fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Consultanță IT

Salutare! Ai nevoie de consultanță pe zona de IT (tehnologia informației)? Înseamnă că ai nevoie de un consultant IT. Te pot ajuta cu plăcere!

Pentru mai multe detalii, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

S-auzim numai de bine!

Cuprins

Cine are nevoie de consultanță IT?

Orice afacere care se respectă are nevoie de consultanță în zona IT. De ce?

1. Tehnologia a luat naștere cu gândul omului la progres, la fel cum și afacerea ta s-a conturat pe ideea de progres (personal, material, social). Astfel, din moment ce intri cu o afacere în mediul online, progresul trebuie să fie inevitabil! Ai nevoie de progres, iar un consultant IT e cel mai potrivit sfetnic pentru administratorii de afaceri în zona online.

2. Timpul este același pentru toată lumea, nu-i așa? Ei bine, dacă toți avem 24 de ore într-o zi și o oră de 60 de minute, înseamnă că e timpul să eficientizezi mecanismul afacerii tale cu tot ce ține de zona tehnologică. Timpul în mediul online este prețios! Un consultant IT îți recomandă uneltele potrivite care să-ți ușureze pe cât posibil munca.

3. Tu ce zici? Din moment ce tehnologia a fost creată pentru progres, din moment ce s-au făcut progrese și s-au redus enorm timpii de eficientizare a mecanismelor de lucru (la nivel global), înseamnă că un consultant IT este oricând potrivit pentru afacerea ta.

Consultanță 100%

Consultanță 100%

Te pot ajuta în multe feluri, dar cel mai bine este să avem de la bun început o metodă clară.

Îmi plac foarte mult jocurile de cuvinte și ideile, mai ales când e vorba de soluții… Am pregătit patru etape simple, de bază, pe care să le urmez când pun mâna și consult afacerea ta în mediul online.

Voi lua totdeauna cele două litere „I” și „T” (de la IT), cu ajutorul cărora creez procesul de „cauză-efect”. 

Cele patru etape sunt:

1. Informare + Transformare
2. Identificare + Tatonare
3. Implementare + Testare
4. Idealizare + Trâmbițare

Hai să le luăm pe rând…

1. Informare + Transformare

În calitate de consultant, nu-mi permit să pun mâna pe ceva sau să-mi dau drumul la gură dacă nu sunt în cunoștință de cauză. 

Scriu din proprie experiență… Paguba clientului înseamnă și timp pierdut pentru mine, astfel că nu-mi permit să pierd de două ori în același timp.

Prima dată trebuie să mă informez. Poate că ai deja un proces pe care lucrezi sau poate că ai o idee despre ce ai vrea să optimizezi pe viitor. Neapărat trebuie să-mi spui. 

Precizare: fără comunicare nu rezolvăm nimic, ba din contră, amplificăm problemele…

De ce trebuie să fiu informat? Deoarece ai nevoie de o transformare, corect? Rolul meu este să înțeleg imaginea de ansamblu și să te ajut să-ți cizelezi ideile. 

Nu mă deranjează dacă-mi spui că vrei avioane, important e să fie util și eficient ceea ce vrei. Dar dacă nu e posibil? 

Aici vine etapa de identificare, apoi de tatonare a posibilelor implementări…

2. Identificare + Tatonare

Imediat ce m-ai informat cu privire la imaginea de ansamblu, sunt în alertă și pregătit să identific potențialele soluții optime. 

Nu trebuie să ne grăbim în procesul de identificare. De ce? Pentru că s-ar putea să vii cu informații noi pe care nu mi le-ai prezentat prima dată. Ar fi un lucru bun să obținem și alte informații mai concise pentru a tatona mai mult terenul.

Tatonarea este un pas important pentru că este momentul în care vin cu o multitudine de potențiale soluții, dar totodată este vremea să decid o singură soluție pentru implementare. 

Fii pe pace, nu-mi doresc să arunci cu banii pe geam doar de dragul investiției, ci vreau neapărat să ai o arhitectură sănătoasă încă de la început și bineînțeles să nu fie nici cea mai scumpă, dar nici cea mai ieftină. 

Trebuie echilibru, mai ales că vin etapele de implementare și testare…

3. Implementare + Testare

După ce am înțeles despre ce este vorba și după ce am rămas la o soluție optimă, e vremea de implementare.

Merită să precizez faptul că nu sunt un consultant obișnuit, care doar îți recomandă ceva anume, ci și unul care deseori poate implementa ceea ce propune. 

În cazul în care nu mă pricep și nu-mi permit să implementez, atunci pot să particip în calitate de manager de proiect. Astfel mă pot asigura că obiectivele stabilite la început rămân în picioare.

Etapa de testare va fi făcută de mine, iar mai apoi de tine. Îmi place mult etapa de testare fiindcă apar chestii noi, fie la implementare, fie informații noi care sunt necesare pentru o funcționare optimă. 

Apoi putem să idealizăm procesul și să trâmbățăm succesul. Sună bine, nu-i așa?

4. Idealizare + Trâmbițare

Vrei să ajungi cu afacerea într-un punct ideal, nu-i așa? Ei bine, s-ar putea să ajungi, dar depinde foarte mult și de deciziile pe care le iei, nu doar de serviciile sau produsele pe care le oferi, iar ultimul cuvânt îl are întotdeauna Dumnezeu (care binecuvântează sau nu).

Doresc să asist la procesul de tehnologizare sau de optimizare pentru afacerea ta în mediul online. 

Mai mult, îmi permit să fiu chiar strateg pentru întreaga ta afacere, nu doar ce ține de zona online. Îți recomand informațiile de pe pagina „Consultanță business”.

Poate ai primit sfatul lumii care spune „Dacă nu riști, nu câștigi!”, dar nu te-avânta să riști doar de dragul câștigului! 

Mai bine faci pași mici și buni, decât să faci salturi mari și să cazi în cap cu afacerea… Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să iei deciziile optime în cunoștință de cauză.

Precizare: nu trebuie să te iei neapărat după mine, chiar dacă vin cu o părere, o idee, o soluție sau o recomandare. Sunt consultant, iar rolul meu principal este să te ajut, nu să mut munții… 

Soluții concrete

Ce soluții îți pot oferi în calitate de consultant IT?

1. Dezvoltare plan complet pentru un mecanism de lucru eficient (strategie);
2. Îmbunătățirea sistemului actual de lucru (în cazul în care ai unul);
3. Implementare soluții optime în tot ce ține de partea tehnologică (hardware & software);
4. Administrare proiecte tehnologice în calitate de manager de proiect;
5. Instalare și configurare de programe software potrivite pentru activitatea afacerii tale în online;
6. Asistență în cazul în care dorești să achiziționezi servicii IT externe;
7. Suport tehnic și instruire pentru angajați (ucenicizare). 

Preț: 100 lei per oră.

Servicii digitalizare

Servicii digitalizare - consultanță IT

Ai nevoie de servicii pentru digitalizarea afacerii tale? Sunt aici să te ajut!

Nu sunt doar consultant (business, IT, Social Media, marketing), ci pot să pun mână la treabă așa cum am scris la capitolul anterior.

Dacă ai nevoie de servicii de promovare pe partea de Social Media sau dacă vrei ca site-ul tău să fie vizibil în Google (#SEO), spune-mi și te ajut.

Vrei să ai un site web pentru afacerea ta? Îți dorești o aplicație de Android pentru tine și echipa ta sau pentru clienți? Mă ocup și cu partea de dezvoltare, nu doar promovare sau consultanță.

Te invit pe pagina „Servicii” pentru a vedea tipurile de servicii pe care le ofer clienților mei.

În caz că ai nevoie de altceva asemănător și crezi că aș putea să te ajut, spune-mi și facem să fie bine.

Contact

Dacă ai nevoie de ajutorul meu fie pe partea de consultanță IT, fie pe partea de promovare sau dezvoltare, fie dorești altceva care ține de zona tehnică, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”