fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Social Media
Mesaje video pe WhatsApp

Ai încercat opțiunea să trimiți mesaje video pe WhatsApp? La cât de bine arată mesajele video pe WhatsApp, cred că mesajele audio vor fi istorie. Sau nu?

Cei de la WhatsApp au o sete (sau o poftă?!) de inovație și implementează tot felul de opțiuni care mai de care mai interesante. De ce? Ca în orice business, cine nu inovează, se duce…


Mesaje audio pe WhatsApp

Cum trimiți mesaje audio pe WhatsApp? Probabil că știi și o faci deja.

Jos, în drepta, ai acea iconiță cu simbolul microfonului (de culoare verde). Ții apăsat pe acel buton cât timp vrei să înregistrezi mesajul audio.

Pentru o mai mare eficiență, poți glisa în sus, așa cum îți arată animația, astfel că nu mai trebuie să ții apăsat pe buton, ci aplicația va intra în starea de înregistrat în mod automat.

Îmi place că există opțiunea de a pune pauză, apoi de a asculta ceea ce ai spus și chiar poți șterge mesajul.

Pe la începuturi, din câte țin minte, mesajul se înregistra cât timp țineai apăsat pe buton, iar imediat după ce lăsai butonul, se trimitea. Nu era chiar atât de eficient și anumite persoane ștergeau ulterior mesajul dacă nu le convenea ceea ce au spus….

E greu să gândești cu voce tare? E greu să vorbești în public? E greu să te-auzi? Nu trebuie să fie ușor… Greul e frumos odată ce e îndeplinit, nu-i așa?


Mesaje scrise pe WhatsApp

Cum stai cu scrisul? Mă refer la scrisul în limba română.

Îți place să folosești diacriticele în conversațiile scrise? Dacă da, te felicit, dacă nu, atunci îți recomand să citești articolul „De ce să scrii corect în limba română?”.

Mai mult decât atât, îți recomand și seria articole de la rubrica „Limba română la-ndemână” de pe blogul meu personal.

La urma urmei, totul ține de respect. Dacă te obișnuiești să fii cinstit, corect, atent și respectuos în lucrurile mici (care par de multe ori neînsemnate), atunci îți vei forma un caracter de valoare.

„Cine este credincios în lucrurile cele mai mici este credincios și în cele mari și cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept și în cele mari.”

Luca 16:10

Ce zici de proverbul (versetul) anterior? Este adevărat!

Sper doar că mesajele scrise nu vor dispărea odată cu apariția mesajelor video.

Apropo de scris, dacă ai nevoie ca site-ul tău să fie în topul afișărilor pe Google sau pe orice alt motor de căutare (precum Baidu, Qwant, Yandex etc.), atunci ai nevoie de SEO. Cu ce se ocupă SEO? Nu intru în detalii, dar fără conținut de tip text (bine scris), nu faci SEO ca la carte

Hai să trecem la mesajele video de pe WhatsApp.


Mesaje video pe WhatsApp

Cum trimiți un mesaj video? Procesul este asemănător cu cel în care trimiți mesaje audio.

Trebuie să ții apăsat pe iconița cu aparatul foto, din dreapta-jos, glisezi în sus (ca să nu ții apăsat…), apoi începe numărătoarea clasică (3, 2, 1) și se începe captarea video.

Înregistrarea video se face folosind camera selfie a telefonului mobil.

Cât timp poți înregistra? 60 de secunde. E mult? E suficient…

După ce ai înregistrat 60 de secunde, se oprește automat și apoi ai posibilitatea să vezi ce ai înregistrat, să ștergi sau să faci ceea ce trebuie, adică să trimiți clipul. Până la urmă, ăsta-i scopul, nu?

Îmi place mult faptul că aceste clipuri se comportă (oarecum) la fel ca niște GIF-uri. Când apeși pe clip (care are forma de cerculeț), se mărește și începe derularea (cu un fel de cronometru la bordurile cercului).

Ce zici de opțiunea asta pe WhatsApp? Mi se pare foarte utilă, mai ales pentru persoanele leneșe care n-au niciun chef să scrie.

Sunt blogger (la ora actuală dețin 4 site-uri tip blog în limba română) și îmi place să scriu, să mă exprim în scris și să-mi exercit o parte din activitatea profesională prin scris (sau toată activitatea profesională, fiind și programator), astfel că încurajez totdeauna scrisul.

Îți place să scrii? Crezi că ChatGPT va lua locul scriitorilor? Uite că pe WhatsApp ai opțiunea de a trimite mesaje video…


Servicii digitalizare

Dacă ai nevoie de servicii pentru digitalizarea afacerii tale sau dacă ai nevoie de un site web, o aplicație de Android, postări digitale pe rețelele de Social Media (Facebook, Instagram), propulsarea site-ului web în topul căutărilor pe Google (#SEO), audit pe Social Media (web sau SEO), mă poți contacta pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

Serviciile pe care le ofer clienților mei le găsești pe pagina „Servicii”.


Articole recomandate


„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

✍ Horja Robert Emanuel
CEO & Director HRE CONSULTANT S.R.L.
WhatsApp 075 041 7794

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile