„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Social Media
Cea mai detestată aplicație de Social Media în 2023

Care este aplicația de Social Media pe care o detești cel mai mult? Ce măsuri de „precauție” ai luat pentru a-ți liniști „afinitatea”? Ai șters aplicația și ai închis contul pe platforma respectivă?

Fie vorba între noi, îți scriu în calitate de programator (inclusiv pentru aplicații de mobil), butonul pentru ștergerea contului (sau opțiunea respectivă), e ultimul lucru la care se gândește clientul și arhitectul care gândește aplicația.

Mai sunt oameni ca mine care ridică mâna și întreabă unde este opțiunea cu ștergerea contului, dar în afară de muncă în plus, nu primesc nimic… Glumesc.


Cea mai ștearsă aplicație de Social Media

În mod normal, ideea articolului a pornit din momentul în care am aflat care este cea mai ștearsă aplicație de Social Media în 2023. Ulterior, după ce am văzut cum a fost făcută statistica, am presupus că unii oameni s-au răzgândit și nu au mai șters-o, dar au detestat-o în continuare.

Deși e o muncă mai grea să ții ură pe ceva anume, cred că încă mai există oameni leneși care nu vor să facă nimic. Așa au apărut consultanții, pentru că oamenii leneși n-au vrut să se „murdărească”. Glumesc.

Cea mai ștearsă aplicația de Social Media în 2023, conform celor de la TRG Datacenters, este Instagram. Cum au ajuns la această concluzie? După istoria căutărilor de pe motoarele de căutare. Lumea a căutat „cum să îmi șterg contul de… (how to delete xyz account)”. Banal de simplu, nu-i așa?

Au fost analizate doar 9 rețele de Social Media, adică doar cele care sunt disponibile și la nivel global. Cele 9 aplicații (platforme) în ordinea „rușinii”, sunt următoarele: Instagram, Snapchat, Twitter (X), Telegram, Facebook, TikTok, YouTube, WhatsApp, WeChat.

Cică volumul căutărilor pentru ștergerea aplicației Instagram a fost de 1.000.000 (un milion) pe lună. Este enorm…


De ce ai destesta o aplicație?

Cel mai probabil, la fel ca în cazul meu, utilizatorul alege să șteargă aplicația doar pentru că i se pare (sau chiar este) inutilă. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Nu este nimic personal.

În fine, la cât de șmecherași sunt cei din spatele unor astfel de platforme, ar trebui să fie luați un pic la „11 metri”, dar nu e cazul. Nu te bagi când treburile se strică din interior, corect? Așa cum a căzut hi5, așa pot să cadă toate. Absolut toate!

Platforme de Social Media vor apărea în continuare, nu le vom duce lipsa. De exemplu, în 5 iulie, 2023, a apărut aplicația Threads. De ce n-au pus-o în 4 iulie, de ziua Statelor Unite ale Americilor? Probabil pentru a nu pune în beznă ziua națională…

Oricum, Threads este o aplicație eșuată, după cum bine spunea domnul președinte al României despre statul pe care-l conduce (sau îl dirijează).

În 5 zile de la lansare, Threads a „adunat” 100 de milioane de utilizatori. După o lună de zile, 80% dintre utilizatorii activi „s-au dus”. La fel și timpul petrecut pe aplicație (de la 21 de minute pe zi, la 3 minute pe zi). În fine, aceste date despre Threads sunt valabile pentru americani. Europenii au primit acces la aplicație de-abia din decembrie 2023.


Ai cont pe toate platformele de Social Media?

Personal, am cont pe aproximativ toate platformele de Social Media. E mai mult ca defect profesional, deși sunt din era hi5 și Yahoo Messenger, deci n-am ratat nicio platformă de socializare.

Dacă nu te ocupi de marketing, atunci nu merită să ai cont pe toate platformele de Social Media. N-are rost să-ți pierzi timpul aiurea. Mai bine citești o carte, dai o tură de oraș (cu mașina sau pe jos) și te culci. La finalul zilei vei fi mai câștigat.

În schimb, dacă ai o afacere și vrei să intri cu ea în mediul online, atunci o vizibilitate pe platformele de Social Media îți va fi de folos.

Te pot ajuta la partea de creare de conținut pe rețelele de socializare, în special Facebook și Instagram. Poți să vizitezi pagina „Creare conținut Social Media” și să vezi pachetele pe care ți le pot oferi. Bineînțeles, dacă vrei, pot să-ți fac o ofertă personalizată.


De ce Instagram și nu alta?

Nu înțeleg de ce vrea lumea să se descotorosească de Instagram. Sunt peste 2 miliarde de conturi pe Instagram, dar dacă în fiecare lună s-ar șterge câte 1 milion, atunci ar fi jale. În fine, nu se va întâmpla asta prea curând…

Aș fi preferat ca TikTok să fie cea mai detestată aplicație de Social Media. De ce? Pentru că merită! O aplicație mai dăunătoare din punct de vedere mintal nu cred că există la categoria Social Media.

Să zic ceva de Threads? Momentan e o mizerie ce merită „aruncată” în aer. Probabil că voi scrie curând un articol cu niște impresii, dar din ce am observat până acum, este o scursură de aplicație sau o aplicație pentru scursurile societății?! Nu știu… Cenzura e zero.

Care este cea de-a doua cea mai detestată aplicație? Snapchat, aplicația favorită a generației Z. Super, nu-i așa?

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile