Salutare! Cauți pe cineva care să-ți ofere servicii SEO pentru indexarea site-ului tău în Google? Dacă ești din Iași sau din alt oraș al județului Iași, cum ar fi Hârlău, Pașcani, Podu Iloaiei, Târgu Frumos sau chiar din alte localități sau comune, te rog să mă contactezi!
Îți stau cu plăcere la dispoziție pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.
În caz că nu ești din județul Iași sau n-ai nici măcar o afacere în Iași, dar ai un site web, atunci nu ezita să mă contactezi! Te ajut cu drag!
Orice site web are nevoie de SEO! De ce? Pentru că SEO se ocupă cu partea de marketing, de promovare a site-ului web pe motoarele de căutare.
Cine nu vrea ca site-ul afacerii sale să fie ușor de găsit pe Google, mâna sus! Nu văd nicio mână ridicată…
Care este capitala Moldovei? Chișinău? Pentru România, Iașiul este (a fost și va fi) capitala Moldovei. De fapt și de drept, Moldova este parte din România, corect?
Ei bine, când vine vorba de capitală, ar trebui ca site-ul tău să fie un reper în domeniul de activitate al afacerii tale.
Apropo, cu ce te ocupi? Oferi produse sau servicii?
Ce fel de site ai? Site de prezentare, magazin online sau platformă web?
Multe întrebări, nu-i așa? Ei bine, avem timp să discutăm mai multe pe WhatsApp (075 041 7794).
Unde crezi că se află cei mai mulți locuitori dintr-o țară? Răspuns corect: în capitală.
Dacă alegi să colaborezi cu mine, îți voi crea pagini web menite să rețină utilizatorul cât mai mult pe site-ul afacerii tale.
Scopul unui site web este să atragă cât mai mulți vizitatori, iar aceștia să fie „transformați” în clienți. Cam ăsta-i scopul unui site web pe scurt.
Care-i rolul tău? Ulterior, ție îți revine sarcina să fidelizezi clienții. Un client mulțumit îți va aduce la un moment dat alți clienți.
Cea mai bună formă de marketing o face clientul mulțumit.
SEO este doar o altă metodă de marketing prin care îți poți ferici clienții (sau potențialii clienți).
Cum îi poți ferici pe cei care nu sunt momentan clienții tăi? Oferindu-le resurse valoroase!
Ai vizitat Palatul Culturii din Iași? Dacă ești din Iași sau de undeva din județul Iași (sau chiar din județele din împrejurimi, Botoșani, Suceava, Neamț. Bacău, Vaslui etc.), atunci cel mai probabil ai vizitat măcar o dată Palatul Culturii.
Ce oferă Palatul Culturii? Cultură? Exact. Ce este cultura? O resursă valoroasă! Istoria este în sine valoroasă, oricât de bună sau rea ar fi.
Ei bine, tu, ca administrator de site (și ca antreprenor), trebuie să oferi vizitatorilor resurse valoroase. Revin la ultima întrebare din capitolului anterior: „Cum?”
Conținutul de tip text este elementul eminamente esențial când vine vorba de SEO.
Apropo, ce este SEO? SEO este abrevierea de la „Search Engine Optimization” și are rolul de a propulsa site-ul în fața oamenilor pe motoarele de căutare.
Hai să-ți las o definiție ca la carte, definiție pe care o găsești în articolul „Ce este SEO?”:
Eu mă bazez foarte mult pe articole de blog. Blogul reprezintă cel mai bun instrument pentru a crește resursele (paginile) de pe un site, fie el și magazin online. Îți recomand să dai o „geană” pe articolul „Articole de blog recomandate”.
Poate zici că deja ai 10.000 de pagini pentru cele 10.000 de produse și că n-ai avea nevoie de un blog.
Dă-mi voie să-ți scriu apăsat 3 beneficii ale unui blog:
- Blogul are rolul de a crește autoritatea site-ului web prin numărul de articole. Din moment ce acestea sunt optimizate 100% din punct de vedere SEO, vizibilitatea site-ului tău crește exponențial.
- Blogul te ajută să vii în întâmpinarea potențialilor clienți. Fie îi ajuți cu anumite informații (gratuite), fie le oferi anumite sfaturi (gratuite), fie îți prezinți serviciile sau produsele (publicitate gratuită).
- Blogul este mană cerească pentru un site web! De ce? Comunicarea este cheia care întreține dragostea, nu-i așa? Cum altfel, dacă nu prin comunicare, vei ajunge la mintea și inima potențialilor clienți? Comunică cu ei! Scrie pe limba lor (după stilul tău)!
- BONUS: prin blog vei avea șansa să fii prima opțiune atât pentru un potențial client, cât și pentru un client nehotărât sau care amână achiziția pe mai târziu…
Cu cât ai un site web mai vizibil pe Google, cu atât va crește posibilitatea să fie mai vizitat. Cu cât ai mai multe vizite, cu atât mai mult vei avea mai multe vânzări. Totul e logic până aici?
Site-ul tău trebuie să fie un adevărat Palat SEO, cu tot felul de camere (pagini) care mai de care mai interesante!
E mult de lucru pentru a construi un palat, nu-i așa? Ei bine, înainte de a mă apuca propriu-zis de SEO, trebuie să fac un audit SEO.
Ce este un audit SEO? O analiză sau o consultație a site-ului web.
Exact cum doctorul îți face o consultație înainte să-ți elibereze o prescripție, tot așa și eu trebuie să efectuez un audit pentru site-ul afacerii tale înainte să spun ce e bine și ce e mai puțin bine.
La urma urmei, cum măsurăm rezultatele? Prima dată observăm situația actuală, apoi se face optimizarea SEO propriu-zisă, iar după aceea se trece la partea de verificare a rezultatelor.
Auditul SEO pe care-l efectuez este format din 3 părți, și anume:
- audit tehnic
- audit on-page (de conținut)
- audit off-page („backlinks”)
Pentru mai multe detalii, îți recomand să intri pe pagina „Audit SEO”. Acolo găsești și prețurile.
Dacă vrei un audit complet, adică un audit care să cuprindă partea de arhitectură, partea de design și funcționalitate (UI/UX) și partea de SEO, te rog să-mi spui. Mai multe informații găsești pe pagina „Audit site web”.
Apropo, pentru ce cuvinte ai vrea ca site-ul tău să apară pe prima pagină în Google?
Când vine vorba de optimizarea SEO propriu-zisă, după ce trecem de audit, trebuie să ne ocupăm de cuvintele cheie sau expresiile optime pentru care ai vrea ca site-ul afacerii tale să fie în top pe Google.
De exemplu, dacă ai un magazin online cu scule pentru construcții, atunci va fi nevoie de o optimizare amănunțită pentru fiecare produs în parte.
Hai să luăm un exemplu concret, adică un produs: aparat de sudură. În mod ideal, la căutarea „apart de sudură”, site-ul tău ar trebui să fie în topul afișărilor.
De ce în mod ideal? Pentru că expresia „aparat de sudură” este deja la mare căutare și sunt o grămadă de site-uri care și-au optimizat paginile de produs. Trebuie să ții cont de concurență, în special de concurența care nu doarme și știe ce vrea!
Întodeauna, când ai de luptat pentru expresii cunoscute (uzuale), trebuie să încerci să faci pași mici, adică să incluzi expresia respectivă într-o expresie mai mare. De exemplu, eu voi încerca să lupt pentru expresia „aparat sudură polifuziune”. Am adăugat un cuvânt în plus.
Ideea e să cuceresc teritorii mici, cât mai multe astfel de teritorii, iar la un moment dat voi avea puterea necesară (din punct de vedere SEO) să lupt pentru expresia dorită.
Pare un pic complicat, nu-i așa? Ei bine, cu muncă, răbdare, perseverență și iar muncă, se poate cuceri orice deal, munte, pisc.
E-adevărat că SEO este un proces de durată și că rezultatele pot să apară greoi, dar cu o strategie și o implementare ca la carte, nu cred că ai de ce să te temi.
Promit rezultate? Niciodată. Însă garantez o muncă de calitate. Îți recomand să intri pe pagina „Rezultate SEO” ca să vezi ce rezultate am obținut de-a lungul timpului pentru 3 dintre site-urile mele principale.
Te rog să-ți iei timp să citești pentru că sunt multe informații relevante. Cu ocazia asta vei învăța și câte ceva despre SEO.
La optimizarea SEO mă voi axa și pe SEO local. Ce înseamnă asta? De exemplu, dacă ești din Iași și oferi cursuri de limba spaniolă, atunci voi optimiza site-ul tău pentru următoarele căutări:
- „cursuri limba spaniolă iași”
- „cursuri spaniolă iași”
- „lecții limba spaniolă iași”
- etc.
Site-ul trebuie să fie optimizat pentru cât mai multe cuvinte cheie. Bineînțeles, voi ține cont și de optimizarea la nivel național, mai ales dacă oferi cursuri de limba spaniolă online.
Cum se mai numește Iași, în funcție de locul în care este amplasat? Orașul celor șapte coline, orașul Iași fiind amplasat între dealurile Breazu, Bucium, Cetățuia, Copou, Galata, Repedea, Șorogari.
O astfel de amplasare solidă va fi nevoie și pentru cuvintele cheie pe care trebuie să le ataci dacă vrei ca site-ul afacerii tale să apară în topul afișărilor pe Google.
Gândește-te că trebuie să vii în întâmpinarea potențialului client care face căutările pe Google. Ce caută? Ce-și dorește clientul tău? Trebuie să gândești un pic cum gândește el, iar apoi, odată ce omul e pus pe tobogan, contează doar aterizarea, în rest totul va fi fain.
Cui nu-i place adrenalina? Fii atent la aterizarea clientului, adică la serviciile sau produsele pe care le oferi!
Vrei clienți de calitate? Oferă calitate!
Te pot ajuta cu mai multe tipuri de servicii ce țin de zona de digitalizare, nu doar cu partea de promovare a site-ului web.
Serviciile SEO reprezintă o parte a procesului de marketing.
Dacă ai nevoie de cineva care să se ocupe cu administrarea conturilor de Social Media, cu partea de creare a conținutului digital și cu zona de administrare/creare reclame plătite (Facebook Ads), nu ezita să-mi spui!
În plus, dacă ai nevoie de încă un site web sau de o aplicație de Android, te rog să mă contactezi.
Pe pagina „Servicii” găsești lista cu serviciile pe care le pun la dispoziția clienților mei.
Pentru mai multe detalii cu privire la serviciile SEO sau alte servicii legate de digitalizare pe care ți le pun la dispoziție, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.
Prețurile pachetelor SEO le găsești pe pagina „Pachete servicii SEO”.
De asemenea, pot să-ți fac și o ofertă SEO personalizată.
„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”
✍ Horja Robert Emanuel
Consultant IT & Marketing
WhatsApp 075 041 7794