„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Ai nevoie de consultanță pe Social Media? Tocmai ce ai găsit un consultant gata-gata să te-ajute cu sfaturi și o mică (mare) explicație despre Social Media.

Dacă ai nevoie de ajutorul meu și vrei să apelezi la unul din serviciile mele (nu doar de consultanță), te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 779 701.

Pe pagina „Servicii” găsești toate serviciile mele.

S-auzim numai de bine!

Cuprins

Ce este Social Media?

Ce este Social Media - Consultanță Social Media

Depinde pe cine întrebi, corect?

Dacă întrebi un utilizator normal care știe doar să-și piardă timpul (vorba vine…), ar spune că Social Media reprezintă modul prin care se relaxează „căscând” ochii să vadă ce mai fac alții.

Dacă întrebi un om de marketing digital, care se ocupă zilnic de conturi și pagini de Social Media, îți va spune că reprezintă puntea de legătură între companii și clienții lor (clienții fiind oamenii normali care intră pe aceste rețele de socializare).

Dar dacă întrebi un antreprenor? Ți-ar spune că Social Media este universul unde se găsesc clienții potriviți pentru afacerea sa.

Evident, clienții nu se găsesc chiar atât de ușor pe Social Media, mai trebuie să-i și cauți, dar înțelegi cum gândește un antreprenor. Vrea doar să câștige, de parcă ar fi la un concurs.

La urma urmei, de ce și-a deschis o afacere? De plictiseală? Nu, ci din nevoia de a câștiga mai mulți bani.

Care este definiția oficială a ceea ce înseamnă Social Media?

Hai să-ți las definiția mea…

Social Media reprezintă locul în care oamenii interacționează în mediul online.

Pe ce platforme de Social Media ai conturi?

Apropo, tu cum folosești rețelele de socializare? „Caști” ochii la ce postează alții sau postezi și tu să „caște” alții ochii?

Dacă postezi, ce anume postezi? Flori, cafeluțe și pisici sau postări magnet de business?

Per ansamblu, Social Media este locul ideal de a face business. De ce? Pentru că acolo găsești o grămadă de oameni din toate categoriile sociale, cu diferite nevoi.

Ai produse sau servicii de calitate? E timpul ca lumea să afle de ele pe rețelele de Social Media!

Cu ce te pot ajuta?

Te pot ajuta în mai multe moduri!

În primul rând, pot să-ți ofer consultanță pe partea de Social Media pentru mai multe platforme.

În caz că ai deja conturi sau un cont pe o anume rețea de Social Media, solicită-mi un audit.

În ce constă auditul unui cont (sau pagini) pe o platfărmă de Social Media? Într-o analiză de la A la Z.

Orice cont are nevoie de un audit. De ce? Pentru că reprezintă o analiză obiectivă din partea unui consultant care îți poate oferi niște sfaturi prețioase pe care să le aplici ulterior.

Când primești rețeta de la medic: înainte sau după consultație? Așa e și cu acest audit. Ca să primești soluțiile (sau sfaturile), trebuie mai întâi să treci pe la consultație…

Mai multe detalii cu privire la auditul conturilor pe rețelele de socializare, găsești pe pagina „Audit Social Media”.

Cum stai cu strategia și planificarea lunară? Ai una sau ai vrea să ai? 

Te pot ajuta cu o strategie personalizată și cu o planificare lunară specifică pentru domeniul tău de afacere.

Bineînțeles, va trebui să „testezi apele”, să găsești o variantă optimă care se pliază pe businessul tău.

Nu există soluții perfecte și de obicei, soluțiile sunt personalizate la fel cum fiecare business se pliază pe caracterul celui care conduce acel business. E logic, nu? 

Dacă tu ești leneș, delăsător, fără vlagă, atunci nu te aștepta ca afacerea să ajungă pe lună! 

În schimb, dacă ești harnic, gata-gata să faci tot ce ține de tine pentru a-ți crește afacerea, mai ales să stabilești relații solide și sănătoase cu potențialii clienți (și clienții actuali), atunci totul este în regulă.

Puterea exemplului este foarte importantă, nu doar în viața de zi cu zi, ci și în business! Cum vrei să se comporte angajații sau colaboratorii tăi dacă tu ești o „lene de om”?

Ți-ai securizat conturile pe rețelele de Social Media? Te ajut și cu partea de securizare, în special a contului și a paginii de Facebook. Mai multe detalii găsești pe pagina „Consultanță securizare cont + pagină de Facebook”.

Ai pe cineva care creează postări pentru conturile sau paginile afacerii tale de Social Media? Dacă nu ai și vrei să ai, spune-mi și te ajut.

Mă ocup și cu partea de creare conținut digital (#postări) și cu administrarea conturilor/paginilor. Te invit pe pagina „Creare conținut Social Media” pentru a-ți alege pachetul lunar optim pentru tine. 

Dacă vrei vizibilitate pe Social Media, atunci ai mare nevoie de postări! De câte? Oricâte, bune să fie!

E foarte important ca afacerea ta să fie vizibilă pe Social Media! 

La urma urmei, vizibilitatea trebuie să fie prima țintă după care tragi când investești în Social Media. Dacă n-ai țintă, n-ai după ce să tragi, corect? 

Consultanța este primul pas. Jumătate de pas ai făcut deja: te afli pe o pagină potrivită care-ți oferă informații esențiale. Felicitări!

Consultanță Social Media

Dacă apelezi la ajutorul meu pe partea de consultanță, îți voi oferi o analiză în format PDF.

Nu-i așa că îți va fi mai util să ai ceva scris, decât să ai o simplă convorbire telefonică de 30 de minute sau chiar o oră?

Te rog să alegi trei platforme de Social Media, eu îți voi spune punctele tari de pe fiecare platformă (aleasă), îți voi da sfaturi practice, îți voi „evidenția” competitorii și cel mai important lucru, vei primi o consultanță completă ca să-ți faci o idee despre ce înseamnă „a intra” pe Social Media.

Așa cum am stabilit deja, primul pas este vizibilitatea. Evident, vizibilitatea trebuie menținută, nu vrea nimeni să dea un „tun” azi și apoi să intre-n beznă doi ani. Din nefericire, așa fac unii jucători de fotbal din Superliga României. 

Un pic de atenție, te rog: consultantul îți oferă posibile soluții, nu le implementează. Bineînțeles, dacă vrei să te ajut și la partea de implementare, strategie (+ planificare), creare de conținut digital etc., scrie-mi pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 779 701 și te voi ajuta.

Care este prețul pentru partea de consultanță? Întregul raport, cu analiza celor trei platforme pe care le-ai dori să le „ataci”, sfaturile practice, „evidențierea” competitorilor și concluzia mea pe baza experienței, costă 199 RON. 

Vei avea un mare avantaj pentru că raportul ți-l voi trimite în format PDF și îl poți citi, reciti, „diseca”, oricând ai timp și un pic de liniște pentru ca ulterior să iei cele mai bune decizii.

Vrei mai mult decât o analiză? Știu că ai nevoie și de o strategie…

Dacă ai deja conturi (pagini) pe platformele de Social Media, atunci putem începe direct cu un audit.

Audit Social Media

Cum merge treaba pe conturile/paginile tale de Social Media? Ce anume postezi? Ce rezultate ai? Investești săptămânal sau lunar în reclame? (Sau deloc?)

Rolul unui audit este să-ți ofere o analiză obiectivă asupra strategiei pe care o abordezi pe platformele respective.

Fie că îți merge bine, fie că nu prea îți merge bine, auditul îți va fi de folos.

Știi și tu când ai nevoie de sfaturi, mai ales dacă simți că ceva nu e în regulă. Este bine să apelezi la cineva care te poate ajuta. Sunt aici să te ajut! 

Cum structurez auditul? După metoda ȘOC. Fii pe pace! Îți promit că va fi bine!

Metoda ȘOC cuprinde trei părți, și anume: știrile, opiniile și concluziile.

Prețul pentru un audit pe o platformă de Social Media (Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, YouTube) este de 199 RON. 

Mai multe detalii găsești pe pagina „Audit Social Media”.

Cum stai cu strategia? Dar cu planificarea?

Strategie & planificare postări

Strategie planificare postări - Consultanță Social Media

Strategia e precum haina. Nu ieși afară din casă fără să te îmbraci, corect?

Tot așa, nu te apuca să faci business fără o strategie!

Postările pe rețelele de Social Media nu trebuie să fie alandala, aruncate ici-colo și să mergi pe considerentul lui „Ce-o fi, o fi”.

E drept că se tesează multe lucruri, mai ales la început, dar totul cu o limită. Bunul-simț trebuie să fie prezent în orice acțiune pe care o întreprinzi!

Te ajut atât cu partea de strategie, cât și cu partea de planificare a postărilor. Strategia merge mână-n mână cu planificarea.

Degeaba îți spun cum să acționezi, dacă nu-ți fac și o planificare.

Dacă ai nevoie de o strategie personalizată și de un plan de postări, te rog să-mi scrii pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 779 701

Am o surpriză pentru tine: îți ofer un plan de postări valabil pe 1 an de zile! 

Așa cum te-am obișnuit deja, tot ce primești de la mine va fi în mod special în format PDF, adică în scris. În felul acesta, vei avea avantajul să studiezi și să te gândești la ceea ce ți-am scris oricând dorești.

Până la urmă, planificarea anuală e și normal să o ai notată undeva, corect?

Care este prețul pentru strategie & planificare (anuală)? 299 RON.

Menționez că strategia și planificarea o voi face doar pentru o singură platformă de Social Media. Dacă dorești o strategie și o planificare pe o a doua platformă (a treia, a patra etc.), prețul va fi de 199 RON.

Așadar, pentru o singură platformă, prețul este de 299 RON. Dacă alegi două platforme, prețul va fi 299 RON + 199 RON. 

În felul acesta, pentru orice platformă nouă, prețul adăugat va fi de 199 RON. 

Reducerea asta înseamnă că îți place să colaborezi cu mine și mie îmi place să lucrez cu tine. Fidelizarea este puntea de legătură între cerere și oferă, nu-i așa?

Securizare cont/pagină Facebook

Fiindcă sunt IT-ist la bază (mai exact inginer IT), mă ocup și cu partea de securizare.

Fiecare cont pe o platformă de Social Media trebuie să fie securizat 100%. De ce? Pentru ca să nu ai surprize.

Sunt nenumărate cazuri în care antreprenorii și-au pierdut contul de Facebook, iar prin urmare și paginile cu ajutorul cărora își desfășurau activitatea.

Ce a însemnat asta pentru ei? Un mare șoc și o grămadă de bani aruncați pe „Apa Sâmbetei”.

Fiecare platformă de Social Media are anumiți pași pe care trebuie să-i faci pentru a-ți securiza contul.

Oferta mea este în mod special pentru contul și pagina/paginile de Facebook.

Apropo, știi care este organigrama pe Facebook? Cu siguranță știi ce-i ăla un cont sau o pagină, dar oare știi ce-i un cont profesional sau un proprietar? Hai să-ți zic…

Facebook îți pune la dispoziție patru tipuri de entități. Ce este o entitate? În cazul de față, poate fi un cont, o pagină sau un proprietar.

Cele patru entități sunt:

  1.  Contul de Facebook: îl recunoști foarte ușor, e ăla care are prieteni și cu ajutorul căruia poți crea pagini.
  2. Contul profesional de Facebook: este un cont special, în sensul că ai acces la diferite statistici, iar prietenii se „transformă” în urmăritori. Dacă vrei să folosești Facebook-ul ca platformă de marketing, îți recomand neapărat să ai câteva conturi profesionale.
  3. Pagină de Facebook: orice cont poate crea o pagină de Facebook. Fii atent: dacă ți-ai pierdut contul, pagina de Facebook rămâne „în picioare”, nu se șterge! Fă bine și securizează-ți paginile și conturile de Facebook ca să nu ai surprize!
  4. Proprietarul sau Business Managerul: ce este un proprietar? Este cel care are dreptul de veto asupra paginii de Facebook. E ca și cum ar fi proprietarul apartamentului, iar tu, cel care a creat pagina, să fii chiriașul. E ciudat, nu-i așa? Trebuie să știi că proprietarul e mai mare în grad (și putere) decât un administrator de pagină. Sunt „nșpe” cazuri în care hackerii au furat pagini de Facebook doar pentru că nu aveau un proprietar. În limbajul celor de la Meta, proprietar = Business Manager. Dacă ai un Business Manager, atunci hackerii nu-ți pot fura pagina. Îți recomand să dai o geană pe articolul „Cât de incompetenți sunt cei de la Facebook?”.

Printre altele, sunt și om de marketing, iar ca platformă de marketing, o pun pe Facebook pe primul loc.

Sunt multe chestii care o avantajează pe Facebook când vine vorba de cea mai bună platformă de Social Media pentru marketing, dar aceste avantaje au și pericole. 

De aceea îți recomand securizarea 100% a oricărui cont și a oricărei pagini de Facebook.

Dacă ți-ai securizat conturile și paginile de Facebook, te felicit! Dacă nu, atunci aștept să mă contactezi!

Prețul pentru securizarea contului de Facebook este de 100 RON, iar dacă vrei și pagina (paginile) de Facebook (+ crearea unui cont de proprietar care să „apere” pagina/paginile), costul complet va fi de 200 RON.

Creare conținut digital

Vrei vizibilitate pe Social Media? Atunci înseamnă că ai nevoie de postări. Câte? Suficiente!

Ce tipuri de postări trebuie să faci? Hai să le clasific un pic.

Postările de tip text sunt potrivite pe rețelele sociale precum Twitter, LinkedIn și Threads. Dacă vrei să postezi text scurt pe Facebook, îți recomand să pui și un background.

Postările de tip text pot fi combinate cu o imagine, astfel: fie pui un text pe o imagine (cum sunt postările cu citate, proverbe, sfaturi, întrebări), fie pui o imagine captivantă și textul separat.

Postările tip imagine sunt potrivite pentru Instagram, Facebook, LinkedIn, chiar și YouTube. Știai că pe YouTube poți să faci și altfel de postări, nu doar clipuri?

Lumea apreciază mai mult imaginile cu tine decât orice altă imagine. În fine, dacă e ceva scandalos, atunci cu siguranță va avea mai multe reacții decât orice altceva, dar în general, lumea apreciază umanitate (sau omul din imagine).

La urma urmei, scopul unei rețele de socializarea este interacțiunea umană, fie ea și online.

Clipurile sunt cele mai în vogă tipuri de postări. De ce? Pentru că e ceva care se mișcă.

Nu doar copiii sunt fascinați în primele zile (săptămâni, luni) de lucrurile care se mișcă și fac gălăgie (de-aia bună)! 

Oamenii preferă să vizioneze un clip, fie el scurt. Care-i motivul? Păi a sta „gură cască” nu implică prea mult efort, iar firea noastră ne spune că poate să se mai uite la următorul clip și tot așa.

Care crezi că este cea mai utilizată platformă de Social Media în rândul copiilor și adolescenților? Ai zis TikTok? Răspuns corect!

Copiii și adolescenții preferă să „dea scroll” toată ziua „Bună ziua” și să nu facă nimic altceva. 

Ar fi bine să conștientizezi că volumul prea mare de informații te obosește. Faptul că te uiți la ceva și spui că nu trebuie să gândești, nu înseamnă că nu implică un efort din partea creierului tău.

Învață-te să filtrezi informația și să nu-ți pierzi timpul cu nimicuri! Fii înțelept! Acționează înțelept!

Îți ofer pachete lunare din care poți să alegi câte postări pe sătpămână vrei să creez pentru contul tău de Social Media!

Lista cu prețurile și pachetele de Social Media o găsești pe pagina „Creare conținut Social Media”. Ce pachet ai ales?

Investește inteligent!

Scopul tău principal, în calitate de antreprenor este să vinzi pe Social Media, corect? Ai un scop nobil…

Vei învăța pe parcurs că platformele de socializare au ca scop vizibilitatea. Pentru ca vizibilitatea să „se-ntâmple”, ai nevoie de postări. 

Îți place să pescuiești? Dacă ai fost la pescuit măcar o dată, ai observat că peștii nu vin la tine de bunăvoie și nesiliți de nimeni. Îți trebuie hrană sau momeală pentru a-i atrage.

Așa este și pe Social Media. Trebuie să-ți „hrănești” audiența și posibila audiență cu tot felul de postări care mai de care mai interesante.

Ulterior, după ce lumea te cunoaște, vei avea ocazia să vinzi.

Dacă stai la etajul 4, e imposibil să ajungi direct la 4 de la parter. Poate zici că blocul tău are lift. Foarte bine, dar tot trebuie să treci de etajele 1, 2 și 3 pentru a ajunge la 4.

Nu poți să sari etapele în marketing! Nu există scurtătură în marketing, la fel cum nu există scurtătură în viață!

Vrei să faci o treabă bună? Atunci fără implicare, răbdare și mult efort nu vei reuși niciodată! Nu te descuraja! Dacă ar fi ușor, toată lumea are avea succes. 

Partea interesantă este că nu toată lumea este pregătită să „îmbrățișeze” succesul și să lupte până la capăt.

Ai un business? Un antreprenor are două opțiuni în momentul în care intră într-un business: fie să renunțe când vede cât de greu este „greul” (vorba vine…), fie să continue lupta indiferent de circumstanțe.

Investește inteligent și acționează înțelept!

Servicii digitalizare

Servicii digitalizare - Consultanță Social Media

Te pot ajuta cu mai mult decât o consultanță, un audit, o strategie și o planificare, o securizare a unui cont sau crearea de conținut digital!

Dacă ai nevoie de un site web sau de promovarea lui (#SEO), nu ezita să mă anunți!

În plus, pot să te ajut și cu o aplicație de mobil (#Android).

Cu ce anume ai vrea să te mai ajut? 

Contact

Pentru mai multe detalii legate de consultanța pe Social Media, te rog să-mi scrii pe WhatsApp la numărul +40 748 779 701. Mulțumesc!

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile