e scârbă să citesc așa ceva… Înțeleg că mai sunt greșeli (subtile), dar când excepția devine regulă, atunci „La revedere!”.

Tu cum scrii în viața de zi cu zi? Mediul online nu trebuie să fie o harababură! Îți scriu în calitate de om care a fost pe fază în 2005 când a apărut internetul aproape în toată România… Și eu am folosit „sal”, „cf”, „bn”, „u”, „k”, dar m-am pocăit de prostiile astea…

Folosește diacriticele! Nu te teme și fă binele să fie bine!


P.S. Dacă ai nevoie de conținut în mediul online, fie articole de blog, fie texte pentru landing pages, fie descriere la produsele magazinului online sau conținut specific pentru rețelele de Social Media, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul +40 748 779 701. Mulțumesc!


„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile