fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Consultanță business

Salutare! Ai nevoie de un consultant pentru afacerea ta? Fiecare business trebuie să aibă un consultant, nu-i așa?

Dacă vrei să colaborăm, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

Cuprins

„Consultantul la nevoie se cunoaște”

Consultantul la nevoie se cunoaște

Îți place proverbul „Prietenul la nevoie se cunoaște”? Poate îți place când ai un astfel de prieten și îți displace când nu găsești un asemenea prieten.

Ei bine, în business, consultantul are o misiune aparte. Ce misiune are un consultant?

În general, consultantul este omul cu o cultură generală destul de bogată, din diferite domenii.

Nu te aștepta ca un consultant de business să știe imediat de ce anume are nevoie afacerea ta!

Fiecare business se pliază pe caracterul și disciplina antreprenorului, corect? 

Consultantul pentru business este capabil să înțeleagă sistemul și nucleul afacerii tale.

De ce ți-ai deschis o afacere? Nu pentru a progresa din punct de vedere economic? Rari sunt oamenii care își deschid un business de plictiseală…

Îți pun o întrebare personală (sau două): banul este stăpânul sau robul tău? 

Creșterea economică - religia secolului?

Ai auzit Samuel Huntington? A fost un politolog american. Printre altele, a făcut următoarea declarație (interesantă): „Religia secolului (XX) nu a fost creștinismul, islamismul sau budismul, ci creșterea economică”. Oare a avut dreptate?

Secolul XX a fost un secol prielnic pentru dezvoltare și mai ales pentru o creștere economică. De ce? Fiindcă au fost cele Două Războaie Mondiale, deci lumea a trebuit să fie reconstruită.

Revin la întrebarea pe care ți-am adresat-o înainte să încep acest capitol: banul este stăpânul sau robul tău?

Banul este un stăpân îngrozitor de rău. În schimb, banul poate fi o slugă excelent de bună. Tu alegi cum vrei să te raportezi la bani!

Știu că un business are nevoie de timp pentru a se pune pe picioare, pentru a forma un mecanism a căror rotițe să meargă de la sine (se poate!) și pentru a avea o creștere de la lună la lună (nu doar de la an la an).

Munca întotdeauna va fi răsplătită! E drept că într-un business sunt anumite elemente cheie necesare pentru progres, cum ar fi un produs (de calitate), un marketing (de calitate) și un nume sau brand (de calitate).

Dacă businessul tău e sinonim al cuvântului „calitate”, atunci succesul îți bate la ușă, dacă nu cumva i-ai deschis și l-ai poftit la masă…

Fie vorba între noi: dacă Dumnezeu nu este implicat în businessul tău, să nu te miri în ziua când totul, absolut totul se va prăbuși!

Definiția businessului

Definiția businessului

Care este definiția businessului? Oare există? Hai să-ți las una… 

Businessul este unealta prin care oferi ajutor celor din jur, creezi valoare și îți câștigi existența.

Ține minte că businessul este doar o unealtă, nu este ceva personificat (uman). De aceea nu trebuie să intri în depresie când firma este în faliment sau când apar probleme pe care nu știi cum să le apuci… 

Orice început are și un sfârșit. Nu te da bătut! Începe din nou cu un plan mai bine pus la punct și cu Dumnezeu la cârmă!

Ai nevoie de un consultant business (la business)?

Nevoia de un consultant business la businessul tău nu trebuie să fie neapărat din cauză că nu-ți merge treaba… Evident, când ceva nu merge, ori lupți și faci să fie bine, ori pui lacătul și te orientezi cu gândurile în altă parte.

Consultantul trebuie să-ți spună franc adevărul indiferent de împrejurări. Cine nu vrea să i se spună adevărul în față, mai ales când e vorba de business? 

Un consultant are rolul de a te sfătui și a-ți arăta lucrurile într-un mod imparțial și corect. Care este rolul tău?

Care este rolul tău?

Rolul tău, în calitate de antreprenor, este să faci profit. E lege să faci profit! Până la urmă, scopul unui business este să facă profit… Și dacă ești la firma ta, și dacă ești la firma altuia, la final contează profitul. Sună egoist? Nicidecum…

Apoi, după ce ai gândul curat de a face profit, trebuie să mă ajuți și pe mine cu câteva informații, de exemplu, cu privire la situația actuală a businessului, prezentarea echipei, reliefarea problemelor care trebuie rezolvate urgent și ce planuri ai pe viitor.

După ce mă pui în temă cu cele enumerate anterior, intră în scenă și rolul meu.

Care este rolul meu?

Rolul meu este să ofer soluții la problemele identificate și mai mult decât atât, să previn apariția unor posibile probleme.

În vremurile demult apuse, împărații aveau sfetnici sau oameni cu vârsta îmbelșugată, a căror sfaturi erau nelipsite înainte de vreo decizie cu privire la conducerea împărăției…

Încă mai există și în zilele noastre astfel de consilieri, mai ales în administrațiile locale. Merită să ai astfel de oameni și la propriul business.

Ce faci când trebuie să treci pe un pod accesibil pentru o singură persoană și deja traversează cineva acel pod? Pur și simplu stai sau îți aștepți rândul.

Ei bine, rolul meu principal este să te fac să STAI. Cum? Bineînțeles că nu mult timp pentru că avem treabă…

Îți ofer un moment de odihnă prin imperiosul și impozantul STAI, pe care-l despic în patru fire, astfel:

  1. Strategie
  2. Testare
  3. Analiză
  4. Implementare

Trebuie să „stai” un pic până vin cu o strategie, apoi până testez (simulez), după aceea trebuie să analizez ce rezultate am și în final, după aprobarea ta (și cu ajutorul tău și al echipei tale), trec la implementare. Ce garanție îți ofer?

Garanție

Garanție

Dacă businessul tău este unul legal și moral, îți garantez că vei avea succes! Oricine lucrează cu adevărul va avea numai de câștigat!

Îmi asum acuratețea informațiilor prezentate și consultația oferită, dar deciziile finale le iei tu în calitate de administrator (sau asociat).

Remunerație

În primele șase luni, remunerația mea lunară va fi de 3000 lei, iar după cele șase luni, voi primi lunar 8% din media profitului ultimelor șase luni (cu actualizare după fiecare lună până la finalizarea colaborării).

Ce zici? Gândește-te bine, apoi spune-mi cum ți se pare propunerea mea. Dacă ai altă propunere, nu ezita să mi-o comunici.

Servicii digitalizare

Servicii digitalizare

În caz că ai nevoie de servicii pentru digitalizarea afacerii, cum ar fi promovarea conturilor pe rețelele de Social Media și promovarea site-ului web cu ajutorul serviciilor SEO sau dacă ai nevoie de crearea unui site web sau a unei aplicații de Android, sunt aici să te ajut.

Pun mâna și la „munca de jos”, deci nu stau toată ziua „Bună ziua!” și dau sfaturi altora… La bază sunt inginer, iar în viața de zi cu zi ofer serviciile pe care le găsești pe pagina „Servicii”. 

Contact

Pentru mai multe detalii, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794. Mulțumesc!

P.S. Îți recomand articolul „Factorii ROBI în consultanță”.