fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Creare site web în WordPress

Salutare! Ai nevoie de un site web pentru afacerea ta? Te pot ajuta cu un site în WordPress, numai bun dacă vrei eficiență pe termen lung!

Pentru mai multe detalii, te rog să iei legătura cu mine pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794. Să ne-auzim cu bine!

Cuprins

Impactul unui site de business

Impactul unui site de business - Creare site web în WordPress

Hai să încep cu un exemplu de impact negativ. Și nu, nu este vorba de impactul negativ al unui site web, ci mai degrabă de impactul negativ al unei acțiuni neprofesionale.

Să presupunem că Robert are un business de mașini. Are ditamai parcul auto, dar nu are un site web. Ai putea spune că n-are nevoie, din moment ce afacerea îi merge „ca pe roate”.

Dar Robert comunică foarte mult cu ajutorul adresei de e-mail și se plânge că nu i se răspunde la peste 70% din e-mailurile pe care le trimite. 

Adresa lui de e-mail este robert.cel.mai.tare.din.parcare@yahoo.com (sper că nu există adresa asta). 

Ce impresie îți lasă o astfel de adresă de e-mail? Ai fi dispus să cumperi o mașină sau să iei pe cineva în serios pentru o colaborare când primești un e-mail de la robert.cel.mai.tare.din.parcare@yahoo.com? E și comic, și ironic.

Dacă Robert ar avea un site web, să zicem, robertparcauto.ro, atunci și-ar putea crea adrese de e-mail profesionale, de bun-simț, cum ar fi contact@robertparcauto.ro sau office@robertparcauto.ro

Nu mai zic nimic de Robert, care nu este conștient că pierde foarte mulți potențiali clienți când îi abordează cu adresa de e-mail robert.cel.mai.tare.din.parcare@yahoo.com.

Te pot ajuta să-ți legi adresa de Gmail cu adresa făcută cu domeniul site-ului (adică tot ce urmează după simbolul @, exemplu@siteultau.ro). În felul acesta, nu vei avea niciun impediment să folosești o adresă de e-mail profesională.

Site-ul web este cartea ta de vizită în mediul online.

Știai că un site web poate să aibă un impact pozitiv la vizibilitatea afacerii tale? Pentru ca acest lucru să se întâmple, site-ul trebuie să fie optimizat din punct de vedere SEO.

Vrei ca site-ul tău să fie în topul afișărilor pe Google? Pentru ce expresii? Mai multe detalii vom discuta la capitolul „Optimizare SEO”.

Un alt impact care merită menționat, fiind cel mai important, este acela că îți vei eficientiza modelul de business dacă site-ul web va fi vizibil și bine optimizat. Cum?

Din moment ce site-ul este vizibil pe Google și pe alte motoare de căutare, va atrage mai mulți vizitatori. Ce se întâmplă cu vizitatorii? Unii dintre ei vor deveni clienți.

Cu cât ai mai mulți vizitatori, cu atât mai mult cresc șansele ca aceștia să devină clienți, corect?

Ei bine, în felul acesta îți vei eficientiza modelul de business cu ajutorul site-ului web, iar profitul va fi și el la înălțime.

Și uite câte poți face cu un site web. Ce zici? Dintr-un țânțar se face armăsar. La nivel de business, e chiar ideal să scoți profit cât un armăsar dintr-un țânțar… 

Avantajele site-urilor în WordPress

Cu siguranță ai „navigat” cel puțin o dată pe săptămână dacă nu zilnic pe un site realizat în WordPress. Chiar în momentul acesta te afli pe un site construit în WordPress.

Cum îți dai seama dacă un site este făcut în WordPress? Intri fain-frumos pe site-ul whatcms.org și introduci adresa site-ului pentru verificare. În câteva secunde primești rezultatele și vezi cu ce tehnologie este creat.

Poate te întrebi de ce un site în WordPress este mai ieftin decât un site construit de la zero, din cod, după un design 100% personalizat.

Ei bine, un site 100% personalizat durează de trei sau patru ori mai mult până se construiește, iar principalul avantaj al unui astfel de site este că îl poți face să arate exact cum dorești.

Nu zic că un site în WordPress nu poate arăta exact cum vrei, dar este mai dificil să „spargi” anumite coduri, plus că are o temă în spate, temă pe care au creat-o alți programatori și găsești deseori bug-uri (nu erori).

Dacă vrei să afli mai multe despre bug-uri, îți recomand să citești următoarele articole:

Orice-ar fi, WordPress este o unealtă de bază când vine vorba de construirea unui site. De ce? Datorită avantajelor multiple pe care le oferă.

Sunt o grămadă de module care te ajută foarte mult în partea de „backend” a site-ului, module ce țin de monitorizarea site-ului, de securitatea acestuia și cel mai important lucru, lucru care contează foarte mult la un site web, este acela că există module ce ajută la vizibilitatea site-ului, adică la SEO.

Poți să-ți optimizezi și tu singur un site în WordPress, dar dacă nu ai cunoștințele necesare, va fi ca și cum te-ai tunde singur sau te-ai trata de o boală cu sfaturi luate din articole de pe internet…

Vrei un site 100% profesional? Apelează la un profesionist!

Omul care lucrează într-un domeniu știe cel mai bine care sunt bunele practici, nu-i așa? 

Cum îți alegi domeniul și găzduirea? Dar tema pe care să construiești site-ul? De SEO am zis că pomenesc mai târziu. Cine face mentenanța? 

Îți recomand încă o dată să nu te zgârcești niciodată când vine vorba de imaginea afacerii tale în mediul online, fie că apelezi la cineva pentru construirea unui site web (sau magazin online sau platformă), fie că apelezi la cineva pentru servicii de promovare pe Social Media.

Bineînțeles, nu trebuie să arunci cu banii în stânga și în dreapta, dar trebuie să fii înțelept și să vezi ce oferă piața (inclusiv concurența mea, deci nu trebuie să mă alegi neapărat pe mine).

Lucrurile trebuie să fie făcute bine de la bun început dacă nu vrei să ai costuri în plus când ți-e lumea mai dragă.

Alegerea domeniului

Alegerea domeniului - Creare site web în WordPress

Cum se alege un domeniu? În funcție de serviciile sau produsele pe care le oferi sau chiar după numele firmei.

Cu ce se ocupă firma ta? Clienții tăi sunt locali, la nivel național sau la nivel internațional?

Dacă oferi servicii sau produse pentru români, atunci cel mai bine este să achiziționezi un domeniu cu extensia .ro, iar dacă firma are acoperire internațională, atunci este recomandat un domeniu cu extensia .com.

Apropo, știi ce este un domeniu? Este exact numele site-ului.

De exemplu, tu te afli acum pe site-ul consultant.horjarobert.ro. Hai să-ți scriu ce înseamnă fiecare cuvânt de după și dinainte de punct:

  • „consultant” – reprezintă subdomeniul site-ului horjarobert.ro
  • „horjarobert” – este numele domeniului
  • „ro” – TLD-ul pentru site-urile din România

Eu am site-ul personal la adresa horjarobert.ro, iar la site-ul de business am adăugat subdomeniul consultant. Tu poți să ai doar o singură adresă, nu trebuie să te complici ca mine cu subdomenii.

Dacă ai un site principal la adresa sitebusiness.ro și vrei să ai și un magazin online, atunci îți recomand să folosești un subdomeniu, iar magazinul online va fi la adresa magazin.sitebusiness.ro.

Fii pe pace, te ajut în luarea deciziei optime pentru numele domeniului!

Dacă oferi servicii de digitalizare online pentru firme din România, atunci numele digitalizareonline.ro este mai mult decât potrivit.

Mai întâi trebuie să verifici dacă domeniul este liber sau nu, iar dacă este liber trebuie doar să-l cumperi. Costul unui domeniu .ro este în jur de 10 euro pe an.

Trebuie să știi că în plus, pe lângă domeniu, tot la acest pas, trebuie să achiziționezi și un certificat SSL.

Certificatul SSL se ocupă cu protecția datelor tale atât pentru vizitator, cât și pentru tine.

Probabil ai observat că unele site-uri au un URL care începe cu „http”, iar altele cu „https”, diferența fiind acel „s”. Ei bine, acel „s” reprezintă securitatea site-ului. 

Costul unui certificat SSL diferă de la o companie la alta, plus că sunt diferite tipuri de certificate care mai de care mai interesante. Important este ca site-ul tău să dețină unul.

Îți recomand ca din locul în care îți cumperi numele domeniului pentru site să cumperi și un pachet de găzduire.

Găzduirea site-ului web

Găzduirea site-ului web este foarte importantă! De ce? Pentru că sunt anumiți factori care contează enorm când vine vorba de viteză, securitate și suport tehnic.

Personal, pot să spun că cel mai mulțumit sunt de serviciile de găzduire oferite de către cei de la HOSTERION. Am site-uri găzduite și la alte companii, dar cel mai bine funcționează site-urile găzduite la HOSTERION.

Pachetul anual pentru o găzduire bună poate fi de aproximativ 100 de euro. 

Repet: nu trebuie să te zgârcești! Mai bine dai un ban și ai tot ce trebuie, decât să te trezești când ți-e lumea mai dragă că site-ul afacerii tale este „la pământ”, „hăckuit” și infectat cu toate mizeriile.

Dacă ții la imaginea afacerii tale, de ce nu ai face-o și în mediul online?

Alegerea domeniului și găzduirea site-ului web vor fi primele lucruri pe care trebuie să le facem atunci când voi începe să-ți creez site-ul.

Ce voi face după aceea? Voi trece la partea de configurare a site-ului, și anume la configurarea unei teme de WordPress.

Configurare WordPress

Configurare WordPress - Creare site web în WordPress

Orice temă de WordPress trebuie configurată în mod corespunzător.

Îți recomand o temă plătită (maxim 30 de dolari) pentru a profita de toate beneficiile pe care ți le pune la dispoziție.

În mod normal, temele de WordPress vin cu anumite module preinstalate, dar pentru o eficiență mai mare, îți recomand și eu câteva module pe care trebuie să le ai în mod obligatoriu.

De exemplu, modulul de SEO, de statistică, de legătură cu Google (Analytics și Search Console), de backup și de GDPR sunt eminamente necesare.

Mă asigur ca designul site-ului tău să fie unul modern, adaptabil pentru orice tip de dispozitiv (desktop, tabletă, telefon) și că site-ul este plăcut la navigare, dar mai ales eficient când vine vorba de utilitate.

Trebuie să avem o discuție pentru a stabili ce anume îți dorești să conțină site-ul, pe ce anume trebuie pus accentul și în mod special care sunt punctele forte ale afacerii tale.

Ca om de marketing, te ajut să profiți de avantajele pe care le ai ca antreprenor și ca business.

Vizitatorii site-ului tău trebuie să aibă cât mai multe informații despre businessul tău și în mod special despre produsele sau serviciile pe care le oferi.

Merită să precizez că o dată pe lună trebuie ca site-ul să intre în mentenanță. Ce înseamnă asta?

Mentenanță WordPress

Mentenanța în WordPress se face destul de ușor dacă se face regulat, și destul de greoi dacă se face o dată pe an.

Modulele care ajută la buna funcționare a site-ului web au parte de tot felul de actualizări periodice. 

De ce necesită actualizare? Pentru că toată infrastructura care ține în spate sau pe care se sprijină site-urile are parte de schimbări. 

Nu trebuie neglijată nici partea de securitate. O grămadă de module primesc actualizări din cauză că s-au găsit breșe de securitate. 

Pentru a nu pune în pericol site-urile, și ulterior businessurile antreprenorilor, modulele trebuie actualizate.

Gândește-te la mentenanța site-ului în WordPress exact la modul în care îți actualizezi aplicațiile de pe Google Play sau App Store.

Dacă pe telefon, în mod normal, lași actualizările să se facă în automat, la un site în WordPress, cel mai bine este să faci actualizările manual. De ce? S-ar putea ca la unele module să apară erori (nu bug-uri), din cauza incompatibilității.

În plus, exact cum un telefon are un sistem de operare cu o anumită versiune, așa este și cu WordPress. 

Până acum, pe toate site-urile am primit actualizare automată la ultima versiune de WordPress. Totul ține de pachetul de găzduire.

Și încă ceva: înainte să faci o actualizare la un modul, trebuie să faci un backup la tot site-ul. În felul acesta, dacă se-ntâmplă să apară erori, poți să restaurezi site-ul și să încerci din nou.

Merită precizat și faptul că nu se face niciodată, dar niciodată, actualizare la temă. Dacă faci o actualizare la tema site-ului, atunci toată configurarea se pierde și vei fi nevoit să refaci site-ul.

Bug-uri și erori pot să apară, și este ceva normal. Nu te speria! Lasă un profesionist să se ocupe de ele! Întotdeauna există o soluție optimă!

Optimizare SEO

Optimizare SEO - Creare site web în WordPress

Vrei ca site-ul tău să apară în topul afișărilor pe Google pentru anumite expresii? Te pot ajuta în acest sens cu servicii de SEO complete!

Tot site-ul afacerii tale trebuie să fie optimizat din punct vedere SEO, absolut fiecare pagină.

Ulterior, după ce sunt făcute optimizările tehnice și ce țin de conținut strict pe pagini, trebuie lucrat la cuvintele sau expresiile pentru care îți dorești o poziționare de top în Google.

De exemplu, dacă ești din Bistrița și ai o florărie, atunci la căutarea „florărie bistrița”, site-ul florăriei tale ar trebui să fie în prima pagină pe Google dacă este optimizat 100% din punct de vedere SEO.

Observi că am pus numele orașului la căutare? Asta înseamnă SEO local.

În plus, se poate face vizibilitate la nivel național.

De exemplu, dacă ai un magazin de piese auto, atunci la căutările „antigel”, „lichid de frână”, „ulei servodirecție”, „filtru aer”, „filtru polen”, „disc ambreiaj”, „pompă ambreiaj” sau chiar „magazin piese auto”, site-ul tău poate să aibă o poziționare bună în Google. Trebuie să ai în vedere o strategie SEO pe termen lung.

Este bine să știi că pentru anumite expresii va fi mai dificil să prinzi o poziționare bună în prima pagină pe Google. De ce? Pentru că există o concurență acerbă, astfel că anumite site-uri au configurat numeroase pagini pe expresiile respective.

Nu zic că este imposibil, dar va trebui o strategie bună pe termen lung. Cu muncă, răbdare, perseverență și iar muncă, orice țel se poate atinge.

Îți pot oferi servicii SEO complete, în sensul că pot să scriu inclusiv articole publicitare pe două dintre site-urile mele (lightnews.ro și horjarobert.ro), care să ajute la creșterea autorității site-ului tău. 

Partea de backlinkuri este esențială în SEO. Un backlink se referă la un link către site-ul afacerii tale (cu atributul „dofollow”). Cu cât ai mai multe backlinkuri de pe alte site-uri, cu atât mai mult crește autoritatea site-ului tău.

Bineînțeles, eu nu-ți voi oferi doar câteva backlinkuri, ci voi crea articole de blog pe care le voi optimiza și indexa în Google. Astfel, vei avea șanse mai mari pentru o vizibilitate mai bună pe anumite expresii specifice afacerii tale.

SEO este un proces de optimizare. Nu se garantează rezultate, deoarece acestea apar de la sine, după un timp, dacă treaba este bine făcută.

Te invit pe pagina „Rezultate SEO” să vezi ce rezultate am în căutări pe Google pentru 3 dintre site-urile mele personale.

Fie că ai un site de prezentare, fie că ai un magazin online, optimizarea SEO este obligatorie! Un site web fără SEO este ca o mașină fără motor sau ca o pădure fără copaci…

Magazin online în WordPress

Orice site realizat în WordPress poate să „ducă în spate” un magazin online. 

Pentru rezultate bune și foarte bune, recomand întotdeauna o temă de WordPress specifică pentru un magazin online.

De asemenea, vor trebuie implementate și câteva module specifice magazinelor online.

Care-i cea mai bună metodă de a face bani ca business? Să vinzi ceva mult și bine, corect? 

Ei bine, un magazin online poate fi o unealtă potrivită pentru a face un business ca la carte. Nu te pot sfătui în anumite privințe, cum ar fi partea de stocuri fizice, dar în ce privește crearea magazinului online îți pot fi de ajutor.

Tu știi cel mai bine ce produse vrei să vinzi, de unde faci rost de ele, care sunt costurile cu privire la transport și alte chestii ce țin de logistică. Eu te pot ajuta cu tot ce ține crearea și întreținerea unui magazin online, deci inclusiv cu adăugarea și modifcarea produselor.

Ofertă creare site în WordPress

Oferta mea pentru crearea unui site în WordPress, cu tot ce ține de SEO, partea de articole de blog, mentenanță și inclusiv crearea unui magazin online, este următoarea:

  • Creare site web în WordPress: 300 € + 15 €/pagină
  • Optimizare SEO („la cheie”): 50 €
  • Articole de blog în funcție de numărul de cuvinte: îți recomand articolul „Cât costă un articol de blog?
  • Configurare adresă de e-mail (inclusiv legată cu cea de Gmail): 10 €
  • Mentenanță: 15 €/lună
  • Magazin online: preț personalizat 100%

După ce primești site-ul și vrei ulterior anumite modificări, plata se face la oră, și anume 15 €/oră.

Îți recomand să alegi de la început partea de SEO pentru a construi site-ul pe o arhitectură cât mai bună pentru SEO.

Ce primești în această ofertă de creare a site-ului în WordPress, în mod gratuit? Știu că vrei să vezi o ofertă de neratat… Iat-o!

  • Redactare text (copywriting) pentru fiecare pagină
  • Compatibilitate cu orice dispozitive (desktop, tabletă, telefon)
  • Design modern
  • Modul GDPR + paginile „Politica de confidențialitate”, „Politica privind cookie-urile”, „Termeni și condiții”
  • 1 clip de prezentare cu panoul de administrare (tip tutorial)
  • 1 articol de promovare (publicitar) pe unul dintre site-urile mele
  • Configurare module privind eficiența și monitorizarea site-ului
  • Servicii de calitate pentru o satisfacție garantată pe termen lung (nu degeaba sloganul meu este „Binele-i bun atunci când e bine făcut”)
  • Consultanță pe tot parcursul colaborării

Ce zici? Site-urile în WordPress sunt la îndemână oricui! 

Dacă vrei un site 100% personalizat, făcut de la zero, fără a folosi un CMS precum WordPress, atunci te pot ajuta și în această direcție. Costul va fi dublu sau triplu, dar măcar vei avea și acolo anumite avantaje.

În unele cazuri, cum sunt „landing page-urile” (sau paginile de vânzări), totul se face 100% personalizat.

Tu alegi, eu te-ajut!

Servicii digitalizare

Servicii digitalizare - Creare site web în WordPress

În plus, dacă ai nevoie și de alte servicii ce țin de digitalizarea afacerii tale, cum ar fi o aplicație de mobil sau de crearea de conținut digital pe rețelele de Social Media, te rog să mă contactezi!

Site-ul web este esențial când vine vorba de digitalizare. Aplicația de mobil este o variantă premium de digitalizare. 

Vrei vizibilitate pe Social Media? Te pot ajuta atât cu administrarea conturilor de socializare, cât și cu partea de creare de conținut, inclusiv la partea de reclame.

Pentru mai multe detalii, nu ezita să iei legătura cu mine!

Contact

Ai nevoie de serviciile mele? Dacă vrei un site web construit în WordPress, un site care să-ți satisfacă nevoile și care să fie realizat în așa fel încât să-ți aducă beneficii pe termen lung, atunci spune-mi și mă apuc de treabă.

Crezi că te pot ajuta și cu altceva? Vrei o aplicație de mobil? Ai nevoie de cineva care să se ocupe de imaginea afacerii tale pe Social Media? Contactează-mă!

Pentru mai multe informații, îți stau cu plăcere la dispoziție pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”