fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Social Media
Social Media tâmpește sau educă

Social Media a ajuns la un nivel de tâmpire inimaginabil! Cum așa? Când o grămadă de oameni se adună laoaltă, nu-i de mirare că IQ-ul se împarte pe tâmpa idee de selecție naturală…

Dar la fel de bine aș putea merge pe ipoteza că pe Social Media există o cantitate uriașă de informații utile și benefice, nu-i așa?

Îți recomand să citești articolul „Rolul platformelor de Social Media”.

Să revenim…

Ieri am observat un lucru ciudat pe Twitter (#X), și anume că s-a „umplut” panoul principal de postări cu expresia „look between… and… on your keyboard”.

Mai exact, sunt „nșpe” mii de postări, iar cuvântul din mijloc face aluzie la un cuvânt care începe cu litera respectivă. Ai putea spune că Social Media nu tâmpește, ci educă, nu?

Hai să scriu câte ceva despre Twitter, Facebook și TikTok. Bineînțeles, rămân la tema articolului, și anume „tâmpirea” sau „educarea”.

Nu e de glumă când sănătatea mintală a omului este pusă în pericol!


Twitter = loc de bârfă?

Chiar acum mă uit pe Twitter la postări cu expresia „look between… on your keyboard”.

Sunt postări inteligente, nu? Descifrez câteva?

„Look between A and D on your keyboard”: un clip cu o fază în care un jucător de fotbal trimite mingea în plasa laterală din postura de 1 la 1 cu portarul advers. Între A și D se află tasta S (ne referim la tastaturile QWERTY). Ce a vrut să zică autorul? „Save”.

Save it - Twitter

Ce pare atât de rău din moment ce lumea este „instigată” la gândire? Trendul? Efectul de turmă? Hai să mai dau câteva exemple.

Câte trofee a câștigat Pep Guardiola de când este antrenorul celor de la Manchester City? O grămadă. Între tastele X și V se află litera C. Să fie „champion”?

Manchester City - Twitter

Închei cu o postare care face aluzie la „JOKE”, cuvânt dedus din literele JK (aflate între tastele H și L).

Joke - Twitter

Bineînțeles, am dat niște exemple pozitive, în care omul este „instigat” să gândească.

Care sunt exemplele negative de pe Twitter? O grămadă la puterea două grămezi.

Twitter este locul unde afli informații de ultimă oră, dar și locul în care se bârfește la greu de îți vine să vomiți la cât de multe bârfe găsești.

Dacă te uiți un pic pe Threads și îți spune cineva că este o platformă creată cu scopul de a o „bate” pe Twitter, ți-ai da seama cu ce alifii sunt unse…

Fie vorba între noi, momentan (și încă mult timp de-acum înainte), Threads este un eșec.

Dar Twitter? Mass-media se ia de gât cu Elon Musk, iar ca efect advers, Twitter este luată la 11 metri, nu că n-ar merita…

Twitter este locul ideal pentru a bârfi și pentru a afla bârfe de toate soiurile.

Poate zici că pe grupurile de Telegram se găsesc informații mai necenzurate și ai dreptate, dar măcar informațiile de pe Twitter le găsești ulterior și la știri, deci oarecum sunt niște minciunele care dau ora exactă…


Facebook = loc de apreciat animăluțe?

Pe Facebook se găsesc toate gunoaiele, pardon, toate tipurile de postări.

Sunt „N” grupuri unde se postează despre câini și pisici pierdute, cu scopul de a se găsi stăpânul (sau de a culege aprecieri și un nume bun) și orice alt tip de postare la fel de „lavabile” precum „Bună dimineața, s-a trezit dulceața!”.

S-a trezit - Facebook

Ce zici de Facebook? Este platforma „cucerită” de către cei din generațiile „Baby Boomers” și X. O merită? Categoric! Ei sunt persoanele care creează și distribuie conținut de zici că sunt la normă…

Și cine creează glumele? În general, oamenii plictistiți…

Gluma 1 - Facebook

Îți mai las una? Una alandala:

Gluma 2 - Facebook

Înțeleg că Facebook este mai mult pentru divertisment, spionat vecinii (colegii din liceu) și pentru vizibilitatea afacerii, dar când vine vorba de divertisment nu trebuie să exagerăm…

Timpul tace și trece. TikTok poate ajunge la „timpul trecut” după ce Senatul a adoptat legea care interzice aplicația în SUA. Dacă semnează Biden, TikTok trece pe „linie moartă”.


TikTok = loc de tâmpit?

Ai auzit de TikTok Lite? Este o variantă de TikTok care are un sistem de recompensare a utilizatorilor.

Mai exact, dacă ai peste 18 ani, poți să „te joci” și să primești diverse vouchere sau carduri cadou pe post de fidelizare.

Ce-i rău în asta? Faptul că vei „consuma” conținut pe bandă rulantă, fără niciun alt interes decât acela de a fi recompensat.

Ai cont pe TikTok? La câte clipuri dai „next” într-un minut?

Luni, 22 aprilie, cei de la TikTok au prezentat un raport Comisiei Europene, cu privire la riscurilor sănătății mintale.

TikTok mi se pare a fi cea mai dăunătoare platformă de Social Media! De ce? Nu doar pentru că sunt chinezi și fură date ca-n codru, ci pentru că atacă în primul rând copiii.

Ai văzut clipurile alea de tip „battle”, unde „eroii” te îndeamnă la „tap-tap” ca să câștige puncte? Sunt live-uri cu măscărici (nu știu cum să le spun altfel), în care se duelează fiecare cu ce are mai bun: unul are în spate comunitatea, altul e bun la mișto, iar celălalt se face de râsu’-plânsu’.

Dacă urmărești astfel de dueluri pe TikTok, efectiv simți cum îți sar neuronii pe geam…

TikTok este platforma generației Z. Cum mai „repari” copiii care stau „toată ziua, bună ziua” pe TikTok?


Social Media = loc de pierdut timpul?

Să mai zic ceva și despre Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Snapchat, Telegram, Signal și WhatsApp?

Nu mă mai lungesc.

Ca și concluzie generală, pot să afirm că Social Media este un loc de pierdut timpul.

E-adevărat că uneori și noi, ca adulți, vrem să ne deconectăm de problemele zilnice și ne refugiem pe Social Media, conștienți fiind de faptul că ne pierdem timpul.

Dar ce se-ntâmplă când „statul” pe platformele de Social Media devine o obișnuință?

Cea mai bună soluție este să-ți deschizi o firmă care se ocupă cu promovarea serviciilor sau a produselor pe Social Media și cu ocazia asta „împuști” doi iepuri deodată: „stai” pe platformele de Social Media și creezi conținut specific pentru rețelele respective.

Partea bună e că o să faci pe bani, iar partea mai puțin bună este că Social Media nu trebuie confundată cu piața.


Inveștește-ți timpul!

Cum îți investești timpul?

Îți las trei victorii pe care trebuie să le aibă orice om în mod normal, zilnic:

  1. Victorie fizică: plimbă-te pe-afară (haihui), aleargă, fă sport!
  2. Victorie mentală: citește, învață, scrie!
  3. Victorie spirituală: roagă-te, meditează!

Victoria mentală se obține de obicei la locul de muncă. Victoria fizică se poate realiza oricând de-a lungul unei zile. Ce facem cu victoria spirituală? Rugăciunea și meditarea se poate face oricând, important e să te închini lui Dumnezeu!

Fii înțelept! Investește-ți timpul în modul cel mai înțelept cu putință!


„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

✍ Horja Robert Emanuel
CEO & Director HRE CONSULTANT S.R.L.
WhatsApp 075 041 7794

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Impresii
Vezi toate comentariile