„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

SEO
Cele mai populare căutări pe Google în 25 de ani

În 2023, Google a ajuns la onorabila vârstă de 25 de ani. Când s-a „născut” Google? La data de 4 septembrie, 1998.

Pe canalul oficial de YouTube al celor de la Google a fost postat un clip cu cele mai căutate cuvinte în funcție de anumite domenii din ultimii 25 de ani.

Se pare că lumea s-a schimbat odată cu Google. Care sunt cele mai populare căutări pe Google în 25 de ani? Hai să nu le enumăr pe toate, ci doar pe cele care mi se par mai importante. La final îți las clipul de prezentare.


Cel mai căutat pas din istorie

Aselenizarea (pe lună) a fost evenimentul anilor 60′, dar și a următorilor ani, fiindcă de atunci, omul nu a mai pășit pe lună…

În 1969, 20 iulie, primul pas pe lună a fost făcut de Neil Alden Armstrong, apoi de către Edwin Eugen Aldrin.

Președintele Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy, și-a dorit mult ca omul să pășească pe lună până la sfârșitul anilor 60′. Misiunea Apollo 11 a reușit să împlinească acest vis măreț…

Aselenizarea a fost un moment istoric. Sute de milioane de oameni au văzut evenimentul în direct la televizor.

Filmarea restaurată (cât de cât) se poate vedea pe canalul oficial al celor de la NASA. Titlul filmării poartă numele „Restored Apollo 11 Moonwalk – Original NASA EVA Mission Video – Walking on the Moon”.

Trebuie să știi că cel mai important pas din istorie a fost făcut de Domnul Iisus Hristos când s-a întrupat!


Cel mai căutat sport

Care crezi că este cel mai căutat sport? Îți dau un indiciu: oamenii aleargă după o minge… „Ai n-ai mingea, tragi la poartă”. Fotbalul este cel mai căutat sport din toate timpurile!

Să îți zic o chestie legată de SEO. Anul trecut, pe vremea asta, aveam un site de fotbal. L-am aranjat fain-frumos, aveam aproape 4-5 de articole pe zi, optimizate, totul bine. După 5 luni l-am închis.

N-am avut răbdare să concurez pe nișa asta sportivă cu site-urile de top din România. Nu că site-urile respective ofereau cine știe ce conținut, dar erau cunoscute, aveau trafic, iar în topul căutărilor pe Google apăream foarte rar. A fost primul eșec răsunător pe partea de SEO. Bine că a fost eșec personal…


Cel mai căutat sportiv/atlet

E clar că cel mai căutat sportiv este Ronaldo, nu-i așa? Dar care Ronaldo? Din 1998 până prin 2005, Ronaldo Luis Nazário de Lima sau „dințosul” (cum îi spun unii), era foarte popular.

Pe Cristiano Ronaldo l-am văzut prima dată la Euro 2004 (găzduit de Portugalia). A făcut senzație, deși era foarte tânăr.

Multă lume nu-l mai știe pe Ronaldo („dințosul”), ci doar pe Ronaldo (CR7). Oricum, Cristiano Ronaldo e un exemplu de urmat când vine vorba de disciplină, plus că pune accentul pe familie. Mai rar vezi fotbaliști cu zeci de milioane de euro în conturi să fie familiști, să aibă copii și să nu divorțeze pe bandă rulantă…


Cel mai căutat MVP

Ce este MVP? „Most Valuable Player” din NBA. Cel mai titrat jucător de baschet al tuturor timpurilor se pare că nu este Michael Jordan, ci LeBron James.

LeBron Raymone James este un fel de CR7 în NBA.


Cel mai căutat pokémon

Mă gândeam că anunță cel mai căutat serial de desene animate, dar se pare că au ales pokémonii… Păi cine să fie? Pikachu.

Mă uitam când eram mic la Pokémon, dar când a apărut isteria cu aplicația de telefon Pokémon GO nu m-am băgat. Ce e mult e mult. Mai asta îi lipsește unui om… Să caute pokémoni pe stradă…


Cel mai căutat compozitor muzical

De ce e Taylor Alison Swift în topul celor mai căutați compozitori muzicali? Probabil pentru că programatorii au tot căutat chestii să învețe limbajul Swift (pentru iOS) și uite-așa s-a dus o luptă SEO pe cuvântul „Swift”.

Artiștii de talia lui Taylor Swift sunt profesioniști din cap până-n picioare. Nu oricine ajunge la nivelul ăla… Nu-i pentru oricine…


Cel mai căutat supererou

Care crezi că este cel mai căutat supererou pe Google? Nu credeam că e Spiderman. Mă gândeam la Batman sau Superman, nicidecum la Spiderman.

La începutul anilor 2000 erau în vogă desenele cu Son Goku, dar și cele cu Superman și Batman. Apropo de Son Goku, și tu te spălai bine pe mâini cu săpun ca să faci valul țestoasei?


Cei mai căutați eroi

Pompierii sunt cei mai căutați eroi. A fi pompier e o muncă nobilă. Chiar dacă toate muncile sunt nobile (dacă sunt făcute cu cinste și onoare), pompierul se expune la multe riscuri.

Există un raport făcut de Forbes Advisor, în care e scris că pompierii au cea mai periculoasă slujbă din Regatul Unit al Marii Britanii (2023). Au fost raportate peste 47.000 de leziuni (accidentări) la pompieri în ultimii 5 ani.


Cea mai căutată provocare

Nu e vorba de provocările lui Ilie’s vlogs, ci de celebrul „Ice Bucket Challenge”.

Sigur ai văzut clipuri cu oameni care-și turnau (sau li se turna) apă rece cu gheață pe cap… Ei bine, a fost o modă cu aproximativ 10 ani în urmă.


Cel mai căutat om de știință

Se știe că Einstein e cel mai popular om de știință? E relativ, nu-i așa?

Einstein a făcut treabă bună în timpul vieții sale. Munca lui este apreciată (la fel și citatele lui).


Cel mai căutat record sportiv

Îl mai ții minte pe Usain Bolt? A „nivelat” pistele de la Beijing (2008). Efectiv a stabilit 3 recorduri mondiale la 3 probe diferite la aceeași Olimpiadă.

Usain Bolt rămâne în istorie. Cât timp? E prea rapid să zic cât timp… Generația din ziua de azi nu se mai axează pe sportul de performanță.


Servicii SEO

Am prezentat doar o parte din cele mai importante căutări de-a lungul celor 25 de ani de când este Google pe piață.

Vrei ca site-ul tău să fie în topul căutărilor pe Google? Îți ofer serviciile mele de SEO! Pentru mai multe detalii, te rog să vizitezi pagina „Servicii SEO”, apoi să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 779 701.

Îți las clipul oficial de la Google cu cele mai populare căutări din ultimii 25 de ani:

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile