fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

WEB
Cele mai utile plugin-uri pentru WordPress

Care sunt cele mai utile plugin-uri pentru WordPress? Întâi ți le enumăr în ordine alfabetică, apoi le prezint un pic pe fiecare. Ține minte: sunt cele mai utile plugin-uri din perspectiva mea…

Plugin-urile (sau modulele) de WordPress sunt foarte utile pentru buna funcționare a site-ului.

Ce este un plugin? O aplicație pentru WordPress care oferă anumite funcționalități de bun augur, cum ar fi statistici cu vizitatorii site-ului, optimizare SEO sau redirecționarea pe prima pagină dacă linkul căutat nu există.

Nu mai suntem în liceu să ni se ceară să scriem un site de la zero sau în facultate ca să facem un plugin sau o aplicație… Un CMS are foarte multe avantaje. Nu zic că e rău să faci un plugin sau o aplicație (e chiar recomandat dacă ești programator), dar să faci un site de la zero, fără a te folosi de un CMS nu e rentabil…

Cine vrea să-i fac un site, îl realizez direct în WordPress (cu ajutorul unei teme), nu stau la discuții să-l creez de la zero cu N funcționalități. Prefer întotdeauna o temă și plugin-urile… E mult mai eficient și mai ieftin pentru ambele părți (client-dezvoltator).


404 to 301

Plugin-ul „404 to 301” redirectează orice link care nu există, direct pe pagina principală.

De exemplu, poți introduce în bara de căutări adresa „consultant.horjarobert.ro/lol” și ai să observi imediat că te redirecționează pe pagina „consultant.horjarobert.ro”.

301 este un cod HTTP, care are rolul de a redirecta permanent orice link inexistent. Bineînțeles, poți face redirectări manuale, dacă vrei, dar mai bine îl lași să-și facă treaba.

Dacă nu folosești plugin-ul „404 to 301”, atunci orice link inexistent va duce utilizatorul pe pagina 404, adică pagina cu celebra eroare 404.

Îmi place mult la plugin-ul „404 to 301” faptul că afișează fiecare eroare sau căutare pe care a redirectat-o. La meniul plugin-ului, la opțiunea „404 Errors” găsești toate redirectările. Tot acolo vezi și adresa IP a celui care a efectuat căutarea, data și ce link a introdus pentru afișare.


Change wp-admin login

Orice site în WordPress te duce la panoul de conectare dacă introduci calea /wp-admin sau /wp-login imediat după numele domeniului (și TLD). De exemplu, dacă introduci linkul „consultant.horjarobert.ro/wp-admin” în bara de căutare a unui browser, vei fi redirectat automat pe pagina principală „consultant.horjarobert.ro”. De ce? Pentru că am un alt link care duce la panoul de conectare.

Bineînțeles, un astfel de plugin are un rol aparte pentru securitatea site-ului. Chiar și-așa, există „boți” (roboți informatici sau „mici progrămele”) care descoperă linkul care duce la pagina de conectare și te „atacă” până le blochezi IP-ul…

Unele plugin-uri, imediat după activare, le vezi în panoul din stânga de la panoul de control din WordPress. Plugin-ul „Change wp-admin login” îl găsești la „Setări – Legături permanente”. Poți să-ți personalizezi cum vrei tu linkul pentru conectarea la panoul principal al site-ului.


Loco Translate

„Loco Translate” este un plugin foarte util! Chiar dacă ai o temă cumpărată (unde primești acces la aproape orice modificări) și setezi ca site-ul să fie în limba română, tot vei avea anumite cuvinte netraduse. Ce e de făcut? Folosește plugin-ul „Loco Translate”!

Este destul de intuitiv, de ușor și de rapid să faci o traducere cu „Loco Translate”. În maxim 1 minut schimbi orice, când vrei…


Really Simple SSL

Orice site trebuie să aibă neapărat un certificat de securitate (SSL)!

Plugin-ul „Really Simple SSL” te ajută să configurezi un certificat de securitate în câțiva pași simpli.

E posibil să ai nevoie de un pic de ajutor din partea celor care îți găzduiesc site-ul, dar pentru WordPress, plugin-ul „Really Simple SSL” e mană cerească…


Site Kit by Google

Vrei ca site-ul tău să fie în top pe Google? Sigur că vrei! Fără plugin-ul „Site Kit by Google”, n-ai nicio șansă!

Neapărat trebuie să configurezi plugin-ul „Site Kit by Google” dacă vrei să ai un site indexat și recunoscut de domnul Google.

E drept că nu se configurează ușor, dar cu puțin interes, orice se rezolvă… Te ajut cu plăcere!


UpdraftPlus

E lege să ai un plugin care se ocupă cu backup-ul site-ului! Plugin-ul „UpdraftPlus” e cel mai potrivit când vine vorba de efectuarea unui backup.

Cât de des se face un backup la site? Dacă ai firmă de webhosting, atunci probabil că o dată la 12 sau la 24 de ore. În schimb, dacă ești doar administrator, poți să faci backup o dată pe săptămână sau la două săptămâni.

Eu prefer un backup o dată pe lună la site-urile la care nu trebuie să scriu zeci de articole pe lună și două backup-uri pentru site-urile la care scriu săptămânal.

Acest serviciu îl ofer la partea de mentenanță, unde și actualizez lunar plugin-urile. Ce se întâmplă dacă plugin-urile nu sunt actualizate cel puțin o dată pe lună? Site-ul va deveni din ce în ce mai greoi (încet) și securitatea site-ului va fi tot mai vulnerabilă…


WP Reading Progress

Suntem la capitolul „plugin-uri utile”, nu-i așa? Ei bine, plugin-ul „WP Reading Progress” afișează o bară în antetul site-ului, care are rolul de a-ți arăta cât mai ai de parcurs din pagină.

Unele pagini au plugin-uri care arată în cât timp se poate citi articolul/pagina. Personal, prefer să citesc fără să văd că durează 5-10 minute, ca să nu-mi piară cheful…

Mi se pare interesant ca parte vizuală, ideea de a afișa o bară care să te țină „în priză” cu cât la sută ai parcurs din pagina respectivă.


WP Statistics

Vrei un plugin care să-ți arate o statistică despre vizitatorii site-ului tău, în funcție de zona în care se află, numărul de vizite zilnice, săptămânale, lunare, de pe ce motoare de căutare au venit sau de pe ce platforme, plus alte chestii interesante? Sigur că vrei!

Nu pot să scriu că „WP Statistics” este cel mai bun plugin pentru statistici, dar mi se pare cel mai util.


Yoast SEO

Dacă vrei să ai un site optimizat pentru SEO, atunci ai nevoie urgent de un plugin precum Yoast.

Îți poți configura site-ul într-un mod corect și util chiar și cu versiunea gratuită pentru Yoast.

Dorești servicii SEO 100%? Contactează-mă și te ajut cu plăcere!


Am făcut o mică listă cu cele mai utile plugin-uri pentru WordPress, din perspectiva mea. Bineînțeles că nu sunt neapărat și cele mai bune pentru domeniul lor de activitate, dar îmi place că sunt eficiente.

Dacă vrei să ți le configurezi pe site-ul tău și nu știi cum, te pot ajuta. La fel de bine de pot ajuta și cu servicii de SEO (audit, optimizare) și cu realizarea unui site potrivit pentru afacerea ta.

Pentru mai multe detalii, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794. Mulțumesc!


„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

✍ Horja Robert Emanuel
CEO & Director HRE CONSULTANT S.R.L.
WhatsApp 075 041 7794

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile