„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

SEO
5 reguli de aur pentru redactarea articolelor de blog

Ai nevoie de reguli pentru a redacta articole de blog? Regulile de aur sunt cele mai bune sfaturi în orice domeniu! Viața e plină de reguli… Dar ce facem cu excepțiile? Cât timp confirmă regulile, le dăm pace…

Voi enumera cele 5 reguli de aur pentru redactarea articolelor de blog din perspectiva mea, apoi le voi pune în lumina reflectoarelor…


Scrie corect în limba română!

De ce am pretenția să scrii corect în limba română? Îți recomand articolul „De ce să scrii corect în limba română?”.

Scrii articole în limba română, dar nu folosești diacriticele? E o lipsă crasă de respect să scrii fără diacritice în mediul online!

Un articol de blog trebuie să fie rafinat nu doar din punct de vedere logic, ci și din punct de vedere vizual.

Sunt scriitor și am o finețe când vine vorba de citit, de aceea îmi propun să respect cititorul oferindu-i un text corect și relevant din toate punctele de vedere.

Dacă vrei să faci o treabă bună, atunci te rog să folosești corect limba română! Greșeli face oricine, nu asta e problema… Problema e când persiști în lucrurile slabe și te mulțumești cu mediocritatea!

Îți recomand rubrica „Limba română la-ndemână” de pe blogul meu… Acolo vei găsi articole și poezii ca ajutor auxiliar. Noțiunile de bază trebuie să le cunoască toată lumea care citește, gândește și vorbește în limba română! Spor la treabă!


Scrie pe un ton curat!

Nu e suficient doar să scrii corect în limba română! Contează foarte mult și tonul sau modul în care te adresezi cititorului.

Ca regulă de bază, când scriu la o carte, mă adresez cititorului totdeauna la „per tu” (persoana a II-a, singular), iar când scriu pentru un client care este medic, consultant, avocat sau o instituție publică, atunci „dumneavoastră” este cuvântul de aur…

Bineînțeles, tonul nu stă doar în forma de adresare, ci și în maniera de adresare… Poate ți s-a părut că te cert la regula de aur „Scrie corect în limba română!”, dar nu asta mi-am propus. Trebuie să fii conștient că redactarea unui articol, folosind regulile de aur, îți oferă notorietate.

Dacă scrii alandala, ce rezultate vrei să ai? Ce se mai aude de politicienii analfabeți care au făcut „valuri” în trecut cu „almanahe”, „succesurile”, „imunoglobina”? Nimic… Prostia are memorie scurtă.

Scrie pe un ton curat și îndrumă cititorul să facă binele!


Scrie beneficiile!

Dacă nu oferi soluții sau beneficii, de ce ai vrea ca cineva să-ți citească articolul? Oferi sfaturi prețioase? Atunci regula de aur îți spune să scoți în evidență beneficiile!

Ce beneficii ai dacă pui în practică regulile de aur din acest articol? Pe lângă faptul că îți respecți cititorul și îi oferi un text curat din toate punctele de vedere, cu un ton adecvat și încurajator, vei avea ca beneficii fidelizarea audienței, notorietatea site-ului în motoarele de căutare (Google te va poziționa în topul afișărilor…) și vei avea succes la vânzări.

Până la urmă, blogul unui site trebuie să fie „mâna de pace” care încheie vânzarea… Clientul trebuie să fie mulțumit de serviciile sau produsele tale înainte să te contacteze.

Dacă site-ul este cartea ta de vizită în mediul online, atunci articolele de blog reprezintă agenții tăi de vânzare… Apropo, dacă ai nevoie de un site poți să-mi scrii pe WhatsApp (+40 748 779 701) și ți-l creez cu plăcere! În plus, mă pot ocupa și de blogul tău…


Scrie 100% pentru SEO!

Vrei ca domnul Google să-ți afișeze site-ul în topul căutărilor în funcție de cuvintele cheie specifice domeniului tău de activitate? Scrie articole optimizate SEO 100%!

Cum scrii articole SEO 100%? Dacă scrii articole de blog folosind platforma WordPress, atunci e foarte probabil să ai un plugin de SEO. Ei bine, acela trebuie să fie configurat, iar după aceea trebuie să nu uiți de completarea câmpurilor specifice la fiecare articol, câmpuri precum fraza cheie, descrierea meta, câmpurile de la imagine etc.

Te pot ajuta cu un audit la întregul site dacă vrei să afli cât de bine este optimizat din punct de vedere SEO! Poți să-mi scrii pe WhatsApp la numărul +40 748 779 701.

Merită să investești în SEO? Dacă vrei ca site-ul tău să fie în topul căutărilor pe Google, merită… Îți ofer și servicii de SEO! Bineînțeles, întâi se face auditul, apoi se trece la rezolvarea problemelor și se continuă cu practicile bune pentru a rămâne în top o perioadă cât mai lungă.


Scrie pentru CTA!

Ce este CTA? CTA vine de la „Call To Action” și are rolul de a chema sau a încuraja potențialul client (sau vizitator al blogului) să facă o acțiune: fie să aplice sfaturile pentru soluționarea problemei, fie pentru a cumpăra ceva bun de la tine.

Uneori, CTA pare-mi-se că vine de la „Calul Troian Amețit”. De ce? Ideea nu este să forțezi cititorul sau potențialul client să-ți cumpere produsul tău extraordinar! Dacă alegi să folosești o varianta agresivă de marketing, atunci pieri pe barba ta.

Cititorul nu trebuie să-ți fie nepărat și client! Dacă respectivul cititor a devenit fidel și intră mâine sau săptămâna viitoare să citească un alt articol de blog, atunci CTA-ul a fost îndeplinit cu succes! Fidelizarea este cel mai bun CTA!

Dacă scrii corect în limba română, pe un ton potrivit și încurajator, oferind beneficii, scriind pentru cititor, dar în același timp și pentru domnul Google, CTA-ul va fi o răsplată!

Până la urmă, tu, împreună cu cititorul, veți avea numai de câștigat. Asta înseamnă o relație sănătoasă, nu-i așa?


Dacă ai un blog și vrei articole de blog „aurite”, mă poți contacta și le pot redacta cu plăcere! Vezi pe pagina „Articole de blog” ce beneficii gratuite primești dacă alegi să colaborezi cu mine.

Ai nevoie de servicii SEO pentru a fi în topul căutărilor pe Google? Te ajut cu plăcere! Pentru detalii, îți recomand informațiile de pe pagina „Servicii SEO”.

Vrei articole de blog și să fii în top pe Google, dar nu ai un site web? Spune-mi și ți-l creez!

Regulile de aur sunt valabile pentru toată lumea, dar diferența o fac cei care le pun în practică…

Dacă vrei să te ajut cu ceva, îți stau la dispoziție pe WhatsApp la numărul +40 748 779 701. Mulțumesc!

„Binele-i bun atunci când e bine făcut!”

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile