„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

SEO
Articolele de blog: mană cerească pentru site-ul web!

Știai că articolele de blog sunt la fel de importante pentru site-ul web precum e circulația inimii la om? Câte circulații avem la inimă? Două. Ei bine, domnul Google știe gândurile inimii oricărui site publicat.

Dacă vrei să ai un site bine văzut și afișat în topul căutărilor pe Google, atunci trebuie neapărat să te folosești de puterea articolelor de blog!


Puterea articolelor de blog

Știi ce putere au articolele de blog? Poate ești și tu „SEOman” ca mine și ai observat că articolele de blog nu duc în prima fază site-ul în top. De ce? Hai să-ți explic…

Imaginează-ți site-ul ca fiind o familie sau hai să spun (scriu) că este un bloc de locuințe. Site-ul web este un bloc de locuințe. Fiecare apartament este o pagină web. Acea pagină web are un scor în ochii domnului Google.

Dacă pagina web nu este optimizată (on-page), atunci va primi un scor mic. Cu cât are scorul mai mare, cu atât mai mult va fi mai bine văzută.

Cine dă valoare apartamentelor? Poate spui că locatarii (sau zona). Bun. Dacă vine Lionel Messi sau Gheorghe Hagi să fie vecin cu tine, cât de mult va crește cota blocului (atenție, nu apartamentelor)? Foarte mult spre enorm de mult! Toată lumea vrea să fie vecin cu Messi sau Hagi (nu Ronaldo, glumesc).

La fel se întâmplă și cu site-ul web. Cu cât optimizezi mai bine o pagină sau un articol de blog, cu atât mai mult va crește ulterior și valoarea celorlalte. Domnul Google va ști că Messi locuiește în același bloc cu tine, deci blocul (sau site-ul web) va crește și va fi „bombardat” cu oferte.

E drept că nu poți fi coleg și cu Messi, și cu Hagi, și cu Nadal, și cu Halep, dar poți să-ți crești site-ul cu ajutorul articolelor de bloc încet-încet. Nu trebuie să alergi după faimă! Fiecare articol de blog are puterea lui de influență!

Am un blog personal (horjarobert.ro) și foarte multe articole (din domenii diverse) au ajuns în topul căutărilor fără să vreau. De ce? Pentru că toate articolele sunt optimizate, iar unele sunt propulsate în față datorită căutărilor. Titlurile și conținutul articolelor sunt potrivite, astfel că site-ul meu e în top (și va rămâne acolo mult timp).

Puterea articolelor de blog nu trebuie neglijată! Chiar dacă e greu să intri în top cu domeniul site-ului pe anumite cuvinte cheie, totuși poți „ataca” anumite cuvinte cheie mai lungi și să intri cu paginile (articolele).

De exemplu, la căutarea „articole de blog”, e foarte greu să am site-ul consultant.horjarobert.ro în primele 3 căutări. Dar sunt pe prima pagină atât cu site-ul consultant.horjarobert.ro, cât și cu site-ul horjarobert.ro. Ce zici? Îmi fac treaba de „SEOman”. Stai să vezi când ajung în top pentru cuvintele cheie „servicii SEO”…


Puterea linkurilor

Mă bucur că pot să mă ocup personal de SEO pentru site-urile mele și pot crea conținut original ori de câte ori este nevoie.

Este eminamente esențial să te folosești de blog pentru un site! Fie că ai un magazin online, fie că ai un simplu site de prezentare, fie că ai un site de servicii… Blogul trebuie să fie mina de aur a oricărui site web!

Nu recomand nimănui să-și facă (sau să i se facă) un site web pe post de breloc. Te invit să citești articolul „Site-ul web nu este un breloc!”.

Cu ce cuvinte vrei să apari în topul afișărilor pe Google sau pe alte motoare de căutare (Bing, Yahoo, Baidu, DuckDuckGo)? Nu este suficient să ai un site web cu 10 pagini! Ai nevoie de sute, poate chiar mii pentru a ajunge în top pentru cuvinte cheie populare (precum „frigider”, „telefon mobil”, „servicii SEO” etc.).

În articolele de blog poți să folosești foarte multe nuanțe de SEO, astfel că poți introduce în titluri acele cuvinte cheie pentru care vrei să ai site-ul descoperit.

Merită să investești în SEO? Îți recomand articolul „Merită să investești în SEO?”. Dacă vrei să ai vizitatori, adică potențiali clienți, veniți direct de pe Google, atunci merită. Bineînțeles, site-ul nu trebuie ținut pe post de bibelou. Mai bine îți faci o pagină de Facebook și viața merge înainte…

Apropo, știai că mă ocup și cu partea de Social Media? Creez conținut digital pentru Facebook și Instagram. Vezi pe pagina „Creare conținut Social Media” prețurile pentru fiecare pachet pe care-l ofer.

Să revenim la SEO.

Articolele de blog trebuie să fie cât mai interconectate între ele. Observi textele îngroșate cu mov? Ei bine, ele sunt linkuri către alte articole (sau pagini). De ce sunt importante și relevante? Pentru că astfel se oferă autoritate. E ca la lucrarea de licență sau disertație, când pui la bibliografie sursa de unde te-ai inspirat. O pagină crește în autoritate dacă i se atribuie un link extern.


Mana cerească a unui site web

Poate e impropriu scris că articolele de blog sunt mană cerască pentru un site web, dar un site web fără articole de blog nu există… Sau există, dar cine dă click pe pagina a 2-a, a 3-a, a 4-a din Google?

SEO este un proces continuu, iar site-ul web trebuie „hrănit” cu conținut. Ce este acest „conținut”? Text, iar textul de „consum” se scrie cel mai des în articolele de blog.

Vrei să ai un site web care se bate pentru afișările în top pe Google? Bagă reclame! Nu vrei reclame? Vrei să crești organic (natural, bio)? Atunci ai nevoie de articole de blog!

Fă bine și pune-te să scrii articole de blog pentru site-ul tău! Îți recomand următoarele 2 articole:

  1. 5 reguli de aur pentru redactarea articolelor de blog
  2. 8 idei pentru articolele de blog

Ai nevoie de ajutor pentru scrierea și tehnoredactarea articolelor de blog? Scrie-mi te rog pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794 și te ajut eu! Vezi pe pagina „Articole de blog” ce beneficii gratuite primești dacă alegi să colaborezi cu mine la partea asta.

În plus, dacă ai nevoie de un „SEOman”, care să se ocupe cu partea de SEO a site-ului web, nu ezita să-mi scrii. Oferta mea o găsești pe pagina „Optimizare WEB”.

S-auzim numai de bine!

P.S. Articolele de blog sunt mană cerească pentru un site web, adică o binecuvântare!

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile