„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Știri
Noutăți din lumea digitală #2

Noutățile se țin lanț în lumea digitală, ceea ce e un lucru bun. Poate că este un pic cam forțată zona de AI, dar măcar lumea e ocupată cu progresul…


Google Bard a fost înlocuit cu Google Gemini

Cei de la Google au făcut o mutare interesantă. Cum și care?

Se știe că Gemini este un model premium de AI (este un MMLU – Massive Multitask Language Understanding), și că Bard este un model obișnuit de AI (un LLM – Large Language Model).

Ei bine, cei de la Google au făcut o modificare de paradigmă, în sensul că au făcut o actualizare a serviciilor pe care le oferă în zona asta de AI, iar Bard se va numi Gemini. Sau poți spune că Bard a ieșit la pensie, iar Gemini este noul „CEO al AI-ului”.

Probabil, cei de la Google s-au simțit obligați să renunțe la Bard din moment ce Samsung S24 vine la pachet cu Gemini.

Mi se pare că Google vrea să intre într-o zonă de servicii premium, adică toate serviciile pe care le oferă să fie premium… Felicitări!

Aici este anunțul oficial:


Microsoft Copilot la un nivel mitologic?!

Cei de la Microsoft au inclus un nou model de AI la Copilot, numit Deucalion.

Apropo, știi cine a fost Deucalion? În mitologia greacă, Deucalion a fost fiul lui Prometheus. Se pare că cei de la Microsoft îndrăgesc mitologiile. Sper doar ca Microsoft să nu ajungă un mit pe viitor (așa cum a ajuns Nokia).

Cu toate acestea, Microsoft se laudă cu ce poate modelul său de AI, Copilot. Chiar așa, ce poate Microsoft Copilot? Să creeze un logo, să genereze idei (inclusiv cu imagini), să facă un design interior (tot cu imagini), iar Deucalion poate să scrie text în trei moduri: creativ, echilibrat, precis.

Ce zici de atâtea AI-uri? Mai ajunge omul să gândească cu propria minte?


Facebook a împlinit 20 de ani!

Facebook s-a „născut” la data de 4 februarie, 2004. La vremea respectivă purta numele „TheFacebook”, la fel era și numele domeniului: thefacebook.com.

Din august, 2005, Mark Zuckerberg și echipa au schimbat numele în Facebook. Apropo, la vremea aia „stăteai” pe hi5 sau de-abia atunci ai început să folosești Yahoo Messengers la maxim? Eu le foloseam pe amândouă…

Dacă ai nevoie de administrarea paginii și de conținut digital pe Facebook, îți recomand să vizitezi pagina „Creare conținut Social Media”. Acolo vezi prețurile pachetelor pe care ți le pun la dispoziție.


Închisoare pentru cei care creează și distribuie videoclipuri „deepfake” pe Social Media?!

Ai auzit că este o lege dezbătută în Parlamentul României, cu privire la pedepsele pentru daunele pe care le pot provoca oamenii care creează și distribuie materiale „deepfake”?

Cică, din aprilie s-ar putea ca această lege să fie aprobată. Printre alte sancțiuni, există posibilitatea ca persoana care a creat videoclipurile mincinoase să fie pedepsită cu privarea de libertate până la 2 ani (#închisoare).

Probabil că se vor da asemenea legi la nivel global, iar sancțiunile vor fi mai aspre. De ce? Pentru că în anul 2024 sunt alegeri pe jumătate de glob. În felul acesta, se va încerca, cumva, să se descurajeze știrile false. Evident, #hackerii adevărați se vor distra ca de obicei și nu vor fi prinși deloc.

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile