„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Știri
Ziua Instagramului: 6 octombrie

Știai că astăzi, 6 octombrie, este ziua Instagramului? Mezina (sau mezinul?!) familiei Meta e una dintre cele mai dorite rețele de socializare în rândul tinerilor…

Instagram a rulat prima dată pe telefoane cu sistem de operare iOS. De-abia în 2012 (3 aprilie), aplicația Instagram a fost disponibilă pentru telefoanele cu sistemul de operare Android.

În 2010 (6 octombrie), când a apărut prima dată, era departe de potențialul sau de ideea de funcționalități pe care le are astăzi (posibilitatea de a face un live și de a pune povești care să „dureze” 24 de ore).

Interfața aplicației din 2010 era una potrivită pentru vremea de-atunci. Dacă stau bine să mă gândesc la „era hi5”, orice aplicație de telefon îmi părea WOW. Apropo, a mai auzit cineva de hi5? Se pare că doar salutul a mai rămas…

O vreme bună, Instagram era cunoscută pentru imaginile pătrate (aspect de 1:1), iar la finalul lunii august, 2015, a introdus formatul vertical (9:16) și orizontal (16:9).

Prima poză postată pe Instagram i-a aparținut unuia dintre fondatori (Mike Krieger). La cum arată prima poza și la cât de grandioasă este aplicația Instagram în zilele noastre (anul 2023), se confirmă încă o dată faptul că începuturile slabe nu trebuie disprețuite…

Prima poză postată pe Instagram
Prima poză postată pe Instagram

Poza a fost postată în 16 iulie, 2010, iar aplicația a fost lansată oficial în 6 octombrie, 2010. Ce zici de poză? Lasă de dorit sau te lasă cu ochii-n soare? La cum arată, mai bine te uiți la cer și închizi ochii… Sigur vei avea o priveliște mai frumoasă… Glumesc…

Aplicația Instagram a trecut și va mai trece prin multe schimbări, mai ales datorită faptului că este o aplicație care „atrage” banii precum un magnet. Să nu mai scriu că este una din cele mai râvnite și folosite aplicații de către adolescenți și tineri.

TikTok e „pepsi” pe lângă Instagram. N-o zic eu, o zic adolescenții care preferă mai mult să „stea” pe Instagram, decât să „dea scroll” toată ziua pe TikTok. Le place și chatul de pe Instagram, deci domnul Facebook nu poate atrage generația tânără nici cu Messengerul. Cireașa de pe tort (pentru adolescenți) sunt poveștile (cu tot tacâmul lor de la etichetare până la personalizare).

Instagram aparține de familia Meta dinainte să se numească Meta, de prin 2012, când a fost achiziționată de Facebook pentru suma colosală (la cea vreme) de 1 miliard de dolari.

După Google, Meta este cea mai periculoasă companie, pardon, cea mai spectaculoasă companie… Meta deține Facebook, WhatsApp, Instagram și alte companii de tehnologie de talie mondială.

Merită să spunem „La mulți ani, Instagram!”? Cred că mai mult merită să ne facem treaba cu orice rețea de socializare și să le folosim la potențialul maxim…

Rețelele de Social Media sunt un pericol dacă nu sunt folosite cu prudență. Când știi să admiri cu prudență, atunci ai cale liberă să folosești orice rețea de socializare.

Cel mai bun mod de a folosi rețelele de socializare este să faci bani cu ele. Nu ți se pare normal și corect? Dacă ei (mai-marii) fac bani din „simplul” fapt că le utilizezi platforma, nu mai bine să faci și tu prin creare de conținut pentru antreprenorii care vor să-și promoveze afacerea în mediul online?

Dacă ai nevoie de postări pe rețelele de Social Media (Facebook + Instagram) și dacă vrei să-ți creezi un brand vizibil în mediul online într-un mod util și eficient, atunci te pot ajuta! Îți recomand să alegi unul dintre pachetele pe care le am la dispoziție pentru crearea de conținut digital (vezi pagina „Creare conținut Social Media”).

Te rog să-mi scrii pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 779 701 ce pachet ți-ai ales. Sau poți să-mi scrii direct pe Instagram (@horjarobert.ro). Te aștept chiar și pe Facebook (Horja Robert). Dacă vrei și pe Twitter sau LinkedIn, îți las o listă unde găsești conturile mele de Social Media ordonate într-un loc: @horjarobert.

La mulți ani sănătoși, cititorule! Să auzim numai de bine, iar până atunci… să facem numai bine!

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

Distribuie:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile