Deții o afacere în Lipova? Vrei ca site-ul firmei să fie vizibil la cât mai mulți oameni din România? SEO este soluția potrivită pentru orice site! Pentru mai multe detalii, te rog să-mi scrii pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.
Cuprins
Afaceri Lipova
Ești antreprenor? Orașul Lipova are mulți antreprenori care trebuie felicitați! Nu-i așa că un antreprenor este un om curajos? Din moment ce-și pune timpul, energia, banii și cel mai probabil toată experiența (să nu mai amintesc de toți banii…), un antreprenor riscă foarte mult.
Care este prima regulă după care se ghidează un antreprenor? Orice antreprenor știe că trebuie să facă profit, corect? Cum? Cinstit, legal și moral! Totuși, trebuie să știi că oricât ai fi de bun în domeniul tău de activitate, firma are succes numai și numai dacă vrea Dumnezeu! NIHIL SINE DEO!
Lipova s-a dezvoltat mult în ultimii 10 ani, au apărut tot felul de firme, mai ales cele de la marginea orașului (înspre Neudorf, ieșire spre Timișoara).
Trebuie să menționez că din Lipova au plecat oameni foarte dotați din punct de vedere intelectual, care și-au făcut diverse afaceri sau au ajuns să administreze afacerile altora. Să nu uit: și eu sunt din Lipova!
Ai ce vizita în Lipova? Bineînțeles! Același lucru se întreabă și potențialul tău client în cazul în care ai un site web… Are ce vizita pe site-ul tău? Apropo, ai un site web pentru afacerea ta? Dacă nu, atunci poți intra pe pagina „Aplicații WEB”. Acolo vezi și tarifele pe care le am la crearea site-urilor web. Te pot ajuta!
În cazul în care ai deja un site web, atunci te felicit! Înseamnă că ai nevoie doar de SEO, adică de marketing (promovare).
Atracții turistice Lipova
Știai că orașul Lipova este orașul cu cele mai multe atracții turistice din județul Arad? Îți recomand să citești articolul „Lipova, orașul cu cele mai multe atracții turistice din județ”.
Stai liniștit! Nu mulți lipovani cunosc istoria de bază a orașului… Important e să vrei să înveți câte ceva nou în mod constant, corect? Cum afli mai multe despre orașul Lipova? Căutând pe internet, apelând la ajutorul domnului Google. Ca să primești rezultatele corecte, înseamnă că trebuie să se facă SEO, adică o promovare a textului specific. Unde se găsește textul specific? Pe site-urile optimizate cu SEO!
Cele mai importante atracții turistice (și cel mai bine explicate) le găsești pe site-ul Primăriei Lipova, pe pagina „Obiective turistice”.
Printre cele mai importante atracții turistice, enumăr Bazarul Turcesc, Băile Lipova, Cetatea Șoimoș, Muzeul orășenesc Lipova, Mănăstirea Maria Radna și Podul „Mic” de peste Mureș (din romanul „Mara” a lui Ioan Slavici). Dacă tot e vorba de obiective turistice, știai că la Lipova a apărut primul tramvai din România? A fost un vagon tras de o pereche de cai… Îți recomand articolul „Minutul de cultură: primul tramvai din România a fost la Lipova!”
Nu mă bag să explic istoria celor mai importante atracții turistice, dar trebuie să știi că orașul Lipova a fost considerată poarta Transilvaniei. Pe vremuri, exista o monetărie și mai multe depozite de sare. Se știe că pe vremuri sarea era aurul alb al Evului Mediu.
Nu-i așa că Lipova are o istorie bogată? Dar cine știe de ea? Apropo, dacă ai un site și nu este optimizat din punct de vedere SEO, cine crezi că știe de el? SEO ajută enorm la răspândirea site-ului web pe internet la nivel național (chiar și internațional).
Ai o afacere în Lipova? Ai un site web? Atunci e timpul să te pui pe stâncă, ca o cetate impozantă. Hai să zic ceva despre Cetatea de la Șoimoș, dacă tot e una dintre cele mai faine cetăți din vestul României.
Fie vorba între noi, priveliștea de pe partea cetății cu Mureșul este nemaipomenită!
Cetatea Șoimoș, Lipova
Cetatea de la Șoimoș are o legendă aparte, dar nu mă bag să spun basme (baliverne). Prefer să-ți scriu ceva interesant, până la urmă scopul acestei pagini este să fie despre SEO, astfel că îmi doresc ca pagina să fie de folos, mai ales din punct de vedere al bagajului informațional.
Se presupune că cetatea a fost construită între anii 1272-1275 și a aparținut unei familii nobiliare. Dacă mă-ntrebi pe mine, mi se pare puțin să construiești o cetate în 3 ani, dar probabil că strămoșii noștri aveau un fel aparte de hărnicie și aveau o altfel de energie (nu „funcționau” pe bază de cafea).
După anul 1315, ajunge o cetate regală. În 1446 ajunge pe mâna lui Ioan de Hunedoara (zis Iancu de Hunedoara), care face mici ajustări. Turcii o cuceresc în 1552 și rămâne în custodia lor cam până prin 1688. În anul 1788 a fost oficial părăsită și lăsată în paragină.
Cetatea Șoimoș, dacă ar fi reabilitată sau măcar „înfrumusețată” pentru a atrage mai mulți turiști, ar face Lipova un pic mai cunoscută pe harta României. Oricum, cetatea este vizitată indiferent de anotimpul anului, dar nu e totuna să mergi într-un loc aranjat sau într-un loc puțin mai prietenos. În fine, zona nu este periculoasă, chiar dacă sunt stânci. Există traseu (potecă) și poți merge în expediție chiar și cu copiii.
Nu-i așa că orice loc frumos are nevoie de o mică reclamă? Cu atât mai mult afacerea ta. Înțeleg că poate ai o pagină de Facebook sau un cont de Instagram pentru promovare, dar nimic nu se compară cu un site web. Site-ul web este cartea de vizită a afacerii tale!
Apropo, mă ocup și cu partea de creare de conținut digital pe Social Media (Facebook & Instagram). Poți vizita pagina „Creare conținut digital Social Media” și să vezi ce prețuri au pachetele pe care le pun la dispoziție. Dacă vrei să colaborăm, ridică o mână și batem cinciul! (075 041 7794)
Care este primul pas pentru a face SEO? Auditul SEO!
Audit SEO
Ce este un audit SEO? Din moment ce ai un site web pentru afacerea ta, prin audit se face o analiză exhaustivă. De ce exhaustivă? Personal efectuez un audit SEO compus din 3 părți, după cum urmează:
- audit tehnic
- audit on-page
- audit off-page
- bonus: audit local
Auditul tehnic are rolul de a lua pulsul site-ului, exact cum face medicul cu cel aflat în comă (sau cu omul normal). N-am de unde să știu la început cum se comportă site-ul tău din punct de vedere tehnic, până nu-l trec prin anumite teste. Fii pe pace! Nu stric nimic!
La auditul on-page trebuie să verific fiecare pagină a site-ului tău. Voi avea nevoie de un cont cu privilegii restrânse (editor), nu e nevoie să-mi dai pe mână contul de administrator. De ce fiecare pagină? Pentru că în final, scorul total al site-ului depinde de optimizarea fiecărei pagini a site-ului.
Auditul off-page reprezintă mai mult partea de linkuri externe, adică e mai mult un fel de autoritate a site-ului tău văzută prin ochii altora. Cu cât ai mai multe linkuri externe pe alte site-uri web, cu atât mai mult crește autoritatea site-ului.
Ca bonus, în caz că vrei un site optimizat SEO local (și cu siguranță vei vrea), mă ocup și de SEO local. Probabil nu va fi nevoie de audit local, ci doar de crearea unui cont pe Google My Business, de optimizare și apoi de câteva postări lunare.
Înțelegi ideea de audit? Este pur și simplu o analiză, exact cum este inspecția tehnică anuală a mașinii.
Cât de des se face un audit SEO? Minim o dată pe an. Ca regulă, se face înainte de a se trece la partea de optimizare SEO.
Cu ce se „mănâncă” optimizarea SEO? Îți recomand lecturarea articolului „Cu ce se mănâncă SEO?”.
Optimizare SEO
Orice rezultat trebuie adus la lumină, nu-i așa? După ce fac auditul site-ului, aduc la lumină rezultatele obținute. Trebuie să rezolv problemele izvorâte în urma auditului.
Cum știe lumea de atracțiile turistice din Lipova? Hai că Bazarul Turcesc e ceva unic în România, fiind pe o listă internațională a Monumentelor Semilunii în lume. Cine știe că Bazarul Turcesc și sistemul de canalizare sunt singurele moșteniri lăsate orașului Lipova?
Pentru ca lumea să știe de afacerea ta, prin urmare să îți găsească site-ul pe Google (sau pe orice alt motor de căutare), trebuie să stabilim împreună o serie de cuvinte cheie pentru care site-ul tău să fie afișat. De exemplu, dacă vinzi obiecte de artă, atunci trebuie să ne gândim la o serie de cuvinte cheie pe care un potențial client le caută pe Google.
Site-ul web trebuie să fie „împânzit” cu aceste cuvinte cheie specifice afacerii tale. Cum? Cuvintele cheie să se găsească în textul paginilor. Cel mai probabil, nu vei avea un site cu multe pagini, dar dacă ai un blog, atunci articolele de blog optimizate SEO vor fi un fel de mană cerească pentru site. Îți recomand articolul „Articolele de blog: mană cerească pentru site-ul web!”.
SEO este foarte mult despre optimizare, iar optimizarea este un proces care necesită o atenție continuă. Mai întâi se optimizeză site-ul în funcție de rezultatele auditului, iar apoi se trece la partea de creare de conținut. Dacă mă alegi să-ți fac SEO la site-ul afacerii tale, te ajut și cu articole de blog. Vezi pe pagina „Articole de blog” ce beneficii gratuite ofer.
Din nefericire, nu toată lumea știe cât de importantă este optimizarea SEO a unui site web. Multă lume crede că dacă are un site web, gata, toată lumea îl poate găsi. Nu-i chiar așa… Până și Coca-Cola, Mercedes-Benz sau McDonald’s au nevoie de marketing.
Apropo, cine intră pe site la Coca-Cola, Mercedes-Benz, McDonald’s? Nimeni-nimic… Parcă toată lumea „lucrează” pentru ei. Când ești deja mare, primești reclamă în mod automat de la alții.
E logic că și companiile mari să se ocupe de branding, produs și o strategie de marketing, dar la acel nivel se vând produsele ca pâinea caldă. De ce să nu ai și tu un succes răsunător cu afacerea ta din Lipova? Îți ofer servicii SEO de calitate!
Servicii SEO de calitate
Nu trebuie să-ți promit rezultate din moment ce îți ofer calitate! Rezultatele apar de la sine când munca e de calitate, corect?
În calitate de IT-ist (creez și site-uri web, și aplicații de mobil, plus că pot oferi suport tehnic la nevoie), și de scriitor (primești articole de blog scrise pentru SEO), pot să-ți ofer servicii SEO de calitate, complete, chiar cu tot ce trebuie pentru ca site-ul tău să fie bine văzut de domnul Google.
Cum stai cu răbdarea? E drept că trebuie să ai răbdare, dar dacă nu te grăbești și ai timp să crești vizbilitatea site-ului în mod organic (sau natural, fără „pomparea” de reclame), atunci e timpul potrivit să pui Lipova pe harta României! Cum? Prin răspândirea afacerii tale la nivel național! Se poate? Da! Cu SEO! Se poate face o răspândire chiar și la nivel internațional!
Pune Lipova pe harta României!
Știai că Sever Bocu a fost primar al orașului Lipova? Chiar dacă s-a născut la Șiștarovăț (în apropiere de Lipova), Sever Bocu a făcut multe pentru Lipova. Există inclusiv un liceu care-i poartă nume, și anume Liceul „Sever Bocu”, plus o cruce pe unul din dealurile Lipovei (în partea de răsărit), o cruce pe care noi o cunoaștem ca fiind „Crucea lu’ Bocu”. Monumentul datează din 1933.
Ai citit suficiente informații despre orașul Lipova, nu-i așa? Ei bine, Lipova are o bogăție culturală destul de mare. Nu m-ar mira dacă afacerea lipovanilor ar fi la fel de răsunătoare. Doar că e nevoie de marketing, iar marketingul pentru un site web se face cu SEO.
Presupun că nu ai o afacere doar pentru a fi un pic mai important în societate. Ideea unei afaceri este de a pune în practică o idee, printr-o invenție, care să ducă la o inovație, corect? Cel puțin, eu așa consider rolul unei afaceri. Antreprenorul trebuie să aducă soluții pentru rezolvarea problemelor. Uneori le poate rezolva, iar alteori poate doar încerca să le rezolve…
Servicii SEO Lipova
Sunt multe lucruri de făcut pentru a fi în topul afișărilor la căutările de pe Google. Sunt multe lucuri de făcut la o afacere pentru a crea un mecanism care funcționează de la sine. Sunt multe lucruri de făcut în general, până să ajungi să ai succes. Important este să nu ne plictisim, nu-i așa?
Ei bine, munca trebuie să înnobileze, nu să plictisească. Dacă vrei să te ajut și în alte domenii, te invit să te uiți pe pagina „Servicii” și să-mi spui cu ce anume îți pot fi de folos.
Ține minte: SEO = SUCCESUL ESTE OBȚINUT. Cum? Prin muncă. Trebuie precizat și faptul că munca trebuie să fie originală. Dacă faci doar ce fac ceilalți și nu ai nimic diferențiator, atunci nu te-aștepta să fii în top. Bineînțeles, trebuie să iei în considerare că binecuvântarea o dă Dumnezeu, chiar și în afaceri, nu doar în viața personală, dar trebuie să-ți faci și tu partea ta.
Contact
Pentru mai multe detalii cu privire la serviciile SEO, îți stau cu plăcere la dispoziție pe WhatsApp (075 041 7794).
Dacă ai nevoie de un site web sau de o aplicație de mobil sau de creare de conținut digital pentru rețelele de Social Media sau de un alt serviciu ce ține de partea tehnică (IT, digitalizare), nu ezita să mă contactezi! Mulțumesc!
„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”