„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Marketing
Marketingul digital e noul trend!

Știai faptul că marketingul digital este noul trend? În era digitală, unde (aproape) totul este la un click distanță, trendul este ca existența (în sine) să fie disponibilă online. Se poate așa ceva? Greu spre imposibil, dar la un moment dat va fi posibil.

Cum stai cu citirea Bibliei? Îți recomand să lecturezi Biblia, zilnic! În 1 Corinteni 13:8, partea finală, sunt scrise următoarele cuvinte: „cunoștința va avea sfârșit”. Ce înseamnă asta? Omul va ajunge la o capacitate de cunoaștere enormă, astfel că imposibilul va de deveni posibil.

De când a fost criza sanitară (pandemia, 2020), extrem de multe afaceri s-au mutat în mediul online. De ce? Pentru că nu au mai reușit să acapareze (potențiali) clienți. Lumea a stat foarte mult în casă și avea suficient timp pentru a se uita pe internet la tot felul de chestii.

Cine a reușit să intre în mediul online și să se promoveze pe rețelele de Social Media, a câștigat! Spune-mi tu că nu-i așa…


Digitalizarea marketingului

Încă mai există afaceri care n-au vrut să intre în mediul online pentru că n-au nevoie de marketing. Aceștia consideră că n-au nevoie de vizibilitate pe rețelele de Social Media și nu sunt afectați nici măcar de o scădere a profitului. Genul ăsta de afaceri sunt cele de familie, unde marketingul se face prin viu grai.

Nu condamn pe nimeni și nici nu vreau să zic (scriu) că afacerile care nu există în mediul online vor da faliment. Departe de mine gândul acesta!

Vreau doar să punctez faptul că digitalizarea afacerilor la nivel global va fi inevitabilă. Ce se întâmplă cu cei care nu se adaptează? Vor continua să-și facă treaba ca și până acum sau vor intra în online sau vor da faliment. Probabil că nu-i sperie nicio opțiune…

Dacă ai o afacere locală și vinzi mere, să zicem în Arad, atunci cel mai probabil vei spune că nu ai nevoie de vizibilitate online. Vinzi fain-frumos mere la oamenii din Arad și din împrejurimi (în cel mai bun caz, dacă aud de afacerea ta) și ești mulțumit. Dar ce faci dacă ai un magazin online și vrei să vinzi sisteme de alarmă în formă de mere? Ai nevoie de promovare online!

Fie vorba între noi, orice tip de afacere are nevoie să intre în mediul online și să se promoveze prin intermediul rețelelor de Social Media. Când vine vorba de reclamă, niciodată nu-i prea multă… Nu degeaba lumea apelează la scandal… Așa consideră ei că lumea este cu ochii pe ei.

De exemplu, uită-te la fostul CEO de la OpenAI, Sam Altman. Tocmai ce a fost lansat Chat GPT-4 Turbo, iar după câteva zile, CEO-ul s-a „trezit” demis. E-adevărat că la mijloc este o „țâră” de politică, dar se pare că a fost un joc (parșiv) de marketing. Sam Altman va reveni (sau a revenit).


Beneficiile marketingului

Beneficii trebuie să culegi din orice muncă, nu-i așa? Ei bine, cu ajutorul marketingului ai ocazia să ajungi la cât mai multă lume și să le vinzi cât mai multe servicii sau produse.

Până la urmă, afacerea ta merge înainte dacă ai clienți. Bine-ar fi să ai clienți fideli care să te și recomande altora. Promovare mai bună decât un client mulțumit nu-ți face nimeni!

Dacă dovedești că ai o afacere serioasă, că ești serios și că ai produse sau servicii de calitate, atunci vei fi promovat de tot mai multe persoane în mod indirect.

Este posibil să ajungi în punctul în care să nu mai ai nevoie de marketing? Uită-te la companiile mari, cum ar fi Coca-Cola, Kaufland sau eMag. Anual bagă bani în reclame de poți să-i întorci cu lopata. Chiar mai au nevoie de promovare? Absolut!

Îți dau un sfat: dacă vrei să te promovezi în online sau dacă vei ajunge să colaborezi cu o agenție, te rog să fii atent la mesaj! Nu minți! E mai bine să dai faliment decât să minți! Dacă minți, nu doar că îți distrugi afacerea, ci te distrugi și pe tine (și pe cei din jurul tău)!


Pericolele marketingului

Minciuna face ravagii oriunde, nu doar în afaceri! Există oameni care profită de orice trend. Așa cum marketingul digital e noul trend, țepele în marketingul digital sunt la ordinea zilei…

Am crescut odată cu apariția calculatoarelor, apoi am fost pe fază când a apărut internetul (și cu fir de la telefonul fix, și prin fibră optică), și am fost destul de sceptic cu privire la reclame. În mod special reclamele de pe internet…

Reclamele de la TV mi se păreau cât de cât credibile, dar cele de pe internet nu aveau nicio formă de credibilitate pentru mine. Și nu doar pentru mine, ci pentru mulți alții…

Știu că se investesc enorm de mulți bani în reclame și sunt multe afaceri care prosperă datorită marketingului digital, dar sunt mai mulți oameni care încă sunt sceptici în ce privește reclamele de pe rețelele de Social Media. De ce? Pentru că li se pare un pericol, adică o țeapă… În mediul online se dau prea multe țepe.

În România, din ce observ în mediul online, partea de marketing e praf. Efectiv e la un nivel josnic, nici aproape de petrol, dar nici în Ocean ca să aibă măcar apă din belșug…

Și eu „fac” marketing pentru a-mi promova serviciile, dar nu mă bazez pe minciună. Nici măcar nu pot să spun că sunt cel mai bun în vreun serviciu anume pe care-l ofer…

Știai că te poate lua ANAF-ul la întrebări dacă spui (scrii) în reclamă faptul că ești cel mai bun sau că produsele sau serviciile tale sunt cele mai bune? Ai nevoie de un audit extern dacă tot vrei să te lauzi… Un astfel de audit te va costa enorm, iar la final sunt slabe șanse (să nu zic 0,1%) să fii declarat cel mai bun, cu cele mai bune servicii sau produse.


Digitalizează-ți afacerea!

Vrei să intri în mediul online cu afacerea ta? Ai cale liberă! Nu minți! Fă-ți treaba în mod normal ca și până acum, pune pe cineva care să se ocupe de imaginea afacerii în mediul online și ai răbdare! Nu dai lovitura cu o postare sau cu o singură reclamă!

Dacă vrei să cucerești Everestul cu un pas, atunci ești pe „barba” ta. Ai nevoie de maturitate… Vrei să construiești ceva bun în timp? Atunci putem colabora fără probleme!

Îți ofer servicii de creare conținut digital pe rețelele de Social Media (Facebook & Instagram)! Prețurile în funcție de tipul pachetului le găsești pe pagina „Creare conținut Social Media”. Pentru mai multe informații, te rog să-mi scrii pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

P.S. Ofer și consultanță IT dacă vrei să-ți digitalizezi afacerea!

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile