Cauți pe cineva care să-ți ofere servicii SEO pentru propulsarea site-ului tău în topul căutărilor pe Google?
Dacă ești din București sau dintr-un oraș din județul Ilfov (Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popești-Leordeni, Voluntari) sau chiar dintr-o comună (Chiajna, Clinceni, Corbeanca, Domnești, Mogoșoaia, Snagov, Tunari etc.), atunci informațiile de pe această pagină sunt pentru tine.
Și chiar dacă nu ești din București și nu ai o afacere în capitală (sau în zonele din apropierea Bucureștiului), ești la fel de binevenit pe această pagină.
Serviciile SEO pe care le ofer sunt valabile pentru toată lumea, indiferent de orașul, localitatea, comuna sau satul din România în care se află și își desfășoară activitatea. Important este să aibă un site web.
Pentru mai multe detalii legate de serviciile SEO (detalii pe care nu le găsești pe această pagină), te rog să iei legătura cu mine pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.
S-auzim numai de bine!
Apropo, ai mai avut pe cineva înainte care se ocupa de optimizarea site-ului tău?
Cuprins
Calea Victoriei: București - SEO
Dacă ești din București sau dacă ai vizitat Bucureștiul, cu siguranță ai luat-o la pas pe Calea Victoriei.
Știi cât de lungă este această „cale”? Are 2.700 de metri.
Îți las mai jos harta de pe Google Maps, marcată de către un utilizator pasionat cu toate atracțiile posibile (cafenele, restaurante, clădiri de cultură etc.).
Să zic ceva și despre Piața Victoriei sau Pasajul Victoriei? Victoria merită amintită, nu-i așa? Mai ales dacă e a ta…
Ei bine, SEO este calea spre victorie. Cum și de ce?
Optimizarea unui site din punct de vedere SEO are ca scop principal vizibilitatea site-ului web.
Deții o afacere? Felicitări! Ai un site optimizat SEO? Trebuie!
Din moment ce site-ul web al afacerii tale este optimizat, deci vizibil, va deveni un magnet pentru potențialii clienți.
Cine sunt potențialii clienți? Vizitatorii. Fie vorba între noi, un om normal nu intră pe site-ul tău dacă nu este curios de serviciile sau produsele pe care le oferi.
Ce face un om normal? Este curios și vrea să găsească ce are nevoie.
În marketing, primul pas spre victorie este vizibilitatea. SEO este o ramură a marketingului pentru promovarea site-ului web.
Apropo, știi ce înseamnă SEO? Hai să-ți las o definiție pe care am scris-o la finalul articolului „Ce este SEO?”.
Din moment ce site-ul web al afacerii tale este vizibil, următorul pas este să „vândă”, corect? Bineînțeles, vânzarea o faci tu sau omul din echipa ta care știe cel mai bine să interacționeze cu oamenii, dar un om nu cumpără ceva dacă nu i se pare că merită.
Apropo de păreri, care crezi că este limbajul universal pe Google? Mă refer la acel limbaj universal pentru ca site-ul tău să fie pe plac atât domnului Google, cât și vizitatorilor.
Răspuns corect: SEO.
Limbajul universal pe Google: SEO
SEO este limbajul universal pe Google. Cum așa?
Hai să-ți explic un pic la modul ăla al exemplificării…
Google este un motor de căutare. Ce înseamnă asta? Orice om „face” zilnic anumite căutări pe internet. Pentru un om de rând, internet = Google.
Ce face motorul de căutare? Afișează mii, zeci de mii, sute de mii, milioane de rezultate în urma căutării respective.
Care crezi că sunt site-urile afișate în primele rezultate? Site-urile optimizate din punct de vedere SEO!
Cred că aici există și un anume pericol, în sensul că dacă ai un site care oferă produse naturiste ce promit „tinerețe fără bătrânețe”, atunci poți să-l optimizezi SEO pe orice expresie ce ține de sănătate.
Dacă ai un blog și fiecare articol este baban și optimizat SEO, atunci site-ul tău cu elixirele tinereții va apărea peste tot în căutări.
De ce e rău? Pentru că, de obicei, oamenii intră pe site-urile afișate în rezultatele de pe prima pagină.
Doar dacă vrea cineva să se documenteze asupra unui anumit subiect va intra pe site-urile de pe paginile 2, 3, 4 etc. de pe Google.
Îți dai seama că SEO este o armă? La urma urmei, e ceva normal. De ce? Pentru că se folosește puterea cuvântului.
Cuvântul sau mai bine zis textul, este elementul cheie în SEO. Evident, sunt și alți factori, chiar o grămadă de alți factori, dar dacă ai un text optimizat SEO, atunci ești pe drumul cel bun.
Textul reprezintă un factor majoritar când vine vorba de SEO. Dacă deții 51% din acțiunile unei companii, poți spune că ești majoritar, corect?
Ei bine, textul reprezintă 51% ca valoare când vine vorba de SEO.
Oare de ce ai ajuns până aici cu citirea?
Pentru că fie ți s-a părut interesant modul în care îți prezint informațiile, fie ești curios să vezi care-i tariful serviciilor SEO pe care le ofer (poți intra pe pagina „Pachete servicii SEO”), fie ești unul dintre competitorii mei (fie faci parte dintr-o agenție, fie ești freelancer) sau pur și simplu ai un alt motiv (pe care-l respect).
Conținutul de tip text este magnetul care atrage omul pe site-ul tău. Bineînțeles, omul e mai mult atras de imagini sau mai ales de clipuri, dar textul este limbajul comun și de dorit atât pentru motoarele de căutare, cât și pentru oameni.
În mod special, când vrei să faci o achiziție, ai nevoie de explicații, corect? Vrei să fii convins că faci cea mai bună alegere, că nu „arunci” banii pe „Apa Sâmbetei” și că vrei un triumf răsunător pentru fiecare investiție.
Apropo de triumf, știi care-i arcul de triumf al unui site web?
Arcul de triumf al unui site web
Ai tras vreodată cu arcul? Sau măcar cu o praștie? Când spui că ai câștigat? În momentul în care ai doborât ținta, corect?
Ce este cel mai important la un arc sau la o praștie? Materialul din care este făcut. Dacă ai un arc de top, numai bun pentru a-l folosi în cadrul unui concurs la tir cu arcul, ai trage cu orice tip de săgeată? Nu.
Al doilea element important pentru a intra în linie dreaptă spre victorie sunt săgețile.
Când vine vorba de SEO, auditul reprezintă analizarea materialului, adică a site-ului web.
Imaginează-ți auditul ca fiind asemănător cu inspecția tehnică de la mașină sau ca analizele medicale.
Ce se întâmplă după efectuarea unui audit? Se vor rezolva problemele descoperite, apoi se trece la „atac”.
Acest „atac” se face cu ajutorul „săgeților”. Care sunt cele mai bune „săgeți” când vine vorba de optimizarea SEO a site-ului web? Articolele de blog.
Dacă te uiți pe oferta mea (vezi pagina „Pachete servicii SEO”), ai să observi că mă bazez foarte mult pe articole de blog.
Bineînțeles, pachetele SEO STAR și SEO PREMIUM sunt în mod special valabile pentru site-urile de prezentare. Pachetul SEO DIAMOND, care este 100% personalizat, este potrivit pentru un magazin online.
Poate zici că nu ai nevoie de articole de blog și că ai vrea să mă apuc direct de optimizarea SEO propriu-zisă.
E ca și cum mi-ai spune că nu ai nevoie de piloni de susținere, ci să trec direct să-ți torn etajul. Ar fi corect să-ți construiesc un etaj fără niște piloni de susținere? Vrei să fac un etaj suspendat? În aer?
Îți recomand să citești articolul „Articolele de blog: mană cerească pentru site-ul web!”.
De ce pun preț pe articolele de blog?
Apropo de preț, pe pagina „Articole de blog” găsești lista de prețuri în funcție de numărul de cuvinte pe care-l dorești să aibă articolul, plus bonusurile gratuite pe care le primești dacă alegi pur și simplu să colaborăm strict pe partea de articole de blog optimizate SEO, deci fără a fi omul tău de SEO.
Să revenim…
Cu cât ai mai multe pagini pe un site web, cu atât mai mult ai șanse de vizibilitate. Scopul unui articol este să aducă vizibilitate site-ului, mai ales dacă abordezi subiecte de interes pentru publicul domeniului tău de activitate.
În plus, un blog este potrivit și pentru a aborda subiecte generale, care să facă legătura cu domeniul afacerii tale.
Și încă ceva: cu cât ai mai multe pagini care sunt afișate în topul căutărilor, cu atât mai mult îi crește relevanța site-ului tău.
În SEO, contează foarte mult și expunerea unei pagini, nu doar faptul că pagina a fost afișată pe pagina 1, locul 7. Contează mult și de câte ori s-a făcut acea căutare pe Google, iar site-ul tău a fost expus (afișat).
Oricum, dacă vei colabora cu mine, vei învăța pe parcus și cu ce se „mănâncă” SEO. Până atunci, poți să dai o „geană” pe articolul „Cu ce se mănâncă SEO?”.
Așadar, arcul de triumf al unui site web este auditul SEO, rezolvarea problemelor descoperite și apoi optimizarea propriu-zisă, cu accent pe articolele de blog.
Când se efectueză un audit SEO?
Audit SEO
Înainte de a se optimiza propriu-zis site-ul din punct de vedere SEO, trebuie să se efectueze un audit.
De ce? Păi dacă un medic nu îți eliberează rețeta fără un consult în prealabil, niciun consultant sau un „SEOman” nu va concepe un plan de bătaie pentru optimizarea site-ului.
Cum altfel aș știi ce să optimizez dacă nu mă uit să văd ce trebuie optimizat?
Îți scriu toate acestea pentru că am întâlnit situații în care mi s-a spus să încep direct cu optimizarea SEO, fără un audit în prealabil. E logic?
Nu cred că îi spune nimeni doctorului să-l opereze la spate dacă are dureri de spate… Mai întâi, doctorul va face niște consultații, apoi va trage o concluzie, nu-i așa?
Ei bine, auditul pe care-l efectuez este segmentat în trei părți, astfel: audit tehnic, audit on-page și audit-off page.
Prețurile pentru fiecare tip de audit (care formează la final un întreg) le găsești pe pagina „Audit SEO”. Tot acolo vei afla și în ce constă fiecare segment de audit.
SEO nu este ceva doar așa, de apucat, ca să fie acolo o „chestie”. SEO este o unealtă de marketing, iar pentru ca lucrurile să „se-ntâmple”, trebuie făcut bine.
Sloganul care stă la baza mea profesională este următorul: „Binele-i bun atunci când e bine făcut.”
Dacă SEO este implementat cu succes, rezultatele nu vor întârzia să apară. E-adevărat că va dura și că sunt anumiți factori necunoscuți, care nu țin de mine sau de optimizare.
Trebuie să ai în vedere că site-ul tău nu e singurul care vinde, de exemplu, piese auto. Întotdeauna vei găsi că există concurență pe cuvintele cheie specifice ale afacerii tale.
Ce trebuie făcut? Muncă, răbdare, perseverență și apoi să repeți acțiunea pașilor anteriori.
Fii pe pace! Mă ocup (și răspund) personal ca treaba să fie bine făcută!
Optimizare SEO
Care este capitala României? București. De unde știu? Pentru că așa s-a hotărât începând cu anul 1862.
Iași a fost capitala României în perioada 1916 – 1918, când București era un pic ocupată…
Toate aceste informații sunt publice și le poți găsi dacă faci o simplă căutare pe Google.
Nu ai vrea ca site-ul tău să fie atât de cunoscut precum e cunoscut Bucureștiul ca fiind capitala României?
Pentru ca acest lucru să fie posibil, site-ul afacerii tale va avea nevoie de SEO.
La urma urmei, de ce ai investit într-un site web dacă nu este vizibil? Site-ul web nu este un breloc!
Cum se face optimizarea SEO? Hai să-ți dau un exemplu.
Dacă ai un centru de limbi străine în cadrul căruia predai limba engleză, atunci site-ul trebuie optimizat pe anumite cuvinte cheie specifice, cum ar fi „limba engleză”, „cursuri limba engleză”, „cursuri de limba engleză online”, „cursuri de limba engleză pentru adulți”, „certificat limba engleză”, „limba engleză pentru începători” etc.
E bine să ai cât mai multe pagini pentru a aborda expresiile pentru care vrei să ai site-ul afișat în prima pagină pe Google.
Cu cât ai mai multe pagini optimizate, cu atât mai mult va crește posibilitatea ca site-ul tău să fie vizibil și prin urmare accesat.
Gândește-te că SEO este o reclamă non-stop, 24/7. Dacă site-ul afacerii tale apare pe locul doi în Google la căutarea „cursuri limba engleză” și practicile SEO sunt bune, atunci locul acela este „bătut în cuie”.
Bineînțeles, poate să apară un site al concurenței și să-ți ia locul (pe merit), dar poți să mai faci câteva optimizări și să-ți recuperezi locul sau chiar să te bați pentru locul întâi.
În SEO, lupta este continuă. Cât timp? Atât timp cât site-ul afacerii tale este online.
Sunt mai multe tipuri de practici SEO. Ai auzit de „white hat”? Poate ai auzit de hackerii „white hat”. Ei bine, cine poartă „white hat” e bun.
Îți recomand să vizitezi pagina „Tipuri de SEO”. Acolo vei vedea că practicile „white hat” sunt cele recomandate pentru ca site-ul web să fie optimizat corect din toate punctele de vedere.
Dacă omul sau agenția care se ocupă de SEO pentru site-ul afacerii tale va apela la practici „black hat” sau chiar „gray hat”, atunci site-ul riscă să fie penalizat.
Odată ce un site este penalizat de Google, poți să-l uiți… Ia-ți alt domeniu și mută-ți site-ul acolo. Altă șansă nu mai ai cu el… Vizibilitatea va fi „Tai-Tai” sau „Pa durere, pa Duden…”.
Curiozități București - SEO
Primul drum din București a fost Calea Victoriei și se numea Drumul de Lemn. De ce această denumire „de lemn”? Pentru că era pavată cu trunchiuri de copaci.
Așa cum ai citit deja la primul capitol de pe această pagină, calea spre victorie pentru un site web este SEO. Simplu? Eficient? Optim? De trei ori un mare „DA!”.
Bucureștiul este primul oraș din lume care a introdus iluminatul public cu petrol lampant. Nu aș spune care e primul site web care a fost optimizat din punct de vedere SEO, dar îți pot spune că orice pagină de Wikipedia și mai nou orice postare de pe Reddit se indexează foarte rapid în Google.
De ce se indexează Wikipedia și Reddit atât de rapid? Au „pile” la Google. Companiile mari își permit să calce peste orice regulă.
În fine, nu trebuie să te descurajezi, e dreptul lor, chiar dacă se folosesc de autoritate într-un mod parșiv.
Să fie sănătoși, iar nouă („muritorilor de rând”), nu ne rămâne altceva decât să excelăm dacă vrem să obținem rezultate. Cine câștigă la final? Cel care muncește, are răbdare, perseverează și repetă acțiunea pașilor anteriori.
Ai auzit de strada Xenofon? Este singura stradă în trepte din București. Strada Xenofon are o lungime de 100 de metri și 70 de trepte.
Bucureștiul a mai avut o stradă în trepte, numită Strada Pelerinilor, dar a fost „ștearsă” pentru că a stat în calea celei mai impozante clădiri din România, și anume, Casa Poporului.
Apropo, Casa Poporului sau Palatul Parlamentului (sau Casa Republicii) este a doua cea mai mare clădire din lume și cea mai scumpă și grea clădire administrativă din lume.
Fie vorba între noi, cu ajutorul unui blog, site-ul web al afacerii tale poate ajunge la nivelul de impozanță pe care-l are Casa Poporului. Nimic nu e imposibil celui ce crede! Care sunt „pașii credinței”? Muncă, răbdare și perseverență.
Cum te vei putea „bate” cu site-uri precum eMag sau Temu? Fără o strategie clară, un buget sănătos și multă muncă, răbdare și perseverență, nu se poate!
N-are rost să zic câți bani bagă site-urile astea în marketing, nu doar în SEO.
Care este orașul cu cei mai mulți locuitori din România? București. Dar orașul cu cea mai mare suprafață din România? Orașul Broșteni, din județul Suceava.
Vrei să ai un site cu un număr mare de vizitatori? În mediul online nu poți să ajungi la un număr mare (ce înseamnă „mare”?!) fără SEO, oricât de cunoscută ar fi afacerea ta în mediul offline.
Mulți oameni celebri au site-uri web, dar nu sunt optimizate pentru a fi vizibile în căutări. Dacă ar avea un blog, lumea ar intra zilnic (sau măcar săptămânal) să citească cu drag.
Servicii SEO București
Cum îți merge afacerea din București? Dacă ești mulțumit de modul în care funcționează la nivel local, te felicit!
Mulțumirea este un element foarte necesar și important când vine vorba de afaceri. Cât timp ai pentru ce să mulțumești, ești pe drumul cel bun!
În caz că vrei să-ți scalezi afacerea și să intri cu ea în mediul online, în mod special cu partea de promovarea a site-ului web pe Google, te pot ajuta la SEO!
Fie că afacerea ta este din București sau din județul Ilfov sau dintr-un alt oraș din zonă sau chiar din România, îți pun la dispoziție servicii SEO complete.
Un site web fără SEO este precum o mașină fără motor! La ce folosește o mașină fără motor? Exact la ce folosește un site web fără vizibilitate…
Contact
Dacă vrei să colaborăm, te rog să-mi scrii pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.
Întreabă-mă ce vrei cu privire la SEO, dar nu uita, te rog, să citești informațiile de pe paginile următoare:
În felul acesta, vom avea un punct de pornire, vei știi și tarifele pe care le percep pentru serviciile SEO și vei înțelege mai multe despre SEO.
Mulțumesc pentru că ți-ai făcut timp să citești până la final!