fbpx

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.” (Horja Robert Emanuel)

Îmi place să creez, să am idei, să inventez, dar cel mai mult îmi place să mă joc cu ceea ce creez și să pun punctul pe „i” prin idee, invenție și inovație. Aici cred că se găsește succesul binecuvântării mele profesionale și personale.

Blog

Contact

Servicii SEO Baia Mare

Salutare! Ai nevoie de servicii SEO pentru site-ul web al afacerii tale din Baia Mare? Afacerile băimărenilor trebuie să fie la înălțime, corect? Nu degeaba ești din Baia Mare…

Îți pot oferi servicii SEO profesionale, astfel încât site-ul afacerii tale să fie vizibil pe Google (respectiv alte motoare de căutare), iar ca beneficiu principal vei avea șansa să ai mai mulți clienți.

Din moment ce site-ul este vizibil, vei avea trafic pe site (#vizitatori), iar vizitatorul se „transformă” în client. 

Rugămintea mea este să faci cumva ca acel client să devină client fidel. Cred că aici e cheia succesului în relația cu un client, și anume la fidelizare.

Tot despre fidelizare este vorba și în SEO. Rezultatele în SEO apar în timp (nu de azi pe mâine), dar partea bună este că odată ce există și se face o mentenanță, acestea vor persista în timp.

Odată ce ai un SEO ca la carte, rezultatele în Google vor fi stabile. De exemplu, dacă site-ul tău este pe locul 5 la căutarea „curs limba engleză”, e foarte probabil să rămână pe locul 5 încă 1 an dacă site-ul este întreținut din punct de vedere SEO.

În caz contrar, locul 5 se va pierde și să nu te miri că va fi pe locul 55. 

Bineînțeles, dacă se iau măsurile necesare și se lucrează pe expresia „curs limba engleză”, site-ul are toate șansele să prindă o poziție mai bună. 

Ai auzit expresia „Muncă, muncă și iar muncă”? Nu e doar o simplă expresie…

Pentru mai multe detalii legate de SEO, îți stau cu plăcere la dispoziție pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

Cuprins

SEO pentru afaceri mari

SEO pentru afaceri mari - Servicii SEO Baia Mare

Orice afacere mică poate deveni mare cu ajutorul serviciilor de SEO! Cum și de ce?

SEO are ca scop principal promovarea site-ului pe motoarele de căutare. 

Ce este un motor de căutare? Un fel de site pe care-l folosești într-un browser (vezi articolul „Ce este un browser?”), iar în interiorul acestuia faci tot felul de interogări (căutări).

De exemplu, dacă intri pe un browser (Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge etc.) și te pui să cauți „mobilă la comandă”, automat te afli pe un motor de căutare.

Motorul de căutare este un program care afișează într-un timp foarte rapid rezultatele necesare în funcție de căutarea pe care ai efectuat-o.

Ai vrea să-ți crească afacerea atât de repede precum se realizează o căutare pe Google? Mai bine muncești și crești afacerea în timp, decât să crească într-o secundă… De ce?

Presupun că ți-ai deschis o afacere cu scopul de a face profit, deci ai gândit cumva în perspectivă să ai un viitor mai bun și mai stabil din punct de vedere financiar.

Ei bine, ce s-ar întâmpla dacă ai deveni miliardar în euro peste noapte? Oare știi ce să faci cu un miliard de euro? Omul nu e pregătit de un astfel de șoc. 

Nu degeaba cei care câștigă la Loto sau la alte jocuri, sume exorbitante, ajung să-și piardă toți banii. Ba mai mult, ajung să intre în datorii…

Poate spui că oamenii ăștia n-au o educație financiară. E-adevărat, dar un om care este milionar în euro știe ce să facă când ajunge miliardar pentru că deja este obișinuit cu banii, pe când un om simplu, care are un venit modest, se pierde cu firea când i se dă pe mână o sumă mare de bani.

Caracterul omului se vede atunci când are bani și putere…

Să revenim la business.

Cu ce te ocupi? Oferi produse sau servicii? Ce fel de site ai pentru afacerea ta? Este foarte important să ai un site web pentru afacerea ta. Site-ul web este mai important decât un cont pe o platformă de Social Media!

În caz că nu ai un site web, te rog să-mi scrii pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794 și te pot ajuta. Mulțumesc!

SEO aduce vizibilitate site-ului tău. Odată ce ai vizibilitate, site-ul va avea vizite (#vizitatori), corect? Ei bine, urmează faza finală: vânzarea.

Ca om de business, mă gândesc la profit, nu prea mă interesează venitul. Dacă ai un SEO ca la carte, bine pus la punct, atunci ai toate șansele să-ți dezvolți afacerea. E logic, nu? Din moment ce ai vizibilitate și vinzi, profitul crește considerabil.

Oricât de mică ar fi afacerea ta la momentul actual, SEO, ca unealtă de marketing, îți poate fi folos.

Ai o afacere mare? Atunci știi foarte bine că trebuie să o menții cel puțin la același nivel… SEO este una din soluțiile pe care ți le recomand!

SEO ca monetărie

Se știe că la Baia Mare se „bătea” moneda încă de la începutul secolului al XI-lea. Monetăria era un simbol al orașului Baia Mare.

Știai că Muzeul de Minerologie din Baia Mare este considerat unul dintre cele mai importante de acest tip din Europa?

Ei bine, SEO poate fi considerată o adevărată monetărie pentru site-ul afacerii tale. Cum? Hai să-ți explic.

SEO se bazează foarte mult pe conținut (de tip text), optimizare tehnică și linkuri (interne și externe).

În felul acesta, dacă site-ul are „material”, adică, conținut, deci este alimentat cu tot felul de articole de blog și pagini ce conțin expresii specifice domeniului tău de activitate, din moment ce site-ul este optimizat din punct de vedere tehnic (pas important pentru ca Google să-ți propulseze site-ul pe prima pagină) și din moment ce paginile web ale site-ului tău au incluse tot felul de linkuri interne (și externe), putem spune că site-ul este o monetărie.

Precizare: fiecare pagină sau articol de blog trebuie să aibă un CTA. Ce este un CTA? CTA vine de la „Call To Action” și reprezintă acel pas pe care trebuie să-l facă vizitatorul pentru a te apela sau a-ți trimite un mesaj pe WhatsApp sau pe e-mail.

Gândește-te că orice pagină a site-ului trebuie să vândă… Poate nu indirect, pentru că mai este un pas până la vânzare, dar vizitatorul trebuie să-și dorească produsul sau serviciul înainte să intre în contact direct cu tine. E logic, corect?

La urma urmei, marketingul este despre prezentare, iar dacă prezentarea este făcută într-un mod util și relevant, clienții nu vor întârzia să apară.

Fiecare monedă are o valoare, nu-i așa? Ei bine, tot așa trebuie să fie și cu fiecare pagină a site-ului. Fiecare pagină trebuie să fie valoroasă din punct de vedere SEO.

Apropo, știi ce înseamnă SEO? SEO este o abreviere de la „Search Engine Optimization” și are rolul de a promova site-ul pe motoarele de căutare. Hai să-ți dau o definiție de manual, definiție pe care am scris-o în articolul „Ce este SEO?”.

SEO este cea mai bună unealtă de marketing pentru promovarea site-ului web. De ce? Prin SEO, site-ul web va fi atractiv atât pentru motoarele de căutare, cât și pentru oameni.

Site astronomic

Site astronomic - Servicii SEO Baia Mare

Ai fost la Planetariul de la Baia Mare? Cred că am fost doar la Planetariul Universității de Vest din Timișoara, dar m-aș duce și la cel de la Baia Mare.

Cum poți să ai un site astronomic? Putem să ne gândim la site astronomic din punct de vedere al volumului de pagini (ceea ce este foarte bine dacă acestea sunt optimizate 100% din punct de vedere SEO) și din punct de vedere al frumuseții. 

Nu-i așa că nimic nu se compară cu cerul? Cea mai frumoasă priveliște, fie că e zi sau noapte, este, a fost și va rămâne cerul!

Este chiar indicat să ai multe pagini incluse în site-ul afacerii tale. Dacă ai un magazin online, acest lucru se va întâmpla relativ ușor pentru că ai tot felul de produse. 

În schimb, dacă ai un site de prezentare, atunci nu vei avea prea multe pagini. Ce este de făcut? Fie că ai un magazin online, fie că ai un site de prezentare, îți recomand să ai neapărat un blog!

Articolele de blog sunt mană cerească pentru site-ul web! Cu cât ai mai multe pagini optimizate 100% din punct de vedere SEO, cu atât mai mult va crește scorul SEO al site-ului. 

Un scor SEO mare, înseamnă o vizibilitate mai mare. O vizibilitate mai mare se traduce printr-un număr mai mare de vizitatori. Din moment ce ai vizite, vei avea și clienți. 

Totul merge într-o logică desăvârșită, nu-i așa? Ei bine, pentru asta trebuie muncă, răbdare, perseverență și din nou muncă!

Personal, dețin 4 site-uri pe care scriu articole de blog optimizate SEO. Scopul meu este să optimizez fiecare articol de blog, ca mai apoi să se indexeze cât se poate de bine. 

Am rezultate? Te invit să intri pe pagina „Rezultate SEO”. Acolo vei vedea ce rezultate am cu ajutorul articolelor de blog optimizate SEO.

E-adevărat că sunt și domenii în care n-am rezultate. De exemplu, în urmă cu câțiva ani am avut site-ul profotbal.ro, site pe care l-am închis după 5 luni. În 5 luni am scris 320 de articole cu și despre fotbal, dar n-au fost foarte bine optimizate, plus că este o concurență destul de mare pe domeniul ăsta sportiv. 

Trebuie să fii conștient că în unele domenii e foarte greu să ai rezultate chiar și după 1 an. Recent, mi-am deschis un nou site (lightnews.ro), unde am început să scriu din nou articole cu și despre fotbal, iar acum pot să zic că am răbdare și nu mă deranjează dacă n-am rezultate imediate.

Mai important e finalul decât începutul. Dacă ai un început mai greoi, asigură-te că vei avea un final de succes!

Înainte de a mă apuca de SEO la site-ul tău, trebuie să-i fac un audit SEO. Ce este un audit SEO?

Audit SEO

Auditul SEO reprezintă partea de analiză a site-ului. Exact cum te examinează un doctor înainte de operație sau înainte să-ți elibereze o rețetă, tot așa se face și un audit SEO.

Efectuez un audit format din 3 părți, și anume:

  1. Audit tehnic
  2. Audit on-page
  3. Audit off-page

Mai multe detalii despre fiecare audit în parte vei găsi pe pagina „Audit SEO”. Tot acolo găsești și prețurile.

Se poate SEO fără audit? Păi dacă un medic nu te operează fără ca mai întâi să te consulte (cum e normal) sau dacă nu-ți dă o rețetă fără să te consulte, atunci de ce ar optimiza cineva un site fără a-l analiza?

Cum știi dacă o treabă a fost făcută sau nu? Verificând, corect? Ei bine, auditul are acest rol esențial de a pune în față negru pe alb ce a fost înainte și ce este după ce s-a trecut la optimizarea propriu-zisă.

Orice agenție de SEO, freelancer sau „SEOman”, care va pune mâna pe site-ul tău, va face un audit. Unii oferă audit gratuit, alții oferă reducere, iar ceilalți nu lasă deloc din preț. Fiecare face cum știe și cum dorește, important este să se facă acel audit SEO. De audit nu scapă niciun site! 

E drept că se vor descoperi și lucruri bune, deci nu trebuie să privești auditul ca fiind ceva de speriat, ca și cum te-ai duce cu mașina la un ITP. 

Și chiar dacă ți s-ar descoperi chestii grave, fii bucuros că s-au descoperit! Mai bine acum decât mai târziu sau mai bine acum decât niciodată…

După ce finalizez auditul, încep să lucrez la optimizarea propriu-zisă a site-ului tău.

Optimizare SEO

Optimizare SEO - Servicii SEO Baia Mare

Pentru ce cuvinte cheie dorești ca site-ul afacerii tale să fie afișat în prima pagină pe Google?

Trebuie să am o listă cu toate expresiile pentru care vrei ca site-ul să fie optimizat. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. De ce? Asta înseamnă că vor fi mai multe pagini. 

E plăcerea mea să mă ocup de blogul unui site, deci nu trebuie să te îngrijorezi că nu voi avea subiecte.

Omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu (Geneza 1:26), deci, ca rezultat, omul are și el o latură de creativitate. 

Cum se face optimizarea SEO? Cea mai mare pondere când vine vorba de optimizarea SEO o are conținutul, adică textul.

Contează numărul de cuvinte? Depinde foarte mult și de concurența pe care o ai pentru acele expresii. De exemplu, dacă pentru expresia „curs limba italiană”, primele 10 site-uri afișate în Google pentru această expresie conțin peste 1.000 de cuvinte, atunci tu trebuie să vii cu o pagină de cel puțin 1.000 de cuvinte. 

Cel mai probabil va trebui să faci mai multe pagini (sau articole de blog) ce au în titlu (și în subtitluri) expresia „curs limba italiană”, să faci și legături între aceste pagini (link building intern) și să continui cu alte expresii.

Uneori, indexarea se face mai greoi, dar dacă site-ul se optimizează în mod constant, atunci sunt șanse mari ca anumite pagini să urce în clasament.

Precizare: tot site-ul trebuie optimizat! Nu are rost să mergem la luptă cu un site ce are 20 de pagini, dintre care 2 să fie optimizate 100% din punct de vedere SEO!

După ce site-ul este bine optimizat din punct de vedere al conținutului, trebuie să trecem la partea de optimizare a imaginilor.

Este foarte important ca imaginile să fie în formatul WEBP, nu JPG/JPEG/PNG. De ce? Pentru că formatul WEBP este cel mai potrivit pentru web, iar pozele cu acest format au dimensiuni foarte mici în ceea ce privește stocarea.

Viteza site-ului este relevantă când vorbim de SEO, iar dacă putem să avem imagini în formatul WEBP, ne va ajuta foarte mult la viteza de încărcare. Știi cum se comportă site-ul tău? Îți recomand să intri pe pagina pagespeed.web.dev și să-i faci o verificare.

De asemenea, știi dacă site-ul tău este indexat în Google? Îți recomand să dai o „geană” pe articolul „Cum verifici dacă un site este indexat în Google?”.

Cred că afacerile băimărenilor merită să fie vizibile la nivel național, iar un prim pas pentru ca acest lucru să fie posibil este cu ajutorul serviciilor SEO!

Servicii SEO Baia Mare

Deții o afacere în orașul Baia Mare sau în apropiere? 

Baia Mare este capitala Maramureșului, o zonă superbă pe care mă bucur că am avut ocazia să o vizitez.

Vrei ca și afacerea ta să fie una relevantă la nivel național? Asigură-te că oferi produse sau servicii de calitate, iar eu mă voi ocupa de promovarea site-ului tău pe Google!

Fie că ai un simplu site de prezentare, fie că ai un magazin online, serviciile SEO îți vor fi de mare ajutor!

Știu că nu degeaba ți-ai făcut un site web pentru afacerea ta… E timpul ca acesta să fie vizibil, iar mai apoi să te folosești de el pentru a-ți crește profitul.

Servicii digitalizare

Servicii digitalizare - Servicii SEO Baia Mare

Te pot ajuta cu servicii complete ce țin de digitalizarea unei afaceri, nu doar cu servicii SEO!

Ai nevoie de o aplicație de Android? Spune-mi și voi crea o aplicație de mobil personalizată după cerințele tale!

Cauți pe cineva care să se ocupe de conturile tale de Social Media? Ai nevoie de cineva care să și creeze postările? Te invit pe pagina „Creare conținut Social Media” să-ți alegi pachetul potrivit în acest sens.

Pe pagina „Servicii” găsești toate serviciile pe care le ofer clienților mei. S-auzim numai de bine!

Contact

Pentru mai multe detalii cu privire la serviciile SEO pe care pot să ți le ofer sau dacă ai nevoie de mine cu privire la un alt serviciu ce ține de digitalizare (creare site, aplicație de mobil sau administrare conturi de Social Media etc.), te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

SEO România