fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Social Media
Nici Skype nu mai e ce-a fost?!

Nu mă surprinde faptul că Skype nu mai e ce-a fost… Deja dădea rateuri de multe ori, mai ales pe aplicația de mobil, dar nu am întâlnit probleme majore pe dekstop până acum…

Zilele trecute mă „luam” un pic de aplicația Viber. Îți recomand să dai o „geană” pe articolul „Mai folosește cineva aplicația Viber?”.

Nu mă deranjează foarte mult când o aplicație pe care o folosesc mă lasă la greu. Ca IT-ist și inginer, am învățat că există întotdeauna alternative, plus că am rezolvat deja problema la Skype, dar tot nu pot să trec cu vederea faptul că Skype a apus.

Aplicația de telefon (Android) are o ușoară întârziere de ceva timp. De obicei, totdeauna am pornită aplicația Skype pe desktop, iar pe telefon am notificările activate. Îmi place la Skype că pot deosebi durata de vibrare când primesc un mesaj. Știu foarte bine când primesc un mesaj pe WhatsApp, un e-mail sau un mesaj pe Skype…

Când primesc mesaj pe Skype și sunt pe dekstop, notificarea nu mai intră și pe telefon. Nu-i aiurea? Am zis că e irelevant, important e să nu pierd mesajul. Când calculatorul e în stand-by, atunci notificarea intră direct pe telefon. Poate zici că Skype este o aplicație inteligentă… Clar. Dar nu e suficient să fii doar inteligent.

Ce rateu a dat Skype de o iau la rost? Ieri (8 decembrie, 2023), am acceptat să-și facă o actualizare la noua versiune (8.110.0.211). Nu fac actualizări totdeauna la fiecare versiune. Pentru cei care spun că trebuie să faci actualizări de fiecare dată când o aplicație îți cere… le pot transmite un cuvânt scris pe dos, care reprezintă cât de importantă este actualizarea: TNAVELERI.

L-am lăsat (sau am lăsat-o) pe Skype să-și facă damblaua și surpriză! Când porneam aplicația (procesul), îmi apărea că se încarcă și se încarcă… Bun, mă gândeam că e frig afară și poate are nevoie de un pic de căldura, poate că a înghețat ceva proces… După ce făcea „dansul ploii”, rămânea totul alb. Nu-i așa că e frumos din partea celor de la Skype să-ți facă aplicația albă ca zăpada?

N-am nimic cu cei care pun un script sau un plugin cu fulgi de zăpadă pe site-uri. Nu comentez nimic. Dar dacă tot pui zăpadă, atunci lasă aplicația să funcționeze, nu o acoperi complet!

Ce să fac acum? Să dau „zăpada” la o parte, corect? Am oprit procesele (Skype e destul de agresiv când vine vorba de procese, apar ca puricii), apoi am dezinstalat aplicația și am instalat-o din nou. Nu mare mi-a fost mirarea când am văzut că nu s-a rezolvat problema. „Zăpada” a acoperit din nou aplicația.

Care-i soluția? Am mai întâlnit chestii și mai complicate, de exemplu, la aplicația MuseScore pentru desktop, deci nu are cu ce să mă surprindă Skype (sper). Am căutat rapid o altă variantă de Skype, un pic mai veche, și am reușit să fac o dezăpezire ca la carte.

Cât de utilă este aplicația Skype? N-are rost să bagi bani pentru a da apeluri… Are niște chichițe de fițe pe care nu le folosește lumea (sau majoritatea lumii).

Skype e bun pentru business sau cel puțin era bun pentru business în urmă cu 10 ani. De când a luat avânt Teams de la Microsoft sau Zoom sau Google Meet, Skype și-a pierdut din utilizatori.

Momentan, ca aplicație de socializare, Skype îmi este de folos. Cât timp? Suficient. Nu prea înțeleg de ce produsele celor de la Microsoft sunt atât de slăbuțe. Produsele de la Microsoft sunt destul de bune la început, când sunt lansate, dar ulterior „obosesc” și se fac praf și pulbere (sau oferă praf în ochi…).

În fine, ideea generală și concluzia de final este titlul scris cu punct la final: nici Skype nu mai e ce-a fost.

P.S. Problema cu Skype este una destul de eneravantă… Azi, 13 decembrie, e deja a 3-a zi de când dezinstalez și instalez din nou aplicația Skype pentru desktop. Se actualizează singur din nerușinare la ultima versiune și dă rateuri…


„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

✍ Horja Robert Emanuel
CEO & Director HRE CONSULTANT S.R.L.
WhatsApp 075 041 7794

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile