fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Optimizare SEO Arad

Ai un site web pentru afacere ta din Arad? Vrei să fie cât mai vizibil la nivel național? Înseamnă că ai nevoie de optimizare SEO! Pentru mai multe detalii, te rog să-mi scrii pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

Cuprins

Optimizarea afacerii

Orice afacere are nevoie de optimizare, corect? E drept că nu pot intra în profunzime și să dau sfaturi fiecărui antreprenor cu privire la bunul mers al afacerii… Chiar dacă ofer servicii de consultanță business, optimizarea unei afaceri nu este un lucru de apucat. 

Mi-e mult mai ușor să ofer sfaturi pentru digitalizarea afacerii. Oarecum, consultanța IT este o parte din consultanța de business. Fii pe pace! Sunt consultant datorită unei experiente bogate în diferite domenii de activitate din zona IT. Tehnologia informației este și va fi mult timp la putere de-acum înainte. 

Digitalizarea nu este o opțiune, ci este obligatorie! Vrei să-ți optimizezi afacerea? Dacă nu ai intrat cu ea în mediul online, atunci primul pas e să acționezi. Cum? 

Știi și tu, în calitate de antreprenor, cum „se-nvârte” concurența ta. A intrat deja în mediul online? Au un site web? Tu ai un site web pentru afacerea ta?

Apropo, dacă nu ai un site web, îți pot crea unul. Vezi mai multe informații (plus prețuri) pe pagina „Aplicații WEB”.

Aradul este un oraș important, mai ales că se află în vestul țării, iar granița cu Ungaria este cea mai tranzitată graniță din România. Pot să te ajut și cu SEO internațional dacă vrei. Momentan, e bine să îți faci cunoscută afacerea la nivel național. Cea mai bună creștere pentru o afacere este creșterea progresivă, nu creșterea dintr-o dată (tip „explozie”).

Dacă ai un site web, cu ce îi atragi pe vizitatori, ca mai apoi să fie potențiali clienți? Aradul are o grămadă de atracții turistice…

Atracții turistice Arad

Orașul Arad nu este un oraș cu o istorie neapărat foarte bogată, fiind un oraș destul de tânăr, dar are câteva atracții turistice care merită menționate.

Site-ul tău cum stă la capitolul „Atracții turistice”? 

Cetatea Aradului este probabil cea mai importantă și totodată cea mai nebăgată în seamă atracție turistică a orașului. De sus, din avion sau din elicopter sau din dronă, se vede foarte fain cum este (sau a fost) poziționată cetatea în formă de stea cu șase colțuri. Trebuie să știi că a fost ridicată pe vremea împărătesei Maria Terezia a Austriei (secolul XVIII).

Cele mai interesante atracții istorice din Arad sunt clădirile de pe centru (Bulevardul Revoluției). Voi scrie mai multe la capitolul următor, iar aici merită doar să amintesc cele mai atractive clădiri, și anume: Palatul Administrativ, Palatul Cenad, Biserica „Sfântul Anton de Padova”, Palatul Băncii Naționale, Teatrul Clasic Ioan Slavici, Palatul Neumann.

Merită precizat și faptul că în județul Arad există atracții turistice care merită vizitate odată ce ajungi prin zonă. Printre acestea, pot să enumăr Cetatea Șoimoș (Lipova), stațiunea Moneasa, Castelul Regal din Săvârșin, Mănăstirea Maria Radna (Lipova), Cetatea Ineu, Castelul Macea, Cetatea Șiria.

Aradul mai este numit și „Viena de pe Mureș”. Doar Timișoara să poarte numele de „Mica Viena”? Se știe rivalitatea dintre Arad și Timișoara la fotbal, dar în rest, e pace și prietenie. 

Știai că Arad aparține de România din 1918? Dacă tot suntem la o mică lecție de istorie, îți las aici istoria apartenenței statale a Aradului:

  • România: 1918 – până în prezent
  • Austro-Ungaria: 1867 – 1918
  • Imperiul Austriac: 1804 – 1867
  • Monarhia Habsburgică: 1687 – 1804
  • Imperiul Otoman: 1613 – 1687
  • Principatul Transilvaniei: 1595 – 1613
  • Imperiul Otoman: 1526 – 1595
  • Regatul Ungariei: 1526

Prima atestare documentară a Aradului datează din 1028.

Ești din Arad? Îți place să afli mai multe despre istoria orașului (sau județului) natal? În mod normal, în fiecare școală trebuie să se predea istoria orașului natal… Astfel de informații sunt mai presus decât informațiile de cultură generală.

Hai să trecem și la câteva clădiri istorice din Arad.

Clădiri istorice Arad

Așa cum am amintit în capitolul anterior, voi scrie pe scurt despre cele mai impozante clădiri din orașul Arad. Ce legătura are asta cu SEO? SEO se face la serviciile sau produsele pe care le pui la dispoziție. Clădirile istorice reprezintă serviciul sau produsul tău. Ar fi bine să fie de calitate, altfel n-ai cum să reziști în mediul online.

Palatul Administrativ din Arad găzduiește sediul Primăriei Municipiului Arad, plus sediul altor instituții importante. Clădirea este o adevărată bijuterie arhitectonică. Din anul 1993, pe partea din față, de la intrare, s-a pus expresia latinească „VIA VERITAS VITA”, care înseamnă „CALEA, ADEVĂRUL ȘI VIAȚA”. Literele sunt îmbrăcate cu foiță de aur.

Palatul Cenad a fost construit la „comanda” Societății Feroviare Arad-Cenad. Scopul palatului a fost să fie un simplu sediu pentru Societatea de Cale Ferată Arad-Cenad. După revoluția din 1989, clădirea a ajuns să găzduiască sediile partidelor politice… Palatul Cenad este lângă Primăria Arad (adică, lângă Palatul Administrativ).

Biserica „Sfântul Anton de Padova”, din Arad, este una dintre cele mai grandioase localuri de cult din județ. În interior se găsește o copie a sculpturii Pieta (de Michelangelo). Turnul Bisericii are o înălțime de 56 de metri.

Palatul Băncii Naționale a României din Arad a fost construit în perioada 1909-1910. Clădirea are un iz după modelul templelor grecești. La exterior se află un stup de albine sculptat în piatră, ca simbol al economiei. Știai că Banca Națională a României a luat naștere în 1880, cu un capital de 30 de milioane de lei, 10 milioane fiind capital de stat, iar 20 de milioane de la familia Brătianu?

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a fost construit în perioada 1872 – 1874. A avut parte de 2 mari incendii de-a lungul timpului. Ultimul, cel din 1957, a fost din cauza supraîncălzirii. Se făceau ultimele renovări, iar la inaugurarea noilor lucrări trebuia să participe liderul comunist din România, Gheorghe Gheorghiu-Dej. Au zis că n-au timp să mai aștepte după uscarea vopselei și au făcut căldură de-aia „bună”. O săptămână a durat stingerea completă a incendiului…

Palatul Neumann din Arad a fost o reședință privată, iar în prezent are spații comerciale și săli pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. Palatul a aparținut familiei Neumann, o familie cunoscută pentru diverse afaceri, cum ar fi fabrica de spirt și drojdie. Știai că primul stadion al echipei de fotbal UTA Arad a fost construit (sponsorizat) de Francisc von Neumann?

De ce am scris atât de multe despre istoria Aradului? Fii pe pace! N-am scris mult. Scopul este SEO. Vrei ca site-ul afacerii tale să fie cât mai vizibil pe Google? Ai nevoie de atracții turistice și de clădiri istorice care să capteze atenția vizitatorilor. 

Orașul Arad este un muzeu în aer liber. La fel ar trebui să fie și site-ul tău! Apropo, dacă ești din Arad, ce locuri de relaxare cunoști? Știi că și site-ul tău trebuie să aibă un loc de poposire?

Recreere Arad

Cel mai bun loc de recreere al unui site web este blogul. De ce? Pentru că odată ajuns pe site-ul tău, vizitatorul poate să îți cunoască mai bine produsele sau serviciile oferite, plus că are șansa să observe modul de gândire al celor care conduc afacerea.

Nu vreau să intru în prea multe detalii și să reliefez Aradul în toată splendoarea lui, ci doar să am câteva puncte importante și relevante. 

Personal, din ce am observat, arădenii se recreează cel mai des la Atrium Mall (indiferent de anotimp), Lacul Pădurice (mai mult când e vreme frumoasă, în special vara și primăvara) și pe digul și parcurile din jurul râului Mureș (în special pentru alergat, pedalat etc.).

E fain să ai niște zone de recreere. Știu că plimbarea la Mall nu ar trebui să fie una de recreere, dar unii așa consideră… Probabil le-au rămas ceva bani în plus și preferă să dea niște ture prin Mall.

Ai grijă de sănătatea ta și fă mișcare! Ai grijă și de sănătatea intelectuală a vizitatorului site-ului tău și oferă-i informații substanțiale!

Blogului unui site web nu trebuie să fie 100% axat pe vânzare, ci și pe informare. Dacă scrii 1000 de articole, fără să introduci și ceva informație esențială de cultură generală, ai greșit de două ori: o dată că ți-ai enervat vizitatorul (care este un potențial cumpărător) și o dată că ți-ai pierdut timpul. De câte ori ai intra pe blogul unui site web care te „bombardează” cu oferte?

Ți-am prezentat în mare care trebuie să fie punctele forte ale unui site, care să atragă vizitatorii pe site, ca ulterior să vinzi sau chiar să ajuți prin informațiile prezentate (fie prin produsele sau serviciile în sine, fie prin articolele de blog).

Din moment ce ai un site web și vrei să-i faci reclamă pentru a fi cât mai vizibil pe Google, atunci ai mare nevoie de SEO. Dar mai întâi, trebuie ca site-ului tău să i se facă un audit SEO, adică o analiză.

Audit SEO

Care este scopul unui audit SEO? Acela de a afla cât de bine este optimizat site-ul web. Trebuie să știi că dacă site-ul nu este bine optimizat din punct de vedere SEO, indiferent de motorul de căutare, nu va fi propulsat în topul căutărilor.

Auditul SEO se face obligatoriu înainte de a trece la partea de optimizare SEO.

Vei vedea că îți ofer un audit complet, ramificat în 3 părți, și anume:

  1. audit tehnic
  2. audit on-page
  3. audit off-page

Dacă situația o cere și ai un cont de Google My Business, pot să fac și un audit local. Ulterior, când mă apuc de optimizare, voi avea grijă ca afacerea ta să fie vizibilă și local. Ce înseamnă asta? Dacă ești din Arad și cauți „telefoane mobile”, vreau ca site-ul afacerii mele să apară în topul căutărilor. Practic, Google îți afișează rezultatele cele mai bune din zona în care te afli.

Ești din București și cauți „telefoane mobile”? Atunci site-urile afacerilor din București, care sunt cele mai optimizate din punct de vedere SEO, vor fi primele afișate. Ca specialist, pot să „lupt” ca site-ul afacerii tale din Arad să fie propulsat în topul căutărilor pentru locația din București…

Informațiile cuprinse în auditul SEO trebuie să fie analizate, iar probleme reliefate trebuie să fie rezolvate. Site-ul web nu trebuie să aibă nicio cusură care să-l impedice când vine vorba de afișare. Domnul Google are pretenții de la site-ul tău.

Am o grămadă de articole la categoria #SEO pe site. Îți recomand să le citești! Cu siguranță vei învăța chestii noi, fie că vrei să faci tu singur SEO, fie că ai pe cineva care se ocupă de SEO. Mai multe informații despre auditul SEO găsești pe pagina „Audit SEO”.

Imaginează-ți auditul SEO ca fiind o inspecție generală a orașului (sau județului) Arad. Poți inspecta și tu dacă atracțiile turistice, clădirile importante sau spațiile de recreere prezentate sunt cu adevărat de calitate. Toate fabricile care se respectă au o divizie care se ocupă cu inspecția sau controlul calității.

Optimizarea SEO este punctul culminant!

Optimizare SEO

Partea de optimizare SEO se bazează foarte mult pe cuvintele cheie specifice afacerii tale pentru care dorești ca site-ul să fie cât mai vizibil. Evident că e inclusă și partea de rezolva a problemelor izvorâte în urma auditului SEO, dar rezolvarea problemelor este doar primul pas.

La capitolul „Recreere Arad” am specificat că cel mai potrivit loc de poposire al unui site web este blogul. Blogul este foarte important pentru un site web pentru că prin articolele de blog optimizate SEO, site-ul va fi ușor propulsat în topul afișărilor.

Avantajul unui blog bine optimizat nu este doar că poți intra în prima pagină pe Google pentru anumite cuvinte cheie specifice afacerii tale, ci chiar pentru orice cuvinte cheie. Din moment ce articolul este bine optimizat, paginii respective îi este atribuit un anumit punctaj, căruia i se pune și scorul per total al site-ului web, iar mai apoi domnul Google hotărăște cât de relevant este și pe ce loc să-l pună.

Fii atent și la concurență! Cel mai probabil, site-ul tău nu este singurul care se luptă pentru acele cuvinte cheie specifice. Cu siguranță ai o concurență activă. Dacă n-ai o concurență activă, atunci va fi ferice de tine și site-ul web va putea intra mai ușor în top.

Cum stai cu răbdarea și perseverența? Ingredientele de bază pentru un SEO de calitate sunt perseverența și răbdarea. Dacă una dintre ele lipsește, atunci SEO nu mai are „gust” bun. 

Munca pe termen lung este la cuvintele cheie. Uită-te la cele mai populare magazine online. Ce observi? Continuitate, nu? Ei bine, site-uri precum cele de la eMag, OLX și PC Garage, nu au intrat în top „de azi pe mâine”, ci după o anumită perioadă de timp. Nici nu vreau să-ți scriu câți bani se „toarnă” în astfel de site-uri pentru a fi în primele locuri pe Google.

Nu-ți pot garanta o anumită poziție pe Google (sau pe orice alt motor de căutare), dar îți pot garanta că mă pot bate cu marile site-uri. Pentru a le lua fața unor site-uri de top, trebuie să știi că e nevoie și de timp, nu doar de muncă. Bineînțeles, munca să fie bine făcută de-a lungul timpului.  

Vrei ca site-ul afacerii tale din Arad să se lupte la nivel național cu celelalte site-uri? Vrei ca site-ul afacerii tale să fie în Liga 1, așa cum e UTA Arad? Vrei binele afacerii tale? Atunci serviciile SEO sunt primul pas. Evident, ulterior se poate adapta și strategia de business, odată ce intri mai mult în mediul online. 

Optimizare SEO Arad

Aradul este un oraș și un județ cu foarte multe lucruri interesante. Nu doar locurile sunt faine, ci și oamenii! Antreprenorii arădeni merită apreciați și felicitați pentru curaj! 

Succesul nu bate la ușă, nu-i așa? Pentru succes e nevoie de multă muncă, iar SEO reprezintă un pas important al unei afaceri de succes cu ajutorul mediului online.

Dacă vrei să intri și mai mult în zona online, te pot ajuta și la partea de creare de conținut digital pe rețelele de Social Media (Facebook & Instagram). Vezi mai multe informații pe pagina „Creare conținut Social Media”. 

Nu trebuie să-ți pui toate speranțele pe o singură arie de promovare. Cel mai bine este să ai totdeauna două: site-ul web (pe primul loc) și o rețea de socializare. După ce îți pui la punct un mecanism și merge bine treaba pe amândouă platforme, poți să iei în calcul extinderea.

Contact

Ne apucăm de treabă? Mă poți contacta pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794 și discutăm mai multe.

În caz că ai nevoie de alte servicii, poți consulta pagina „Servicii”, iar dacă vrei să te-ajut cu ceva anume, nu ezita să mă anunți. Mulțumesc!

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” 

SEO România