„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Salutare! Ești un antreprenor din Arad care are nevoie de servicii SEO pentru site-ul web al afacerii? Fie că ești din municipiul Arad sau dintr-un oraș al județului Arad (cum ar fi Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sântana etc.), te ajut cu plăcere la partea de servicii SEO. 

În plus, pot să te ajut și cu alte servicii pentru digitalizarea afacerii tale! Pentru mai multe detalii, te rog să-mi scrii pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 779 701.

Cuprins

Optimizare SEO în pagină

Ce reprezintă optimizarea SEO în pagină? Exact optimizarea SEO propriu-zisă.

Gândește-te la optimizarea SEO la fel de mult ca la optimizarea unei afaceri. Bine-bine, poate că nu vrei să te gândești la fel de mult la SEO din moment mă ocup eu de SEO, dar procesul e asemănător cu cel al optimizării unei afaceri.

Am văzut prea puțini antreprenori care se mulțumeau cu modul în care le funcționa afacerea. De cele mai multe ori, un antreprenor adevărat caută să îmbunătățească tot ce se poate îmbunătăți, începând de la producție până la livrare.

Cu ce te ocupi? Produci canapele? Cât timp îți ia să faci o canapea? 2 zile? În cât timp o poți livra clientului? 3 zile? Bun. Înseamnă că următorul pas este să eficientizezi timpul. Bineînțeles, dacă nu ai destui oameni care să muncească, atunci vei spune că nu poți să eficientizezi nimic.

Partea bună la zona de digitalizare este automatizarea. Știu că nu e cazul să-ți recomand mașinării pentru automatizarea fabricării unei canapele… Costurile unor astfel de mașinării sunt mari…

Dar îți pot recomanda optimizarea site-ului web pentru ca acesta să intre în topul căutărilor pe Google. Ce fel de căutări? De exemplu, dacă ai o firmă care produce canapele în Arad, oamenii care caută „canapele Arad”, vor primi linkul de la site-ul tău în primele rezultate din Google.

Google este un motor de căutare. Rolul procesului de SEO (Search Engine Optimization), adică de optimizare, este să claseze site-ul tău cât mai bine, în funcție de anumite cuvinte cheie.

Mă ocup personal cu partea de cuvinte cheie, iar apoi voi optimiza întregul site cu acele cuvinte cheie specifice afacerii tale.

Dacă vinzi canapele, atunci cu siguranță, cuvântul „canapea” sau „canapele” va fi pus peste tot…

SEO este un proces de durată, deci nu trebuie să te aștepți la minuni instante. Evident, rezultatele vor fi vizibile la scurt timp după ce voi optimiza întregul site.

Ulterior, chiar dacă voi duce site-ul tău în prima pagină din Google (sau poate că deja este), va fi nevoie de mentenanță. În ce constă mentenanța? În publicarea unei pagini (sau chiara a unui articol de blog) cel puțin o dată la două săptămâni.

Este SEO suficient pentru promovarea online a unei afaceri? Sau altfel spus (scris), SEO înseamnă succes?

SEO înseamnă succes?

SEO înseamnă succes

Ce înseamnă succes pentru tine? Dacă ești antreprenor și îți dorești să faci profit (ca regulă generală), iar cu ajutorul site-ului să atragi cât mai mulți vizitatori, care să se transforme în potențiali clienți și foarte rapid în clienți, atunci trebuie să știi că SEO înseamnă succes pentru tine.

Dar, dar, dar, cu foarte multe „daruri”, trebuie să fii conștient că SEO este un proces. Ce fel de proces? În primul rând unul de durată. În al doilea rând unul de creativitate. În al treilea rând unul de analiză. Hai să le luăm pe rând…

SEO se face în timp. De fapt, dacă s-ar optimiza întregul site într-o singură zi, domnul Google (sau alt motor de căutare), va observa acest lucru și va considera că „spamezi” internetul.

Poate zici că vrei să urci rapid în clasamentul Google pe cuvintele cheie „canapele Arad” sau „canapele living” sau chiar „canapele extensibile” și acesta este motivul principal pentru care vrei imediat optimizarea site-ului, plus vreo 20 de pagini sau de articole de blog.

Ei bine, trebuie să înțelegi că SEO se face într-un mod calculat, strategic, cu multă răbdare. Dacă n-ai răbdare, atunci lasă-mă pe mine să-mi fac treaba… Am și răbdare, și explicațiile necesare pentru a-ți demonstra că situația este sub control.

Dacă site-ul tău va primi suspendări din partea unui motor de căutare (precum Google, Baidu, Yandex, Qwant etc.), atunci lucrurile se complică. De obicei, Google mai suspendă (câteodată) o pagină (două-trei), din „pură” coincidență, dar dacă penalizează întregul site, atunci e jale.

În al doilea rând, un SEO de succes are nevoie de creativitate. În ce constă creativitatea? Voi reveni un pic mai târziu la acest subiect, dar trebuie să știi încă de pe-acum faptul că SEO se bazează foarte mult pe text.

Printre altele, sunt și scriitor (poezie + proză), deci mă ocup personal de textele site-ului tău. Chiar dacă ai deja texte la pagini, voi face completări. În SEO contează să adaugi text, nu să scoți text… Evident, textul trebuie să fie bun, chiar dacă este lung (mult).

În al treilea rând, este mare nevoie de analiză. La urma urmei, cum afli dacă SEO-ul pe care-l faci este unul de succes sau nu? Apropo, știi care este concurența ta pe Google? O să-ți spun eu.

Ca și concluzie la acest capitol, succesul trebuie dobândit pe parcurs, nu doar la final. SEO constă în foarte mulți pași mici, iar dacă fiecare pas este făcut cu succes, atunci rezultatul va fi în mod inevitabil unul de succes.

Și eu sunt din județul Arad (orașul Lipova) și îmi place să știu că firmele arădene sunt de succes. Cum aflu? Adesea de pe Google… Vreau să mă asigur personal că afacerea ta va fi vizibilă pe Google!

Servicii SEO locale

Dacă ești din Arad și faci canapele de la zero (sau orice altceva), atunci site-ul tău trebuie în mod obligatoriu să fie în topul căutărilor la cuvintele cheie „canapele Arad” sau „canapele living Arad” sau „canapele extensibile Arad” sau „canapele de calitate Arad” sau orice altă combinație împreună cu „Arad”.

Pentru ca acest lucru să fie vizibil, este nevoie de SEO local. Ce înseamnă SEO local? De exemplu, dacă eu sunt din Arad și caut „canapele” sau „canapele Arad”, domnul Google îmi va afișa site-urile unor firme de canapele direct din Arad.

În schimb, dacă sunt din Timișoara sau Oradea sau Brașov sau alt oraș, atunci cu siguranță nu voi primi ca rezultat firme ce produc canapele în Arad. Totuși, dacă este făcut SEO ca la carte, atunci nu mai contează din ce zonă a țării sunt, pentru că îmi va apărea în top site-ul cu SEO de calitate.

Ce zici de metoda asta? E tare, nu-i așa? Faptul că vei primi rezultate în funcție de locație este un lucru încurajator. Poate că nu este întodeauna cea mai bună variantă, dar în felul acesta vezi și tu dacă poți face rost de anumite bunuri sau servicii din apropiere. Ar fi culmea să fii din Arad și să mergi până la Constanța pentru niște canapele, nu-i așa?

Pentru SEO local este nevoie și de un cont pe Google My Business. Fii fără nicio grijă! Te ajut și în această privință. Scopul meu este să abordez o strategie SEO prin care să-ți fac site-ul cunoscut la nivel național. Bineînțeles, vei fi top și în județul Arad!

Tu ai o strategie anume în ceea ce privește bunul mers al afacerii? Cu siguranță ai… Strategia trebuie să fie una creativă! Apropo de creativitate, conținutul site-ului tău trebuie să fie creativ!

Conținut atractiv într-un mod creativ

Ce înseamnă „atracție” la nivel de conținut? Imagine? E-adevărat, imaginea vinde bine de cele mai multe ori, dar „atracția” în acest caz (când vorbim de SEO) trebuie să fie atât pentru motorul de căutare, cât și pentru vizitator.

Astfel, „atracția” principală a site-ului tău va fi întotdeauna conținutul de tip text. Fii pe pace! Sunt scriitor, deci pot să scriu aproape despre orice subiect… 

Merită să precizez că nu colaborez cu nicio firmă ce are ca activitate promovarea jocurilor de noroc, prostituția online sau alte chestii parșive și mârșave. Mulțumesc pentru înțelegere.

Textul trebuie să fie unic (sau cât mai deosebit) pe fiecare pagină. Apropo, cum se comportă site-ul tău la ora actuală? Înverzește ca Aradul primăvara? Înainte de a mă apuca propriu-zis de SEO, va trebuie să-i fac un audit SEO. Pe pagina „Audit SEO” găsești mai multe informații cu privire la audit.

Îți recomand blogul ca fiind unealta indispensabilă în procesul de SEO. Fie că ai un magazin online, fie că ai un site de prezentare, blogul este cea mai bună „armă” SEO. Îți recomand să citești articolul „Articolele de blog: mană cerească pentru site-ul web!”.

Cu cât ai un site cu mai multe pagini, cu atât mai mult va putea să se „bată” pe termen lung cu orice alt site pentru o poziționare mai bună în clasamentul motoarelor de căutare.

De exemplu, dacă site-ul tău de canapele (scuză-mă că scriu tot de canapele, dar ăsta mi-a fost exemplul de la început…) are 15 pagini și este pe locul 10 la căutarea „canapele extensibile”, iar site-ul de pe locul 12 are 35 de pagini, înseamnă că site-ul tău este mai optimizat. 

Totuși, dacă antreprenorul ia legătura cu un om de SEO („SEOman”), site-ul respectiv va fi optimizat și îi va lua fața site-ului tău…  Contează foarte mult și numărul de pagini, și cât de bine sunt optimizate, și cât de des apare conținut nou pe site.

Blogul este foarte potrivit la adăugarea de conținut nou pe site. Dacă ai un magazin online, sunt slabe șanse să adaugi produse noi săptămânal. De obicei, odată ce planul de afaceri e pus la punct și site-ul este aranjat, nu cred că adaugi produse noi. Dacă faci astfel, felicitări! Blogul te va ajuta dacă adaugi articole noi săptămânal.

Ai un site cu vechime (minim 1 an)? Atunci e suficient să publici 1 articol pe săptămână. În schimb, dacă ai un site nou (cu vechime de sub 1 an), atunci poți să publici chiar 2 articole pe săptămână. Nu-ți fă griji! În serviciile mele de SEO am inclusă parte de scriere a articolelor de blog.

Dacă nu vrei să fac eu SEO pentru site-ul tău, dar ai nevoie pe cineva care să se ocupe de blogul site-ului, atunci te ajut cu plăcere. Mai multe detalii găsești pe pagina „Articole de blog” (acolo vezi prețurile și bonusurile gratuite).

Sunt și blogger, deci mă descurc să despic firu-n patru și să adaug tot felul de articole în funcție de categorii pentru serviciile sau produsele pe care le oferi.

Strategia SEO trebuie să fie un eficientă!

Strategie SEO eficientă

Strategie SEO eficientă

Orice strategie trebuie să fie eficientă, corect? Dacă ți-aș spune că nu-i așa?

Când faci o strategie, pare că te pricepi… Ei bine, ca în orice domeniu, oricât de bine te-ai pregăti, apar niște variabile. Nu găsești nicăieri doar constante. Variabilele au rolul lor.

Ce faci când întâmpini obstacole? Sari peste ele sau le ocolești sau treci prin ele? Obstacole întâlnești și în afacerea ta, dar și în SEO. 

Care-i cea mai bună metodă pentru a rezolva partea cu obstacolele? Să-ți adaptezi totdeauna, dar întotdeauna, strategia!

Strategia nu trebuie să fie o chestie rigidiă, fixă, de neclintit! Într-adevăr, principiile trebuie să fie statornice, dar strategia este un plan. La fel ca la orice plan, trebuie să ai unul de rezervă.

Partea bună la SEO este că mă apuc de strategie după ce îți analizez site-ul, concurența și am lista de cuvinte cheie specifice pentru domeniul de activitate al afacerii tale.

Ce se întâmplă după aceea? Începe distracția! 

Mă ocup ca site-ul tău să fie optimizat în funcție de cuvintele cheie alese, iar ulterior voi crea alte pagini (în mod special articole) pentru a urca site-ul în clasament pentru alte tipuri de căutări.

Indiferent de obstacole, cea mai bună armă este perseverența. Dacă știi că faci o treabă bună și ai rezultate, atunci n-ai decât să-ți îmbunătățești rezultatele. E drept că poți adapta strategia din mers, dar e și mai drept să o faci cât mai eficient. Nu pune mâna dacă vezi că funcționează! Ăsta-i principiu de aur pentru IT-iști…

Un SEO de calitate se vede în timp. SEO trebuie să fie de durată! 

SEO progresiv și de durată

Lucrurile frumoase, care dăinuie, se construiesc în timp. Până la urmă, așa este logic…

Nimeni nu și-a construit un imperiu peste noapte (sau într-o săptămână, lună, an). Poți să-ți imaginezi că site-ul tău va fi un imperiu.

Nu vreau să intru în detalii și să-ți spun că există o strategie de tip „triunghi”, în care ataci promovarea pe motoarele de căutare cu 3 site-uri personale (unul fiind de sacrificiu). Rezultatele sunt mai mult decât evidente, dar și munca este pe măsură.

În schimb, dacă site-ul tău este optimizat, configurat din toate punctele de vedere și creezi un articol de blog săptămânal, în mod constant, atunci motoarele de căutare vor observa acest lucru și îl vor propulsa tot mai în față.

E drept că există varianta ca tot ce-ai construit în 10 ani să se dărâme peste noapte, dar nu trebuie să intrăm în zona pesimiștilor. Odată ce site-ul este bun din punct de vedere SEO, doar un alt site mai bine optimizat îl poate da jos sau o greșeală a administratorului.

Una dintre greșeli este neplata domeniului. Sper că ești un antreprenor organizat sau ai o echipă și există o persoană responsabilă cu plata abonamentelor. Oricum, îți recomand să faci plata domeniului pentru cel puțin 2 ani.

Trebuie să știi că vârsta domeniului și durata de timp până la expirarea domeniului reprezintă niște factori importanți când vine vorba de clasarea site-ului pe Google. Îți recomand să citești articolul „Factori mai puțin cunoscuți pentru clasarea site-ului pe Google”.

Calea spre succes este adevărul, iar adevărul duce la viață.

VIA VERITAS VITA

Ce înseamnă VIA VERITAS VITA? „CALEA, ADEVĂRUL ȘI VIAȚA” în limba latină. Această expresie o găsim în Biblie, în Ioan 14:6.

Dacă ești din Arad, cu siguranță ai văzut acest mesaj la intrarea în clădirea impozantă a primăriei Aradului.

E frumos să mergi la locul de muncă, iar deasupra ușii pe care intri să vezi un mesaj atât de pătrunzător precum „CALEA, ADEVĂRUL ȘI VIAȚA”. Dacă citești Biblia, vei realiza cât de important e să afli adevărata cale care duce la viața veșnică, adică găsirea Domnului Iisus Hristos.

În SEO, putem aborda aceeași expresie. Calea spre succes a unui site web va fi SEO. Adevărul reprezintă lucrul bine făcut în SEO (optimizarea propriu-zisă, plus perseverența și strategia eficientă), iar în final apare viața, adică tu ca antreprenor ești mulțumit de faptul că vizitatorii se transformă în clienți și toată lumea este fericită.

Drumul unui antreprenor este denivelat de cele mai multe ori, dar asta nu înseamnă că nu se poate merge pe el…

Aradul este un municipiu și un județ cu multe lucruri frumoase, iar în majoritatea cazurilor e și meritul oamenilor harnici și cumsecade. Felicitări!

Servicii SEO Arad

M-aș bucura să cunosc tot mai mulți antreprenori arădeni care au afaceri înfloritoare datorită serviciilor SEO. Este onoarea mea să lucrez cu arădenii!

Dacă vrei servicii de promovare a site-ului web pe internet (motoarele de căutare), atunci te ajut cu plăcere oferindu-ți servicii SEO profesionale.

Aștept să mă contactezi.

Contact

Pentru mai multe detalii cu privire la serviciile SEO sau chiar la orice alt tip de serviciu pentru digitalizarea afacerii, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 779 701. Mulțumesc!

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

Servicii SEO România

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile