fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Știri
Platforma Threads a împlinit un an

Platforma Threads, menită (sau creată) pentru a o înlocui pe Twitter (#X), a împlinit un an de la lansare. Threads a văzut lumina zilei la data de 5 iulie, 2023.

Apropo, ai un cont pe Threads? Dacă da, cât timp îți pierzi, pardon, îți petreci zilnic?

Eu intru pe Threads doar ca să citesc comentarii, rar ajung să dau scroll și să nu găsesc un subiect interesant (fie el „vai ș-amar”).

Cred că ăsta este principalul atu pe care-l are Threads, și anume faptul că poți să găsești subiecte pe care oamenii le scriu din vistieria inimii lor.

Ce se află în vistieria inimii, de obicei?

Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbește gura.

Luca 6:45

Din nefericire, un procent mare de postări scoate la iveală faptul că omul se hrănește numai cu mizerii… Atâtea chestii spurcate pe cm2 nu găsești pe nicio altă platformă.

Facebook e pistol cu apă (fără trăgaci) pe lângă Threads.


„Bate vântul frunza-n dungă”

Știi cumva de unde vine expresia „Bate vântul frunza-n dungă”? Este un vers din celebra poezie „Ce te legeni…” a marelui poet român, Mihai Eminescu.

Hai să-ți las contextul expresiei și apoi să zic ceva specific platformei Threads.

„Bate vântul frunza-n dungă —
Cântăreții mi-i alungă;
Bate vântul dintr-o parte —
Iarna-i ici, vara-i departe.”

Ce a vrut să spună autorul? Cred că semnifică situația actuală a platformei Threads. Cam bate vântul pe-acolo…

E drept că sunt postări interesante, chiar dacă sunt de tip text, dar majoritatea scot la iveală #hate-ul, nu lucrurile bune. Păi și-atunci de ce să nu fie o platformă activă, din moment ce lumea adoră scandalul?

Răspunsul este simplu: prea mult #hate strică.

Dacă „toată ziua, bună ziua” mănânci ciocolată, la un moment dat (nefericit), te vei alege cu diabet. Ce faci din moment ce ești bolnav de diabet? Te ferești de ciocolată.

Tot așa, oamenii care au frecventat platforma la început (probabil în primele 2-3 luni de la lansarea platformei Threads în Europa, respectiv România), s-au săturat de #hate și au ales să o lase mai moale cu „amenințările”. De fapt, în engleză se zice „threats” la amenințări, nu?

Apropo, ce înseamnă „threads” în limba engleză? Fire? Păi atunci e un pic ciudat (sau culmea) să concureze firele cu ciripiturile sau Threads cu Twitter.


Threads vs. Twitter

Dacă am nevoie de informații la prima mână (sau la prima oră), ce țin de geopolitică, atunci intru pe Twitter.

Dacă am nevoie de pierderea timpului 5 minute și să mai văd care-i gândirea omului contemporan pe subiecte contemporane, intru pe Threads.

Bineînțeles, să nu crezi că pe Twitter se găsește elita mondială. Fiecare pădure are uscăturile ei, dar ca platformă, Twitter este locul unde se dă ora exactă la capitolul informare (sau informații).

Momentan, Threads este un eșec așteptat.


Cât timp va rezista Threads?

Threads avea în februarie (2024), 130 de miliane de utilizatori activi.

Mark Zuckerberg a scris într-un „thread” recent pe Threads (3 iulie, 2024), că platforma are peste 175 de milioane de utilizatori activi lunar.

Și întrebarea legită vine de la sine: „De ce pare atât de pustie?” Poate că lumea intră doar să citească cum se ceartă lumea prin comentarii sau să se amuze la câte inepții pot scrie unii oameni…

Cât timp mai rezistă Threads pe piață? Din moment ce este o piață proprie, probabil că nu dă faliment prea curând, dar pe mine personal și profesional nu mă încântă.

Toți „leftiștii” (sau aproape toți) scriau că Twitter va cădea în cap odată cu venirea lui Elon Musk la cârma platformei. Ce s-a întâmplat? A bubuit! Twitter funcționează mai bine ca niciodată (#EraTrump).

Cred că Threads are nevoie de un lider precum Elon Musk. Meta l-a dat pe Adam Mosseri, b0$$ la Instagram, dar pare un copilaș, n-are carismă, iar postările sale sunt mai mult niște pufuri.

Are Threads vreo șansă? Dacă Mark Zuckerberg abordează stilul lui Elon Musk și preia rolul de lider (de la Adam Mosseri), atunci cu siguranță se vor schimba statisticile în bine. Este nevoie de un om carismatic, care să-și expună părerile fără perdea.

E clar că Mark Zuckerberg este un om mai calculat decât Elon Musk, dar fără un lider, echipa se risipește, nu-i așa?

Să-i urez „La mulți ani!” platformei Threads? Mai bine nu…

Hai să închei altfel:

Domnul să binecuvânteze România oriunde s-ar afla!

Fundația Cireșarii

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

✍ Horja Robert Emanuel
CEO & Director HRE CONSULTANT S.R.L.
WhatsApp 075 041 7794

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile