„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Social Media
@Taguri speciale pentru Facebook

Îți place să primești @tag pe Facebook? Poate că ai mai întâlnit tagurile @everyone și @followers, dar astăzi vei afla câte ceva și despre un alt @tag, mult mai interesant (poate chiar destul de misterios).

Aliniez tagurile în ordinea apariției lor pe Facebook, apoi le dau @tag la fiecare într-o mică incursiune…

  • @everyone: se poate folosi 1 dată pe zi dacă ești administratorul unui grup de Facebook;
  • @followers: se poate folosi 1 dată pe zi dacă ai un cont de Facebook transformat în profil digital sau o pagină de Facebook;
  • @highlight: se poate folosi 1 dată pe săptămână (cel puțin așa era acum câteva luni) de către conturile de Facebook.

@everyone

De aproximativ 1 an, tagul @everyone face ravagii, atât în sensul bun, cât și în sensul mai puțin bun spre deloc…

Când a apărut acest @tag, era valabil pentru grupurile care aveau maxim 15k de membri (sau 20-25k?!), fiind încurajată interacțiunea în grupurile mici.

Numai că lumea a abuzat de acest tag… Mai exact, administratorii de grupuri au abuzat de tagul @everyone și l-au folosit la greu… Greu mi-a căzut și mie, astfel că am ieșit din N grupuri de Facebook doar pentru că erau administrate de niște oameni hapsâni…

Înțeleg cum e cu marketingul, chiar mă ocup cu așa ceva, dar când faci abuz, atunci nu meriți nimic. Orice faci, fă cu măsură!

În ultima vreme, am hotărât să nu mai ies din grupuri, ci doar să opresc notificarea cu @everyoane pentru grupul respectiv. Ce să zic? „Bravo, administratorilor!” sau „Praf și pulbere…”? Pace!


@followers

Nu cred că am folosit niciodată tagul @followers, deși am suficiente pagini de Facebook pe care le administrez.

Pare mai elegant să folosești acest tag la o pagină personală, decât să „urli” cu @everyone pe un grup de Facebook. Înțeleg administratorii de grupuri că vor interacțiune la postare (sau mai mulți potențiali clienți), dar înțeleg și oamenii care primesc astfel de notificări „neortodoxe”.

@followers și @everyone sunt cele mai cunoscute @taguri. La început, nu toate conturile, paginile sau administratorii de grupuri le puteau folosi. Exact așa se întâmplă de câteva luni cu noul tag @highlight.


@highlight

Ce face noul tag @highlight? E destul de misterios… În urmă cu câteva luni, aveai voie să-l folosești o dată pe săptămână. Nu știu care e situația la ora actuală… Nu-l pot folosi pe toate conturile mele de Facebook.

Am fost etichetat recent de către o prietenă de pe Facebook, cu varianta @reper în limba română. Am dat click pe @reper să văd unde mă duce, să văd ce oameni intră la categoria @reper (@highlight) și m-a dus pe linkul https://www.facebook.com/find-friends/browser/. Interesant? Destul spre foarte…

Va mai dura ceva timp până se va putea folosi de către toate conturile de Facebook, momentan este în teste.

@highlight pare util (cu tentă spre „util de enervant”), în sensul că orice prieten (ulterior îți va fi „prieten”) poate să-l folosească în comentariul oricărei postări, deci nu doar în comentariul propriilor postări. Nu e fain? Să ai 100 de prieteni care folosesc @highlight poate fi horror. Glumesc. Chiar este horror…

Poate de aceea încă se testează și nu s-a activat pe toate conturile, pentru că poate fi enervant și motiv de „rupere” a prieteniei…


Am scris varianta în limba engleză pentru cele 3 @taguri speciale, dar las și variantele în limba română:

  • @everyone = @toată lumea (cu spațiu între cele două cuvinte și ca de obicei, cu diacritice)
  • @followers = @urmăritori
  • @highlight = @reper

Oare tu știi și alte tipuri de @taguri pentru Facebook, valabile în ziua de azi (23 octombrie, 2023)? Scrie-le te rog în comentarii! Mulțumesc!

Apropo, dacă ai o pagină de Facebook sau de Instagram și nu știi ce să postezi, te pot ajuta cu postări relevante și interactive!

Pe pagina „Creare conținut Social Media” vezi pachetele pe care le am pentru serviciile de creare de conținut digital pe rețelele de Social Media (în mod special Facebook și Instagram). Pentru mai multe detalii, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul +40 748 779 701. Mulțumesc!

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile