„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Social Media
Mai folosește cineva aplicația Viber?

Oare mai folosește cineva aplicația Viber? Pentru a socializa prin mesaje și apeluri video, ai la dispoziție WhatsApp, Telegram, chiar și Messenger de la Facebook, pentru ce să mai folosești Viber?

Aplicația Viber a fost lansată oficial pentru iPhone în 2 decembrie, 2010, apoi pentru Windows Phone în 8 mai (2012), iar ulterior pentru telefoanele cu Android, în 19 iulie (2012). La început, a fost senzație…

Poate că principala cauză a declinului Viber a fost acela că sunt prea multe aplicații de socializare online. Când mă refer la socializare nu aduc în discuție neapărat platformele de Social Media (Facebook, Instagram, TikTok, Twitter), ci mesageria și apelurile video.

Ce faci cu atâtea aplicații de socializare? Zeamă. Pentru mine, Viber e inutilă. Știu că e la mare căutare (sau a fost) la americani, dar la români nu a avut succes. Cel puțin, nu am văzut eu să aibă succes…

Te poți lua la „trântă” cu Snapchat, WhatsApp, Telegram sau cu mesageria de pe Instagram și Facebook? Poate că da, dar Viber nu poate…

Țin minte că în urmă cu aproximativ 2 ani, aplicația Viber a fost compromisă și niște hackeri fără scop în viață făceau tot felul de grupulețe și trimiteau linkuri către site-uri obscure.

Chestia asta se întâmpla și pe Facebook, de erai adăugat în grupulețe fără să vrei, dar măcar cei de la Facebook au știut că e spam și dacă nu intrai să vezi mesajele din spam, nici măcar nu știai că ai fost adăugat în același grup cu Nelson Mondialu’ sau cu doamna Viorica Dăncilă (glumesc).

Dintre toate aplicațiile de socializare, Viber a reușit performanța de a fi cea mai compromisă.

Ai Viber? Probabil că ai sau ai avut… Citești știrile ce sunt afișate pe pagina „Explore” (apasă pe al treilea buton de jos, de la stânga la dreapta)? Probabil că Viber are prea multe funcții pe care nu le folosește nimeni. Hai să nu fiu răutăcios… Nu le folosește toată lumea. Sună mai poetic? Nu. Doar mai „corect politic”.

Ce alternative recomand pentru Viber? Niciuna. Nu sunt în măsură să-ți recomand o aplicație de socializare. Dacă ai de discutat cu cei dragi și vrei să-i vezi online (prin video), folosește WhatsApp. Toată lumea știe să-l folosească pentru că este simplu și intuitiv.

Signal, Snapchat și Telegram sunt un pic mai complicate sau se află într-o relație mai complicată cu utilizatorul. Nu sunt pentru toată lumea, adică pentru persoanele de toate vârstele.

Ce-i doresc lui Viber? „Vis de vitejie, fală și mândrie, dulce Românie, asta ți-o doresc!”

Am dorințe doar pentru România! Celor de la Viber le urez succes!

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile